İbn-i Sina'nın reçetesine göre keçiboynuzu yağı saç beyazlamasını önlemektedir. Mutfaklarımızda sıkça kullanılan çörek otu ve çörek otu yağının birçok faydası bulunmaktadır. Çörek otu ve çörek otu yağına ilgi hergün artarak devam etmektedir.
Saç beyazlaması çörek otu ve yoğurt karışımı hazırlanarak çözülmektedir. Saç beyazlamasına bitkisel çözüm Saraçoğlu kürü için çörek otunu bir havanda iyice ezin ve yoğurt ile karıştırın. 7 gün boyunca her sabah bu karışımı tüketin.
Keçiboynuzu yağı
İçerisindeki faydalı vitaminlerin saçlara olan katkısı da oldukça fazla. İçerdiği antioksidan maddeler daha güçlü ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlar. Aynı zamanda saçların beyazlama sorununu da önleyerek daha sağlıklı saçlar elde edebilirsiniz.
Siyah çay, beyaz saçları siyahlaştırmak için etkili sonuçlar sunan diğer etkili bileşendir. Çay, saçlarınızı güçlendirir ve kırıklarınız varsa onları onarır. Saçınızı besler ve mat rengini ortadan kaldırır. İçerisinde bulunan kafein saç dökülmelerine sebep olan DHT hormonunun salgılanmasını önler.
İlgili 30 soru bulundu
Zeytinyağı sayesinde, kuru ve hasarlı saç derisi onarılarak kepek oluşumu engellenmiş olur. Dolayısıyla beyaz saç oluşumu azalır. Saçın nem ihtiyacını sağlayan ve aşırı güneşe bağlı yıpranmaya engel olan zeytinyağı, beyazlaşmaya başlayan saçların doğal rengine dönmesini sağlar.
Henüz yaşı çok genç olmasına rağmen yaşadığı sıkıntılar nedeni ile saçları beyazlayanların, saç renkleri bu dönemleri son bulduğunda eski renklerine dönebilir. Bu konuda yapılan araştırmalara göre stresten dolayı saça rengini veren maddeyi üretmemeye başlayan vücut, stresin son bulması ile eski haline geri döner.
Bu maskede kullanılan çörek otu yağı saç beyazlaması ve saç dökülmesi sorunlarını önlemektedir.
Biyotin eksikliği genetik temelli olabilir, bunun yanında hamilelerde de ortaya çıkabilir. B7 vitamini eksikliğinde saçlar hızlı beyazlar, saç dökülmesi de görülebilir. Yüksek oranda biyotin içeren gıdalar arasında pirinç, yumurta, kırmızı et, sebze ve meyveler bulunur.
Çörek Otu Yağı Saçlara Faydası
Saçların cansız görünümü herkesin morelini bozar. Saçların canlı ve parlak görünmesini sağlar. Düzenli kullanıldığında saçların beyazlamasına engel olur. Saça maske olarak kullanıldığında içinde bulunan çinko, selenyum, magnezyum gibi mineraller sayesinde saçı kökten uca besler.
İçerisinde ceviz yaprağı, soğan kabuğu, biberiye, defne tohumu, ısırgan otu ve sarımsak olan saçların beyazlamasını engelleyen etkili kür tarifini izleyicilere aktaran Kunak, karışımın on beş dakika kaynatılıp on beş dakika demlenmesini, ardından saç diplerine uygulanmasını tavsiye etti.
Yumurta, Ceviz ve Biberiye
2 adet ceviz kabuğu, 5 adet ezilmiş ceviz, bir avuç biberiye, bir adet yumurta kabuğunu macun kıvamına gelene kadar karıştırıp saçlarınızdaki beyazlar üzerine uygulayın. 1 saat beklettikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra beyazlardan arınmış saçlarınızın keyfini çıkarın.
İki tip pigment saça rengini verir: eumelanin ve feomelanin. Pheomelanin saçları turuncu ve kırmızıdır. Bütün insanların saçlarında bir miktar pheomelanin bulunur. Siyah veya kahverengi alt türüne sahip olan Eumelanin, saç renginin karanlığını belirler.
Bu antioksidan bakımından zengin bir garnitür olacaktır. Erken beyazlaşan saçın en bilinen nedenlerinden birisi de B12 vitamini eksikliğidir.
B12, D, E vitamini ve biyotin eksikliği saçların erken beyazlamasına sebep olabiliyor. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programının yanı sıra dışarıdan vitamin takviyesi alarak süreci destekleyebilirsiniz. Ayrıca bakır takviyesinin de saç pigmentleri üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenmektedir.
Saçtaki beyazlardan kurtulmak ve onları doğal olarak boyamak için ihtiyacınız olan sadece iki basit malzeme aslında: Ceviz kabuğu ve ceviz yaprağı. Bu iki doğal malzemenin saça faydaları ise say say bitmiyor. Doğal saç boyası olmalarının yanı sıra saç beyazlamasına bitkisel çözüm olarak kullanılıyorlar.
Yetersiz, dengesiz beslenme sonucunda yaşadığımız vitamin eksiklikleri – özellikle Kalsiyum ve b12- belirti olarak saç beyazlaması olarak karşımıza çıkabilir. Estetik bir kayıp olarak gördüğümüz saçın beyazlaması aslında ciddi bir sağlık sorununun da habercisi olabilir.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Columbia Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, beyazlayan saçların boyamadan doğal rengine dönmesinin mümkün olduğunu ortaya koydu.
Baklagiller, ıspanak, kuşkonmaz, brokoli, lahana, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, yumurta sarısı, portakal, greyfurt, limon ve muzlar en önemli folik asit kaynağıdır. B12 Vitamini, melanositlerin çalışmasını aktive ederek melanin pigmenti üretiminin artmasını sağlar.
Çörek otu yağı saçtaki yağ üretimini dengeleyerek saç ve saç derisini nemlendirir, saça hacim kazandırır ve saça parlak görünüm vermeye yardımcı olur. Saçta kepek oluşumunu azaltır ve saç derisinin rahatlamasını sağlar. Saç derisindeki kaşıntıyı giderir, pul pul görüntüyü ve deri döküntüsünü azaltır.
Elde ettiğiniz bu karışımı saçlarınıza sürüp 1 saat kadar bekleyin ve ardından ılık su ile masaj yaparak temizleyin. Beyaz saçlar için ceviz kürü nü haftada 1 kere uygulayın. Kısa sürede beyaz saçlar koyulaşmaya başlayacaktır.
Kolestrol Düzeylerinin Dengelemesi: Zeytinyağı, kalp sağlığını destekleyen sağlıklı yağlar içerir. Çörek otu ile birleştirildiğinde, kolesterol düzeylerini dengeleyerek kalp-damar sağlığını koruyabilir. Cilt ve Saç Sağlığı: Çörek otu ve zeytinyağı karışımı, cilt ve saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
B6, B12, biyotin, D vitamini veya E vitamini eksiklikleri saçların erken beyazlamasına katkıda bulunabilir. B12 vitamini eksikliği çocuklarda dahi saç beyazlamasına neden olabilirken, folik asit eksikliği ise proteinin vücut tarafından işlenmesinde sorunlara yol açarak saçları erken beyazlatabilir.
Üstelik kahvenin saça sağladığı tek fayda beyazları kapatmak değildir. Internal Journal of Dermatology'de yayınlanan 2007 tarihli bir Alman araştırmasına göre, kahve içmek erkeklerde ve kadınlarda saç uzamasını teşvik etmeye yardımcı olabilir.
Sarımsağın içerisinde yer alan bazı bileşenler saç rengini sağlayan pigmentlerin canlı kalmasına yardımcı olur. Böylelikle saçın beyazlamasını yavaşlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri