Genellikle, düzgün bakılan ve düzgün kullanılan bir ATV'nin kullanım ömrü 15-20 yıl veya 20.000-30.000 km arasında olabilir. Ancak bu, ATV'nin düzgün bakım görüp görmediğine, nasıl kullanıldığına ve ne tür koşullarda kullanıldığına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.
0-10 saat aralığında, aracınızın motor aksamının soğYUKIsını sağlamak için her saat başı 5-10 da- kikalık aralar verin. Ilk 500-1.000 km (1.ay) ve sonraki bakımlar için kitapçıkta yer alan periyodik bakım tablosunu mutlaka dikkate alın.
Sonuç olarak, ATV motorunun rodaj sürecinde uzun yolculuklar genellikle önerilmez. Ancak, gerekli önlemler alındığında ve motor düşük hızlarda ve düşük devirlerde tutulduğunda, bu tür bir yolculuk mümkün olabilir.
Motor güçlerine bağlı olarak ATV'lerin hızları değişmektedir. Örneğin trafikte kullanılan modeller 65 ile 80 km hızlara sahip olabilirken daha düşük motorlar 40 ila 55 km hız yapabilme becerilerine sahiptirler.
Polaris ve Bombardier(BRP) en iyi atv markalaridir. Polaris Amerikan, Bombardier(BRP) ise Kanada malidir.
İlgili 32 soru bulundu
Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
ATV motorlar gerçekten eğlencenin dibine vurmak için eşsiz makineler. Ama sizin istediğiniz en hızlı olanı ise o zaman Can-Am Maverick X DS'ye mutlaka bir göz atmalısınız. 976cc'lik turbo şarjlı V-twin motoru tam 121 beygir gücünde ve en yakın rakibi olan Polaris RZR 1000'den %40 daha yüksek tork değerine sahip.
Sonuç olarak, ATV'lerin otobanlarda kullanımı yasak olduğu gibi güvenlik açısından da uygun değildir. ATV sürücüleri, ATV kullanımının yasal olduğu alanlarda sürüş yapmalı ve ATV sürüşü için belirlenmiş kurallara uymalıdırlar.
ATV'ler, tasarımları gereği kapalı bir kabinleri olmadığı için, sürücünün ve varsa yolcunun başını koruyacak ekstra bir güvenlik önlemi gereklidir. Bu nedenle T3 belgesine sahip ATV'lerde kask takma zorunluluğu getirilmiştir.
Genellikle, bir ATV'nin yakıt tüketimi, saatte 3 ila 10 litre arasında değişebilir. Ancak bu değerler, yukarıda bahsettiğimiz faktörlere bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir. Örneğin, ATV'nizi düz bir arazide düşük hızda kullanıyorsanız, yakıt tüketimi daha düşük olabilir.
HD8 ve HD10 motorlarıyla Can-Am Defender yan yana 2.500 lb (1.134 kg) ağırlığa kadar çekebilir ve Defender 6x6, endüstri lideri 3.000 lb (1.360 kg) çekme oranına sahiptir. Can-Am Outlander ATV, endüstri lideri bir başka kapasite olan etkileyici 1,650 lb (750 kg) taşıma kapasitesine sahip olduğundan, kambur değildir.
B1 ehliyet net motor gücü 15 KW'ı geçmeyen ve net ağırlığının 400 kg üst sınırı olan Dört tekerlekli ATV kullanacaklara verilir.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
Benzin, fren yağı, soğutucu sıvı maddeler, boyalı plastik dış yüzeylere zarar verebilir, hemen yıkayıp temizleyin. Tel fırça, katılaştırılmış yün, ve diğer aşındırma özelliğine sahip bez ve fırça kullanmaktan kaçının.
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
Örneğin bakım 1000 km de aracınızı bakıma sokmayı ihmal ederseniz değişmeyen yağ zaman içerisinde fonksiyonunu kaybederek motorunuza zarar vermeye başlayacaktır. Bu da aracınızın motorunda yanma meydana getirebileceği için gereksiz bir masraf ve kullanım ömründe kısalmaya sebep olabilecektir.
Off-road tipi atv motosikletlerinde plaka çıkartma zorunluluğu olmadığı için ehliyete ve vergi ödemeye gerek kalmıyor. On-road yapmak istediğinizde plaka çıkartılıp, trafiğe çıkma ile ilgili kuralların tümüne uymanız gerekir.
-A2 Ehliyet ile kullanılır. Malesef vergisi "0-1300cc - Otomobil - Kaptıkaçtı - Arazi Taşıtı ve Benzerleri" üzerinden alınıyor. Maliye bakanlığı bu konuda uyanık davranmış, Ruhsatta Motosiklet yazıyor, vergilendirmesi araba gibi oluyor ve A2 ehliyet kullanılıyor.
ATV'ler, karayolu taşıt araçları içinde değerlendirilir ve bu nedenle Türkiye'de yasalar gereği ruhsat ve plaka almak zorundadırlar. Bu araçlar genellikle “özel amaçlı taşıtlar” kategorisinde sınıflandırılır ve özel bir ruhsat almayı gerektirir.
Son olarak, T3 belgesi almış bir ATV'nin trafiğe çıkabilmesi için, araç sahibinin ATV için trafik sigortası yaptırması gerekmektedir. Bu sigorta, olası bir kaza veya hasar durumunda araç sahibine maddi destek sağlar. Tüm bu şartlar sağlandığı takdirde, T3 belgesi almış bir ATV'nin trafiğe çıkması mümkün olabilir.
2012/1 seri nolu genelgeye göre,ATV olarak bilinen dört tekerli taşıtlar, motorsiklet olarak motorlu taşıtlar vergisine tabi tutulacaktır.
1On-Road ATV , Off-Road ATV !
T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
Gençlik ATV'leri, 70 cc ile 250 cc arasındaki motorlarla yaş ve yetenek için doğru boyuttadır.
ATV (İngilizce: all-terrain vehicle). ATV motorlar, tüm arazi ve hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış, 3 ve 6 tekerlekli modelleri de olmasına rağmen daha çok 4 tekerlekli olarak üretilen, tek ya da çift kişilik kapasitelere sahip, benzinli içten yanmalı motorlar ile çalışan araçlardır.
Eşiniz dostunuzla tek atv ile 2 kişi tur yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri