Saç beyazlaması ve saç dökülmesinden şikayetçiyseniz 1 yemek kaşığı çörek otu yağı, 2 yemek kaşığı susam yağı, 1 yemek kaşığı ceviz yağı, 1 kapsül E vitamini, 1 kapsül B vitamini ve 1 çay kaşığı çam terabantini karıştırıp saçlarınıza dipten uca uygulayın. 2 saat beklettikten sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayın.
Çörek Otu ve Yoğurt Kürü
Karışım 1 çay kaşığı çörek otunu toz haline gelene kadar havadan dövün. Sonrasında 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Bu karışımı sabahları aç karnına tüketin. 7 gün uygulanan kür, saçların hem daha canlı, parlak olmasını hem de daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.
Çörek otu yağı ve Hindistan cevizi yağı saçlarınızdaki renk pigmentlerini koruma görevine sahiptir. Vücudunuzdaki kolajen üretimini artırarak saçların beyazlamasına engel olacaktır. Maskeden verimli sonuç almak için ayda 3 defa uygulamanız önerilir.
2 yemek kaşığı çörek otu yağını avucunuza dökün ve iki elinizin arasında yedirin. Ardından saç derinize masaj yapmaya başlayın. Saçınızın her tarafına iyice yedirdikten sonra köklerden uçlara kadar emildiğine emin olun. Yaklaşık 35-40 dakika beklettikten sonra saç tipinize uygun şampuanla yıkayın.
Dr. İbrahim Saraçoğlu patates kabuğunun saç beyazları için etkili belirtiyor. Patates kabuğu ile hazırlanan saç kürü hem saçın beyazlamasını azaltacak hem de saçın beslenmesini sağlayarak daha sağlıklı gözükmesine katkı sağlayacak. Bu kür için her evde bulunan patatesin kabuklarını çöpe atmamak gerekiyor.
İlgili 26 soru bulundu
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Columbia Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, beyazlayan saçların boyamadan doğal rengine dönmesinin mümkün olduğunu ortaya koydu.
Beyaz saç tekrar siyahlaşır mı veya eski rengine döner mi? Eğer saçlarınızdaki beyazların sebebi genetik veya yaşlanma ise hiçbir şey bu süreci engelleyemez veya tersine çeviremez. Bununla birlikte eğer altta yatan şey tıbbi bir durumsa renk pigmentasyonunun geri dönmesi sağlanabilir.
Salatalara, yemeklere veya yoğurda katarak çörek otu yağını kullanabilirsiniz. Saç dökülmesi için: Saç diplerine çörek otu yağı sürülür.15 dakika beklenerek şampuan ile yıkanıp kurutulur.
Çörek otu yağı sağlıklı yağ kategorisinde olup genellikle bitkisel yağın kullanıldığı alanlarda kullanılabilir. Tüketim maddesi olarak çörek otu yağı da çörek otu gibi salatalarda, soslarda, yemeklerde kullanılabilir. Diğer yandan çörek otu yağı kozmetik olarak, cilt ve saça direkt uygulanabilir.
Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır. Özellikle çörekotu sindirim sistemi üzerine inanılmaz etkileri olan bir besindir. Ayrıca kilo verme çabasında olan kişilerde çörekotunu sık sık tüketerek sindirim sistemini hızlandırabilir.
B12, D, E vitamini ve biyotin eksikliği saçların erken beyazlamasına sebep olabiliyor. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programının yanı sıra dışarıdan vitamin takviyesi alarak süreci destekleyebilirsiniz. Ayrıca bakır takviyesinin de saç pigmentleri üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenmektedir.
B7 vitamini eksikliğinde saçlar hızlı beyazlar, saç dökülmesi de görülebilir. Yüksek oranda biyotin içeren gıdalar arasında pirinç, yumurta, kırmızı et, sebze ve meyveler bulunur. B9 Vitamini (Folik Asit): Folat olarak da isimlendirilen folik asit, yeni hücrelerin üretilmesini ve kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar.
Araştırmaya göre beyazlayan saçların eski rengine dönebilmesi mümkün! Yaşlandıkça, saçımızın orijinal rengi rengini kaybedip grileşiyor. Bunun nedeni melanin adı verilen pigmentin kaybı. Ancak yapılan araştırmalar saçlardaki grileşme sürecinin en azından geçici olarak geri alınabileceğini ortaya koyuyor.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Katalaz, saç pigmentini koruyan yüksek seviyede enzime sahiptir. Tatlı patates, havuç, kırmızı biber ve mantar gibi besinlerde bulunur. Bunun yanında sarımsak, soğan, brokoli, lahana, karnabahar gibi yiyeceklerde de katalaz bulunur. Bu yiyecekleri düzenli olarak tüketmek erken yaşta saç beyazlamasını önler.
Çörek Otu Yağı Saçlara Faydası
Saç derisinin kuruluğundan neden olan kepeklenmeyi engeller. Saçların cansız görünümü herkesin morelini bozar. Saçların canlı ve parlak görünmesini sağlar. Düzenli kullanıldığında saçların beyazlamasına engel olur.
Evde Çörek otu yağı yapılışı: 2-3 yemek kaşığı çiğ çörek otunu havanda özleşene kadar dövün. Havanınız yok ise değirmende de çekebilirsiniz. Ardından yıkanıp iyice kuruladığınız bir kavanozun içine özleşen çörek otlarını aktarın ve üzerine kavanozun ağzına kadar dolacak şekilde zeytinyağı ilave edin.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Çörek Otu Yağının Saça Faydaları? Çörek otu yağı saçtaki yağ üretimini dengeleyerek saç ve saç derisini nemlendirir, saça hacim kazandırır ve saça parlak görünüm vermeye yardımcı olur. Saçta kepek oluşumunu azaltır ve saç derisinin rahatlamasını sağlar.
Çörek otu yağı antioksidan yanı sıra, A, C, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminler içerir.
Çörek otu eski zamanlardan beri saç dökülmesini tedavi etme amacıyla kullanılan bir yağdır. Besleyiciliği son derece yüksek bu yağ, aynı zamanda saçı gürleştirir ve yeni saç oluşumuna da yardımcı olur.
Bir avuç kadar adaçayı ve siyah çayı yarım litre kadar sıcak su ile karıştırıp demleyin. Soğuduktan sonra saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekletip bol su ile durulayın. Hazırlaması da uygulaması da çok basit olan bu yöntem sayesinde saçlarınızdaki beyazların kısa süreliğine renklenmesini sağlayın.
Küllü Kumral, Sarı ve Tonları
Sarı ve sarı tonları saç boyaları, saçların daha fazla beyazlamaya başladığı zamanlarda en çok tercih edilen renklerdir. Çünkü özellikle açık sarı ve tonları beyazları kapatma konusunda çok iyi olduğu gibi yeni çıkan beyazları ve dipleri de en az gösterendir.
Yetersiz, dengesiz beslenme sonucunda yaşadığımız vitamin eksiklikleri – özellikle Kalsiyum ve b12- belirti olarak saç beyazlaması olarak karşımıza çıkabilir. Estetik bir kayıp olarak gördüğümüz saçın beyazlaması aslında ciddi bir sağlık sorununun da habercisi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri