Bu bağlamda halının rengi fark etmeksizin temizlik malzemesi olarak limon, aseton, çamaşır suyu, kolonya ve sert kimyasalların kullanılmaması önerilir. Ancak az miktarda sirke veya karbonat ile toz deterjan eklenen ılık suyla beyaz renkli halıların temizlenmesi mümkündür.
Büyük bir kasede bir tatlı kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı toz deterjan veya çeyrek kap yumuşatıcı, çeyrek kap sirke ve yarım bardak suyu karıştırın. Karışım kendi kendine köpürecektir. Karışımı püskürtmeli bir şişeye dökün. Özellikle lekeli bölgelere uygulayın ve mümkünse birkaç saat bekletin.
Halı temizlemek için arap sabunu eskilerden beri en etkili yöntemdir. Arap sabununu ılık bir su içinde kolayca eritebilirsiniz. Sonrasında halıya uygun bir bez veya lifi sabunlu suyun içine batırın ve sıkın. Yarı ıslak şekilde halınızı silin ve her ilerlediğiniz alan için bu işlemi tekrarlayın.
Bu nedenle sert deterjan tercihleri halınıza zarar verebilir. Bu tarz halılar için de en iyi seçim arap sabunudur. Bunun dışındaki halılar içinde en iyi ve zararsız seçim arap sabunu olmakla birlikte Vanish Kosla Halı ve Powermax halı şampuanları da en çok tercih edilen deterjanlardır.
Halı silme suyunu hazırlarken, arap sabunu veya el sabunu kullanmanız, iyi bir temizlik için yeterli olacaktır. Bunun dışında karbonat ekleyebilir ya da sadece bol karbonatlı bir su hazırlayarak da silebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Bu bağlamda halının rengi fark etmeksizin temizlik malzemesi olarak limon, aseton, çamaşır suyu, kolonya ve sert kimyasalların kullanılmaması önerilir. Ancak az miktarda sirke veya karbonat ile toz deterjan eklenen ılık suyla beyaz renkli halıların temizlenmesi mümkündür.
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır. Halının iyi temizlenmesi için en sert fırçanın doğru bir karar olacağını düşünüyor olabilirsiniz; ancak sert kıllı fırçalar halının liflerinin büyük ölçüde zarar görmesine neden olmaktadır.
Ayrıca su içerisine beyaz sabun koyarak da temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu da halı silme suyuna ne konur sorusunun cevabı niteliğindedir. Beyaz sabun lekeler üzerinde oldukça etkilidir. Böylece ev ortamında rahat bir şekilde halı temizliği yapabilirsiniz.
Halılarınızı ve temizliği meşakkatli gözüken stor perdenizi ise Asperox Sarı Güç ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Halının derinleme temizliği ise yıkanmasıdır. Yıkama işlemi iki şekilde olmaktadır. Elde yıkama ve uzman firmalar tarafından yıkamadır. Elde yıkama işlemi uygulanacağı zaman arap sabunu, beyaz kalıp sabun, sıvı deterjan, toz deterjan ile halı şampuanının kullanımıdır.
Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin. Kan lekesini önce bir havlu ile temizleyin.
Leke oluşan bölgeye birkaç damla limon suyu sıkın. Birkaç dakika bekleyip ıslak bir bezle güzelce silin. İşinizi kolaylaştıracak diğer bir öneri de; bir kaba ılık su, bulaşık deterjanı, beyaz sirke ve limon suyunu ekleyin. Halınızın lekelenen alanlarına sürün ve temiz bir bezle güzelce silin.
Halılar, giysilerle aynı türden elyaftan yapılır. Bu nedenle yeni halı elyaflarını daha yumuşak bir hale getirmek içi yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Sıcak su ve yumuşatıcıyı karıştırın, halının üzerine püskürtün, birkaç dakika bekletin ve buharlı halı temizleyici kullanarak yıkayın.
*Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır. *Halı üzerindeki lekenin dağılmaması için silme işlemi dıştan merkeze doğru yapılmalıdır.
Asprinn Deterjan Kullanım Alanları
Koltuk ya da halı gibi yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir.
Yağ çözücü kullanın: Yağ çözücü, yağ lekesi için etkili bir çözücüdür. Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez yardımıyla yumuşamış alanı silin. Sirke kullanın: Sirke, yağ lekesini çıkarmak için etkili bir doğal yöntemdir.
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Halılarınızın yıkanmanın yanı sıra pırıl pırıl parlamaları için beyaz sirkeden yardım alabilirsiniz. Durulama suyuna ilave edeceğiniz beyaz sirke halılarınızın parlamasına yardımcı olacaktır. Lekelerden kurtulmak için beyaz sirkeye bir miktar tuz ilave edebilir ve lekenin üzerine uygulayabilirsiniz.
Beyaz sirke özellikle meyve suyu gibi korkunç lekelerin kolay çıkmasına yardımcı oluyor. Bir fincan beyaz sirke, iki fincan su ve iki tatlı kaşığı kadar bulaşık deterjanıyla hazırlanacak karışımı lekeye uygulayın ve nemli bez ile silin. Çocuklarınız bu yöntem sayesinde halıların üstünde diledikleri gibi oynasın.
Basit bir sirke solüsyonu ile daha önce arap sabunu ile sildiğiniz beyaz halınızı durulayabilirsiniz. 1 Litre suya, 1 su bardağı sirke ölçüsü ile, halınıza yetecek kadar bir karışım hazırlayın ve uygulayın. Kesinlikle çamaşır suyu, ağartıcı, aseton, kolonya, limon gibi asit içeren sert kimyasallar kullanmayın.
BEYAZ SİRKE VE SODA
Halılarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız sirke ve soda kullanmanız çok işe yarayacak. Bu yöntem ile hem tüm mikropları öldüreceksiniz hem de halılarınızı tertemiz olacak.
Çoğunlukla ıslak temizleme yöntemiyle sararma meydana gelir, birçok yün halı kurutulduğunda saçak gibi bir madde – tanen (bitki kökenli doğal liflerden yapılan ürünlerin güçlü bir şekilde ıslatılmasının bir sonucu olarak) açığa çıkarır, ikincisi, birçok halıda iplikler bulunur.
Etkili ve derinlemesine bir temizlik için ise bulaşık tabletini denemenizde fayda bulunur. Bulaşık tableti ile halı ve koltuklarınızı aşağıdaki yöntemle silebilirsiniz; Çok çaba sarf etmeden tertemiz koltuklar için sıcak suyun içerisine bir tane bulaşık tableti atın ve erimesini bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri