Çamaşırların daha yumuşak olmasını sağlıyor Her derde deva olan beyaz sirkemiz bu sefer yumuşatıcı olarak hayatımıza giriyor. Durulamadan hemen önce yarım su bardağı beyaz sirke kullanarak onları yumuşacık bir şekilde makineden çıkarabilirsiniz.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Bunun için yıkama işlemini, çamaşır makinesinin içerisine yarım bardak sirke ekledikten sonra gerçekleştirebilirsiniz. Makinenin içerisine koyulan sirke, beyaz çamaşırların rengini açarak çok daha parlak görünmelerini sağlar.
Sirke ve karbonat çamaşırları yumuşatır
Çamaşırların yumuşatılmasında sirke sıklıkla tercih edilir. Çamaşır yumuşatılmasında renksiz sirke kullanılması gerekir. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkabilirsiniz.
Çamaşır yıkamada kullanılan deterjanlar ve yıkama suyunda bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller zamanla çamaşırların dokusunda birikerek bu çamaşırların sertleşmesine neden olur. Sertleşmiş çamaşırlar ve havlular ise kullanırken rahatsızlık yaratır.
İlgili 44 soru bulundu
Hassas yapısı bulunmayan beyaz çamaşırların ise kirlerinden iyice kurtulması ve hijyen sağlanması için yüksek ısılarda yıkanması tavsiye ediliyor. Özellikle vücudunuza direkt olarak temas eden iç çamaşır ve havlu gibi beyaz renkli çamaşırlarınızı yıkarken yüksek ısıları tercih edebilirsiniz.
Kireçli sulardan korunmanın en etkili yolu ise Calgon kullanmak. Kireç oluşumuna neden olan kalsiyum ve magnezyum iyonlarını nötralize eden Calgon, sert suyun yumuşamasını sağlıyor. Bu sayede çamaşırlar yıkandıktan sonra makineden daha temiz bir şekilde çıkıyor.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Örneğin sirke, uçucu yağlar, gliserin ve kurutma topları güvenilir yumuşatıcı yerine kullanılabilecek ürünlerdir.
Çamaşırlarda sirke kullanmak , sert kimyasallar olmadan çamaşırları beyazlatır, parlatır, kokuları azaltır ve yumuşatır.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Beyazlarda oluşan kirleri, lekeleri söküp alır ve bunun yanı sıra beyazların ilk günkü kadar yeni, tazelenmiş şekilde görünmesini sağlar. Etkisi yalnızca beyazlarda sınırlı değildir ve renkliler için çamaşır sodası kullanıldığında da kıyafetlerin renklerinde solma yapmadan derinlemesine çıkarır.
Beyaz çamaşırlar düzenli olarak yıkansalar bile bir süre sonra parlaklığını kaybetmeye ve sararmaya başlar. Beyazları çamaşır suyuyla yıkamak, çamaşırlarınızın kaybettiği parlaklığı geri kazanmasına yardımcı olur.
Karbonatla Beyazlık
Doğal bir malzeme olduğu için insan sağlığına zararı yoktur. Zor kirler için birkaç saat karbonatlı suda bekleyen beyazların eski parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz.
Çamaşır suyu makinenin ön yıkama gözüne konulmalı deterjanla karıştırılmamalıdır. Elde çamaşır yıkarken çamaşır suyu kullanımında ise çamaşırın doğrudan kıyafetin üstüne dökülmemesi, mutlaka su ile seyreltilmesi gereklidir.
Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar. Kuru lavantayı bir çorap içine koyun ve çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinenizi temiz tutmak, kıyafetlerinize güzel bir koku vermenize yardımcı olur.
Aslında tüm bu dertlerden sizi kurtaracak çok basit bir çözüm var. Adı da beyaz sirke! Avrupa'da çamaşır temizlemede çok sık kullanılan beyaz sirke, çamaşırları zarar vermeden daha fazla temizlemesiyle biliniyor.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Özellikle sert suların karşısında çamaşırlarını yumuşacık tutacak bir öneri beyaz sirke. Kullanımıysa oldukça basit. Yarım bardağa kadar beyaz sirkeyi makinenin yumuşatıcı bölmesine koyduğun zaman çamaşırlarında kokusuz bir yumuşaklık yaratabilirsin.
İster deterjan,ister yumuşatıcı bölümüne uygulayın🙏 Lavanta Yağı çamaşırlarınıza hoş koku, yumuşatıcı ve. antibakteriyellik katacaktır. #lavanta #çamaşırmakinesi #camasir.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Çok fazla deterjan kullanılması ipliklerin üzerinde konsantre deterjanın kalmasına ve sert hissedilmesine neden olabilir. Çamaşır makinesine özellikle kot veya havlu gibi çok miktarda su emen ağır pamuklu giysilerin aşırı yüklenmediğinden emin olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri