Lavanta Yağının Yüze Faydaları Akne veya sivilce problemleriyle mücadele edenler için lavanta yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde yardımcı olabilir. Birkaç damla lavanta yağı, sivilce oluşumunu engelleyebilir ve var olan sivilceleri hafifletebilir.
Lavanta yağının kuru cilt tipine olan faydalarını hissetmek için öncelikle iyi temizlenmiş bir cilde gece yatmadan önce bir parça pamuğa 1-2 damla lavanta yağı damlatarak kullanılabilir. Lavanta yağının düzenli kullanılması ile ciltte meydana gelen aydınlanma ve nemlendirici etkisini görebilirsiniz.
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir.
Fakat lavanta yağının aslında cilt üzerinde birçok faydasıvardır. Sivilceleri azaltma, cildi aydınlatmaya yardımcı olma ve cildi koruma ve birçok özelliğe daha sahip olan bu yağ güzellik uygulamalarında sık sık kullanılıyor.
Tüm doğal yağlarda olduğu gibi lavanta yağını direkt yüze sürmek, yanma, batma, kaşıntı ve kızarıklık gibi alejik reaksiyonlara neden olabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Cilt bakımı: Cilt bakımında da lavanta yağı büyük bir rol oynar. Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu için, akne, sivilce ve cilt tahrişi gibi problemleri hafifletmek için kullanılır. Aynı zamanda cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcı olan serbest radikallerle savaşır.
Lavanta yağı, içeriğinde bulunan doğal iltihap önleyici özellikteki beta-karyofillen ile yaraları iyileştirmeye yardımcı olduğu bilinir. Lavanta yağı faydaları cilt için ağrı kesici ve yatıştırıcı özelliğe de sahiptir. Bu konuda yapılan bazı araştırmalar cildin iyileşmesine yardımcı olduğunu gösterir.
Göz çevresinde kullanılabilen yağların bir başka çeşidi ise lavanta yağıdır. Antiseptik özelliği sayesinde akne eğilimli ciltleri yatıştıran bu yağ aynı zamanda ciltte oluşan renk eşitsizliklerinin engellenmesine de yardımcı olmaktadır. Böylece sağlıklı görünen bir cilde bir adım daha yaklaştırır.
Çeşitli cilt hastalıklarını tedavi eder
Akne, egzama, sedef, sivilce ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltteki bakteri ve mikroplara karşı etkilidir. Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur.
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
LAVANTA VE ÇAY AĞACI YAĞLARINI KULLANIN
Cilt nemlendirme ve parlaklık kazandırma etkilerinin yanı sıra istenmeyen yüz tüylerine karşı da oldukça etkilidir.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Yağlı ciltlerde ve saç formüllerinde tercih edilir. Tıbbi Lavanta uçucu yağı cilt için yine çok kıymetli olan Aspir yağı ile seyreltilerek cilt üzerine direkt kullanımınıza uygun hale getirilmiştir.
Cildinizi ölü hücrelerden arındırarak cildinizin eski canlılığını kazanmasına yardımcı olur. Kir ve ölü deriden kapanan gözeneklerin açılmasına, cildinizin nefes alarak rahatlamasını sağlar. Tüm cilt tipleri için uygundur. Cildinizin yağ dengesini sağlamasına ve gözeneklerin küçülmesine büyük ölçüde etki eder.
Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlemdir.
Lavanta yağı antioksidan bakımından zengindir ve cildi UV ışınlarına karşı korur. Dolayısıyla cilt hem güneşin zararlı etkilerinden korunur hem de böylece ciltte kırışıklıkların ve derin çizgilerin oluşumu engellenmiş olur.
Lavantanın rahatlatıcı etkisi ile cildi sakinleştirir ve tüy dökülmesini azaltır. İçeriğindeki lavanta yağı sayesinde kene, pire gibi zararlıları uzaklaştırır. Tüylerin kolay taranmasını sağlarken canlılık ve parlaklık katar.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Üzerine bir iki damla lavanta yağı kullanın ve tamponu yerleştirin. Bunu ilişkiden yarım saat önce yapın. İlişkiye gireceğiniz zaman tamponu atın ve öyle ilişkiye girin” dedi. Ünlü Psikolog Ezmeci'nin bu tavsiyesi birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından yoğun tepki topladı.
Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik. Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisiyle bilinen lavanta yağı kıl köklerini güçlendirmek ve saç uzatmak için kullanılan doğal yöntemler arasında yer alıyor. Aynı zamanda kirpik ve kaş bakımında da sıklıkla kullanılıyor.
1.Cildi Aydınlatır
İltihabı azalttığı için lavanta yağı cilt beyazlamasına yardımcı olabilir. Ek olarak, inanılmaz derecede koyu lekelerin rengini açmaya yardımcı olabilir. Lavanta yağı leke ve kızarıklığın azalmasına yardımcı olur.
Lavanta yağı, bebek ve çocukların cildine uygulanmadan önce kesinlikle farklı bir taşıyıcı yağ ile ya da su ile seyreltilerek kullanımı yapılmalıdır. Sıklıkla tercih edilen taşıyıcı yağlar ise hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıdır.
Cilt Tahrişini Hafifletme: Lavanta yağı, cilt tahrişini hafifletmeye yardımcı olur. Özellikle hafif yanıklar, güneş yanıkları, böcek ısırıkları veya küçük kesikler sonrasında cilde uygulandığında rahatlatıcı bir etki sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri