Beyaz hint kınası dövme, saç boyama, el işi boyama gibi çok sayıda alanda kullanım ayrıcalığı sunuyor. Geleneksel düğün törenlerinde, kına gecelerinde, mezuniyet partilerinde ve diğer özel günlerde tercih edilen beyaz hint kınası, hem kadın hem de erkek kullanıcıların beğenisini kazanıyor.
Beyaz kına, tarih öncesi zamanlarda Mezapotamya, Nil Nehri çevresi ve Arap Yarım Adası gibi bölgelerde, güzellik ve cilt bakımında kullanılmış. İçinde mineral ve antioksidan özelliği bulunan beyaz kına, eski çağlardan bugüne gelmiş en önemli doğal bakımdır. Beyaz kına, cildi ölü hücrelerden arındırır.
Hangi ürünleri kullanacağınızı biliyorsanız kına saçınıza parlaklık ve güçlülük sağlayabilir. Davis kınanın erken yaşta saç beyazlamasına karşı çok etkili olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kına en uzun ömürlü renk tonu da sunabilmektedir.
Kına, geçmişten günümüze gelen bir İslam geleneğidir. Eskiler kınanın evlenecek çiftleri nazardan ve kötülüklerden koruyacaklarına inanarak çiftlere özel kına geceleri düzenlemişlerdir. Günümüzde de ününü kaybetmeyen kına gecelerinin başrolü olan kınanın, adet olmasının yanında sağlığa da bir çok faydası vardır.
Kına, boyamak amacının yanı sıra cilt hastalıkları tedavilerinde de kullanılır. Açık yaraların, mikrop kapanmasını engellediği ve güneş yanıklarına iyi geliyor. Kına ayakta bulunan mantarı temizler ve bununla da kalmaz ayak kokusunu giderir. Ayaktaki yara ve çıban gibi hastalıkları iyileştirir.
İlgili 40 soru bulundu
Kına vücutta biriken toksinleri vücuttan atmak için yakılan geleneksel bir yöntemdir. Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder. Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar. Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir.
Sirkeli kınanın faydaları
Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar. Eklem, ayak, bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir. El ve ayaklarda üşümeyi keser.
Kına gecesi gelin tarafının düzenlediği bir eğlencedir. Genellikle düğünden bir gün önce akşam saatlerinde misafirlerin de katılımı ile gerçekleşir. Gelinin son kez kalacağı baba evinde gerçekleşen bu gelenek hem hüzünlü hem de bir o kadar eğlenceli ve keyifli zamanlardır.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır. Kına iki aşamalı olarak uygulanır; ilk aşamada kına saçların tamamına uygulanır ve ikinci kat uygulaması için kısa bir süre bekletilir.
Kına vücudun her yerine yakıldığı gibi ayaklara da yakılabilmektedir.
150 gram sıvı yağ (zeytinyağı, Hindistancevizi yağı vb.) 3 yemek kaşığı kaynamış soğutulmuş su.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Saçınıza uygulayacağınız kınanın inatçı beyazları bile kapatacak kadar güçlü olması gerekir. Kına saça doğru uygulandığı zaman, dipten çıkan yeni saçlar hariç olmak üzere, uzun süreli kullanım sağlar.
Beyaz hint kınaları uygulama anından sonra kurumaya bırakılıyor. Kuruma süresi dolduktan sonra ise 12 saat kadar hiçbir şekilde bozulmadan kullanılabiliyor. Bazı beyaz hint kınası çeşitleri uygulama şablonları da içeriyor.
Bu sebeple de kendinize uygun bir çeşit bulmanız gerekir. Saç ve vücut boyama amacıyla kullanılan bu ürünler farklı renk seçeneklerine sahiptir. Kahverengi, kestane, altın sarısı, bordo, kahve, karamel, kızıl ve siyah renkler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
Eski çağlardan günümüze kadınların süs amaçlı olarak kullandıkları kına, ülkemizde geleneksel olarak yeni evlenecek kızların kına gecelerin vazgeçilemeyen bir parçası. Boyadığı dokuya kızıl bir renk veren kına, yeşil ve siyah kına olmak üzere iki tipte bulunuyor.
Hint kınası faydalarından biri de saç dökülmesini kontrol altına alması ve saçları güçlendirmesi. Hint kınası sayesinde saçlarının daha güçlü uzamasına yardımcı olabilirsin.
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Kına saçın hızlı uzamasını sağlamanın yanı sıra saçı gürleştirir ve saç dokusunun da iyileşmesini sağlar. 9) Mantar ve egzama nedeniyle oluşan sorunları ortadan kaldırır. Bu sorunların neden olduğu kepeklenmeyi azaltır.
Çoğunlukla sabah uyanınca ellerde ayaklarda görülen kına rengi lekeler halk arasında “Şeytan Kınası” olarak adlandırmaktadır. Bu olay bazı yörelerde “Melek Kınası” olarak bilinse de daha çok şeytana atfedilmektedir.
Özellikle dudak gibi ince ve hassas deriye uygulandığında kötü ve riskli sonuçlara yol açabiliyor. Dermotoloji Uzmanı Doktor Sertaç Sever, kınayı asla dudak gibi ince ve hassas bir bölgeye sürmemeniz gerektiğini, sürdüğünüzde alerjik reaksiyona neden olacağını söylüyor.
Kına gecesi, düğünden bir ya da iki gece önce pek çok yörede gelinin, bazı yerlerde damadın da ellerine, ayaklarına kına yakılarak, nikâhtan öncesi evliliğin resmen ilan edilmesine yönelik bir ritüeldir. Kına gecesi esasen, ilk olarak kadınlardan oluşan topluluğun icra ettiği ritüeli akla getirir.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Elma sirkesi ile ayaklarınızı her akşam yıkarsanız, elma sirkesinin içindeki mineraller sayesinde bağ dokularının iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Topuk dikenini son günlerde fark ettiyseniz elma sirkesini kullanmaktan kaçınmayınız. Erkenden müdahale edip dikenin daha da yayılmasına engel olabilirsiniz.
el Cevab: El, yüz vs. kına yakmak kadınlara caizdir. Eller ve yüz avret olmadığından caizdir. Kadına çok yakışması durumunda ellerini gizlemeli yüzünü de örtmelidir. Erkeklere süslenme kasdı dışında bir faydası varsa o fayda için caiz olur. (Eller için.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri