GREPOX 33, epoksi esaslı, iki bileşenli, solventsiz, akıcı kıvamda, fırçayla ya da dökülerek uygulanan, eski betonun yeni betona aderansında ya da farklı tip malzemelerin birbirlerine yapıştırılmasında kullanılan özel bir yapıştırıcıdır.
1960'lardan beri beton yapılar üzerinde çelik plakaların yapıştırılmasında Sikadur® epoksi yapıştırıcılar yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu özel yapıştırıcılar ayrıca yeni ya da ikame parça ve aksamların ve aynı zamanda cam veya karbon fibere dayalı kompozit kısımların yapıştırılmasında da kullanılmaktadır.
Özellikle ahşap, metal, plastik ve seramik gibi malzemelerin yapıştırılmasında tercih edilir. Ayrıca, epoksi macun olarak da bilinen bu yapıştırıcı, suya ve kimyasallara karşı dayanıklıdır ve yüksek sıcaklıklara karşı direnç gösterir. Bu nedenle, güçlü ve kalıcı bağlantılar için epoksi yapıştırıcı tercih edilmelidir.
İnce Çatlaklar ; 0-5 mm arasindaki çatlaklardır. Bu çatlakların tamirinde epoksi esaslı sıvı malzemeler kullanılır. Kalın Çatlaklar; 5 mm den daha büyük çatlaklardır. Bu çatlakların tamirinde epoksi esaslı malzemenin içine kuvars kumu karıştırılarak tamir edilir.
Karışım bağ oluşturulacak yüzeylerden birine sürülür. Parçalar yeterli dayanıma ulaşıncaya kadar mengene vb. yardımıyla sıkıştırılır ve sonra hemen birleştirme tamamlanarak montaj yapılır. Sertleşme zamanıgenellikle uzundur ancak ısıtma yaparak bu süre kısaltılabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Ynt: Epoksi neye yapışmaz.
Plastik muadili parçalara yapışmadığı gibi (pleksi, kestamid, derlin yada yoğurt kapakları gibi), demir yüzeye, mermer ve fayans yüzeye de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz.
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Beton çatlaklarına iyi gelen en iyi yöntem epoksi reçine ile yapıştırmadır. Epoksi reçineleri yapıştırma açısından oldukça başarılıdır. Özellikle su, asit ve alkali maddelere karşı da oldukça dayanıklı olduğu için betonun dayanıklılığını arttırır.
Eğer çatlak, betonun yapısal bütünlüğüne zarar vermiyorsa poliüretan harç ya da başka malzemelerin kullanılmasıyla doldurma işlemi yapılabilir. Epoksi, yapısal bir onarım gerektiğinde kullanılır.
Aşınmaya karşı dayanıklı bir beton üretmek için dayanıklı ve sert agrega kullanılabilir. Demir parçacıklı ve çelik tozu gibi yapay agregalar kullanılabilir. Basınç mukavemeti yüksek olan beton aşınmaya karşı da dayanıklıdır. Geçirimli beton iri agreganın kullanıldığı suyun geçişine izin veren yapıdır.
EPOKSİNİN RAF ÖMRÜ NE KADAR ? Ambalaj ağzı açılmadığı takdirde 2 yıl raf ömrü vardır.
deniz araçlarında, otomobillerde, karavanlarda, su borularında, her türlü onarım gerektiren mobilya gibi ev eşyalarının tamirinde, metal yüzeylerin yapıştırılmasında kullanılabilir. (PP, PE ve teflon yüzeyler için uygun değildir.)
Kalınlığa bağlı olarak dokunma kuruması 4-6 saat. Üzerine kat uygulamak için en az 18 saat beklenmelidir. Mekanik direncine 4-6 günde ulaşır.
Beton astarı, brüt beton astarı akrilik emülsiyon esaslı bir astar çeşididir. Alçı ve çimento esaslı sıvı uygulamalarında kullanılan bir çeşit astardır. Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, yüzey doldurucu özellikli, beyaz pigmentli astarıdır.
Çatlaklar, özellikle dış hava koşullarına açık taşıyıcı elemanların kısa zamanda güçlerini yitirmelerine yol açmaktadır. Çatlakların doldurulmasında çimento şerbeti, epoksi reçineleri, çok ince kumlu yüksek çimento oranlı harçlar ve başka özel katkı maddeli harçlar kullanılabilir.
Şap bize yaygın olarak beton plakaların üzerine uygulanır ve daha sonra ticari ve konut zeminlerine bir son kat ekler. Şap döşeme tipik olarak beton levhaların üstünü örtmek için kullanılır, böylece halı, fayans, ahşap döşeme veya reçine üst kaplamalar uygulanabilir.
Hidrolik Çekmeden Oluşan Çatlamalar
Açık havada bırakılan beton, genellikle sertleşme sürecinde büzüşür. Bu büzüşme betonun içerisindeki havanın buharlaşması sonucu meydana gelir. Çatlama, büzüşme kuvvetinin betonun dayanıklılık kuvvetinden büyük olması durumunda gerçekleşir.
Derin ve uzun çatlaklar betonun mukavemeti ve dayanıklılığı açısından son derece zararlı olabilir. Taze beton çatlaklarının en önemli iki nedeni olarak oturma farklılıkları ve plastik rötre (büzülme) sayılabilir.
Havanın rüzgarlı olmasıda buharlaşmayı arttıracaktır. Bu durumda buharlaşmanın önlenmesi ancak betona bir rutubet kaynağı sağlamakla mümkün olacaktır. Şayet betonda bu gibi etkiler sonucu oluşan su kaybı önlenemez ise ani kurumadan dolayı betonda büzlme olacak ve çatlaklar meydana gelecektir.
Betonun dayanıklılığını artırmak için düşük alkali çimento, kaliteli agrega kullanılmalı, su-çimento oranı azaltılmalı, hava sürükleyici katkı kullanılmalıdır. Ayrıca paspayı elemanları korozyona karşı önlem amaçlı yapılmış işlemler arasında sayılır.
Geçirimli Beton Nedir
Böylece geleneksel betona göre daha çok hava ve su geçirimliliği sağlanmaktadır. Geçirimli beton, “geçirimli kumsuz beton” veya “poroz beton” olarak da adlandırılmaktadır.
Beton çatlaklarının çoğu, büzülme (rötre), ısı, yanlış derz yerleştirmeleri, aşırı gerilme – yükleme koşulları ve dış etkenlerin neden olduğu hareketlerle ilgilidir. Bu onarımların bir kısmı doğrudan çatlağa uygulanan epoksi enjeksiyonları kullanılarak tamamlanmaktadır.
Almanya'nın Münih kenti merkezli endüstriyel yapıştırıcı firması DELO, 17,2 tonluk kamyonu havada tutarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Birebir ölçüde karbon ve yemek sodasını karıştırıp ezin. bol bol Japon yapıştırıcısı sıkıp 15 dakika güneşte bırakın. Karbon için; odun kömürü, yanmış kibrit çöpü ve kalem ucu kullanabilirsiniz. Yapıştıracağınız yüzeyi güzelce temizleyip zımparalarsanız, demiri bile yapıştırır.
Epoksi yapıştırıcı; dayanıklı, güçlü, direnç özelliklerine sahip, termoset yani ısıtıldığında sertleşen ve bu halini sonsuza kadar koruyan polimer plastiktir. Aslen hidrojen, nitrojen veya oksijen gibi diğer elementlere bağlı karbon zincirlerinden oluşan organik bir bileşiktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri