İnsan vücudu soğuk hava, gebelik, ergenlik gibi durumlara bağlı kuruyabilir ya da gerginleşebilir. Bu tarz kuruma ve gerginleşmeler cilt üzerinde çatlakların oluşmasına neden olabilir. bu çatlaklar cildin altında, dermiste olursa beyaz çatlak şeklinde oluşan girintiler şeklinde görünür ve stria adını alır.
Vücudunuzdaki beyaz çatlak izlerini yok edebilecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Bazı lazer sistemlerinden %80 oranda pozitif sonuçlar alabilmekteyiz. Icon lazer ise lazer enerjisiyle cilt altında ısı kanalları açarak etki eder. Cilt bu kanalları bir travma gibi algıladığı için onarım sürecine girişir.
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
Eğer sıva altında bulunan kolonun üzerinde düşey çatlaklar bulunuyorsa bu tehlikeli kolon çatlağının habercisi olabilir. Özellikle çatlak genişliği 1.5 ya da 2 milimetre üzerinde ise anında yetkililere haber verilmelidir. Küçük bir çatlak dahi olsa, bu büyük bir felaketin öncüsü olarak sayılmalıdır.
Çatlaklar mor ve kırmızı çatlaklar olarak başlar ve hamilelikten sonra yavaş yavaş solarak gri veya beyaza döner. Dünyadaki kadınların tahmini % 90'ında 6 ya da 7 ay sonra çatlaklar oluşur. Genetik özellikler de çatlaklarınız oluşup oluşmayacağı konusunda belirleyici bir rol oynamaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Çatlakların ilk oluşmaya başladıkları dönemde uygulanan fraksiyonel lazer ile çatlak tedavisi yüksek oranlarda olumlu sonuçlar verir. Beyaz renkte olan eski çatlakların tedavi oranı ise lazer yöntemi ile yeni çatlaklara göre daha düşük olmasına rağmen yapılan tedavi sonucunda çatlak görünümü mutlaka azalmaktadır.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.
Çoğunlukla bel, kalça, bacak, karın, meme ve kollarda görülen çatlaklar, ilk oluştuklarında kırmızı ve / veya mor renkte, daha sonra normal deri rengine yakın bir renk alır.
Çatlakların tıbbi adı 'striae distensae'dır (aynı zamanda stria veya stria atrophican olarak da adlandırılır – ciltte incelme olur) ve çevredeki sağlam cildin aksine çatlaklar ciltte ki çizgi çizgi, şerit görünümü tanımlar. Çatlak tedavisi bu görünümü azaltabilen işlemleri tanımlar. Yok eden işlemler yoktur.
Çatlakların olduğu bölgeye günde iki defa kakao yağı ile masaj yapın. Aynı işlemi shea yağı ile de yapabilirsiniz. Hem kakao yağı hem de shea yağı, cilt tarafından kolayca emilir.
Çatlak giderici yöntemler arasında yer alan şeker, doğal beyaz şeker olarak tercih edilmelidir. En iyi doğal ilaçlar arasında yer alır. 3-4 damla badem yağı ve limon suyu ile 1 yemek kaşığı beyaz şekeri karıştırıp çatlak giderici bir maske elde etmek mümkün olur.
Çatlak tedavisinde başarıyla uyguladığımız iki teknoloji var: Biodermogenesi ve Icon lazer. Her iki sistemde de çatlakların görümünü hafifletmekte, o bölgede daha pürüzsüz bir doku yaratmakta başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Biodermogenesi 20-30 seanslık bir tedavidir.
Yoğun ve derin beyaz çatlaklarda genellikle lazer tedavisi önerilir. Seçtiğiniz güzellik merkezinde kullanılan makina ve lazerin özellikleri hakkında araştırmalar yapmalısınız. Lazer tedavisi sürecinde önerilen krem ya da bakım uygulamalarını eksiksiz yapmanız çatlaklardan kısa sürede kurtulmanızı sağlayabilir.
Duştan çıktıktan sonra durulanmadan çatlak olan bölümlere kantaron yağını uygulamalısınız. Sürdüğünüz kırmızı kantaron yağını 5 dakika boyunca sorunlu bölgeye iyice masaj yaparak uygulamalısınız. Bu tarifi her gün düzenli olarak yaparsanız çatlaklarınızın görünümünü en etkili şekilde azaltabilirsiniz.
Yaygın bir problem olan çatlaklar, kilo alıp verme, gebelik, hormonal değişimler gibi nedenlere bağlı olarak oluşabilir.
Cilt çatlakları mevcutta bulundukları rengi solaryum veya bronzlaşma ile kaybetmezler.
Cilt altındaki liflerin bozulması sonucu ortaya çıkan çatlaklar, tıbbi açıdan bir sorun teşkil etmese de görüntü olarak kişiyi rahatsız eden bir cilt sorunudur. Günümüzde cilt çatlakları daha çok kadınlarda görülse de bu cilt sorunu erkeklerde de ortaya çıkabilir.
Çatlaklar derinin dermis tabakasında cildin aşırı gerilmeye dayanamamasıyla ortaya çıkan yırtıklardır. Cilt çatlaklarının asıl nedeni hormonlardır. Bu nedenle hamilelik, ergenlik, hızlı kilo alma, aniden zayıflama gibi değişimler hormonal değişimlere de eşlik ettiğinden ciltte çatlaklara neden olur.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Dermatoloji, cildin sağlığı ve saç, tırnak ve mukoza zarının hastalıkları ile ilgili bir tıp alanıdır. Deri vücuttaki en büyük organdır. Bakterilere ve yaralanmalara karşı ilk savunma hattıdır ve genellikle genel sağlığı yansıtır.
Derinin alt tabakasında oluşan çatlaklara bile ulaşılmasını mümkün kılıyor. Tüm deri çatlaklarında ve özellikle beyaz, deforme görünümü olan çatlaklarda %50 oranında başarı elde ediliyor.
Kırmızı ve beyaz renklerdeki çatlaklar için daha gelişmiş bir yöntem olan lazer tedavisi uygulanmaktadır. Fraxel Dual Lazer ile deride bulunan kolajen ve elastin lifleri uyarılır. Böylelikle derinin kendini yenilemesi sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri