Emülsiyon halinde olan tutkal partiküllerinin küçüklüğü sayesinde yapışacak olan maddenin mesamatlarına kolayca nüfuz ederek yapışmayı sağlar. Mobilya yapıştırma ve sunta kaplamada ideal bir yapıştırıcıdır. Kâğıt kaplama, muşamba ve suni yer karoları yapıştırma islerinde kullanılır.
Beyaz Tutkal Ne İşe Yarar? Aynı zamanda beyaz ahşap, boncuk, ağaç tutkalı gibi çeşitleri de vardır. Beyaz ağaç tutkalı fiyatı ürünün gramajına, marka ve kalitesine göre farklılıklar gösterir. Beyaz marangoz, okul tutkalı olarak da kullanılan ürün, kullanıldığı tüm alanlarda sağlam bir yapıştırma performansı sağlar.
Bunun yanında beyaz tutkal dolgu amaçlı olarak da şık bir seçim olacaktır. Kullandığınız alanlarda beyaz tutkal yüzeye çok güçlü bir şekilde etki eder. Bu sayede kullandığınız her alanda güçlü yapıştırma sağlayarak etkili sonuçlar ortaya çıkarır.
Tutkal ağaç, mobilya, tekstil, kâğıt ambalaj, plastik, kırtasiye ve dekorasyon işlerinde kullanılan yapıştırıcı maddedir. Çeşitli gereçlerin birbirine yapıştırılmasında kullanılan maddeye tutkal, yapıştırma işlemine tutkallama denir.
Beyaz Tutkal Model ve Özellikleri
Seramik malzemeleri diğer yüzeylere yapıştırmak için seramik, metal ya da mermer ve şeffaf beyaz tutkal yapıştırıcı kullanabilir ya da yapıştırma ve tamirat için tuğla, granit gibi malzemeleri kullanılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Undan yapıştırıcı yapmak için: bir kabın içerisine 1/4 bardak soğuk su ve 1/4 bardak unu koyulur ve karışana kadar iyice çalkalanır. Kabı ocağın üzerine alınarak kaynatılır ve içine ½ çay bardağı şap ilave edilir, sonra 3/4 bardak sıcak su katılır. Orta ateşte tekrar kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Birbirinden farklı özellikteki maddeler örneğin; alüminyum-kâğıt, demir-odun, kumaş-kağıt tutkallarla etkili şekilde birleştirilebilir.
Ahşap dışında plastik, metal ve kumaşa da yapışır.
Bu sebeple ayakkabıların görünmeyen iç kısımlarında ve tabanın tam alt kısmının yapıştırılmasında açık sarı bir renge sahip ama güçlü bir yapıştırıcı olan kontakt yapıştırıcılar veya tutkallar kullanılmaktadır.
Sirkeli bez, kumaştaki lekenin üzerinde gezdirilmeli, hatta ovalanmalıdır. İyice ovaladıktan sonra kumaş bol suyla durulanmalıdır. Eğer tutkal pamuklu ya da yünlü bir kumaşa bulaştıysa metal bir kaşık ya da bıçağa ihtiyacınız olabilir. Kaşık ya da bıçağın kenarıyla önce kumaştaki lekeli kısmı kazımanız gerekir.
İskelet tutkalı, beyaz tutkal gibi ahşap için tasarlanan ürünler ise orta büyüklükte ahşaplar için kullanılır. Ağır malzeme olan materyaller için güçlü yapıştırma özelliği olan tutkallar tercih edilir. Demir ahşap yapıştırıcı çeşitleri de güçlü yapıştırma özelliğine sahiptir.
Tutkal: yapıştırma işlemi için kullanılır.Tekstil,ağaç,kağıt ambalaj,mobilya gibi gerçeklerin birbirlerine yapışmasını sağlar.Genellikle mobilyaları yapıştırmak için kullanılmaktadır.Normal şartlarda 40-45 dk içinde kurur. Yapıştırıcı: yapışkan butün oluşturmak için malzemeleri tutan maddeye denir.
D3 normunda PVAc. bazlı şeffaf ahşap tutkalıdır. Nem oranı yüksek bile olsa yüksek kaliteli yapıştırma gücüne sahiptir. Kumaş, ahşap, kağıt ve kendin yap uygulamalarında üstün yapıştırma gücüne sahip D3 normunda su bazlı PVAc. tutkaldır. Hobi ürünleri için tercih edeceğiniz en iyi tutkal.
Reçine ve sertleştiriciden oluşan epoksi yapıştırıcılar, plastik malzemelerin birleştirilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Epoksi yapıştırıcılar güçlü ve dayanıklı bir bağ oluşturarak malzemelerin sağlam bir şekilde tutunmasını sağlar.
YAPIŞTIRICI: Piyasadan bulunabilecek toz yapıştırıcı kutusu üzerindeki açıklamaya göre, içine temiz su katılarak yapıştırıcının erimesi sağlanır. Bu karışıma %20-25 oranında beyaz tutkal veya ovalit (sıvı duvar kağıdı yapıştırıcısı) eklenmesi iyi sonuç verecektir.
Su bazlı yapıştırıcılar; ambalajlama, karton işleme, ahşap işleri, laminasyon, panel yapımı ve ciltleme gibi hemen hemen her sektörde kullanılmaktadır.
Kağıt ve karton için ince, kumaş ve ahşap için daha kalın tabakalar halinde sürülür. Yapıştırılacak yüzeyler, tutkal sürüldükten sonra, birleştirilir ve sıkıştırma yöntemi ile kurumaya bırakılır. Uygulanacak yüzeylerin temiz ve kuru olmasına dikkat edilmelidir. Taşan kısımları temizlemek için nemli bez kullanılmalıdır.
anında yapıştırıyo. ayakkabım için almıştım çok iyi oldu.
Ayakkabı tamiri için kullanılan yapıştırıcılar kontakt yapıştırıcılardır. Ayakkabının topuk, taban veya ön kısımları kontakt yapıştırıcılar ile kolaylıkla yapıştırılabilmektedir. Bally, Selsil, Derby N.78 ve Pattex gibi üretilen kontakt yapıştırıcılar ayakkabı tamiri için kullanılmaktadır.
Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
Tekrar kullanılabilir tüplerde paketlenmiş bu ürün yarı emici ve hafif pürüzlü yüzeyleri mükemmel yapıştırır. Kontrollü kullanım özelliği ile düşük sarfiyat avantajı sağlar. Plastik, ahşap, seramik, kauçuk, deri, metal ve daha birçok yüzeyde kullanılabilen bir "Ulra Hızlı Yapıştırıcı" dır.
İşlemden iyi netice alınması isteniyorsa yapıştırcının sulandırılmaması, sulandırmak gerekiyorsa kullanılacak miktar kadar tutkal ana ambalajından alınmalı ve azami %10 oranında su ilave olunarak kullanılmalıdır.
4. Poliüretan Bazlı Yapıştırıcılar; Ahşap Tutkalı, Deniz Tutkalı, Marin Adhesive, Pedestal Adhesive; Hemen hemen her türlü malzemeyi ahşap ile yapıştırmak için kullanılabilirler. (seramik, kumaş, cam, metal, taş, metal ve ahşap.
Polivinil asetat esaslı, tahta, su bazlı emülsiyon tutkalı.Tahta, MDF, Sunta Formika tarzı ürünlerin yapıştırılmasında kullanılır.
D3 mekanik tutkal fırçası, sıkma tüp, havalı tutkal tabancası ya da mauel silindir ile uygulanabilir. Soğutma süresi ahşabın şekline ve boyutlarına bağlıdır. Su dayanımı üretimden 7 gün sonraya kadar sağlanamaz. Uygun şartlarda orijinal açılmamış ambalajında depolanması durumunda 12 ay'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri