Açık bir tene sahip olanlar açık, koyu tene sahip olanlar daha koyu bir highlighter seçmeliler. Beyaz tene sahip olanlar pembe, şampanya ve inci tonlarını tercih edebilirler. Esmer bir tene sahip olanlar cilt renklerinden bir veya iki ton bir aydınlatıcı kullanabilirsiniz.
Aydınlatıcı seçiminde en önemli nokta cildinize uygun bir renk seçimidir. Açık tene sahip kişiler açık, koyu tene sahip kişiler koyu bir aydınlatıcı seçerek daha uyumlu bir görünüm elde edilebilir. BEYAZ TEN İÇİN İDEAL HİGHTLİGHTER: Beyaz tene sahip olanlar, pembemsi ve krem rengi olanları tercih edebilirler.
Eğer beyaz tenliyseniz cilt renginize uyum gösterecek bir açık renkli bir fondöten kullanabilirsiniz. Göz altlarınızda koyu renkli bir görüntü ve morluklar varsa yine açık renk bir kapatıcı ile cildinizi eşitleyebilirsiniz.
Aydınlatıcı ya da bir diğer adıyla highlighter, son yılların en çok kullanılan makyaj ürünleri arasında ilk sırada. Tüm makyajını tek bir dokunuşu ile daha çekici ve güzel hale getiren bir ürünün, neden bu kadar sevildiğini anlamak çok da zor değil.
En mükemmel etki için cilt tonundan daha koyu bir renk tercih etmelisin. Açık tenlilere daha çok şeftali tonlarına sahip ürünler uyum sağlar. Bu noktada dilersen kahverengi alt tonlu ürünler de kullanabilirsin. Çok beyaz bir ten rengine sahipsen pembe ve bal köpüğü rengine yakın tonları seçebilirsin.
İlgili 26 soru bulundu
Beyaz Ten: Açık tenliler için doğal bitişli şeftali tonlarında bronzer kullanabilirler. Buğday Ten: Çok koyu olmayan toprak rengi ve bakır tonları tercih edilebilir. Koyu Ten: Esmer tenliler için çikolata tonlarında bronzer kullanılması önerilir.
Beyaz tenli insanların derisindeki melanin miktarı düşüktür ve güneş ışığı altında kaldıklarında çoğunlukla bronzlaşmak yerine ciltleri kızarır.
Açık bir tene sahip olanlar açık, koyu tene sahip olanlar daha koyu bir highlighter seçmeliler. Beyaz tene sahip olanlar pembe, şampanya ve inci tonlarını tercih edebilirler.
Sıvı aydınlatıcı daha konsantre bir yapıya sahiptir, dolayısıyla daha idareli kullanmalısınız. Elmacık kemiklerinin üstü ise en uygun uygulama alanı. Aynı şekilde dudağın üst kısmına ve kaş kemiğine de uygulanabilir. Geniş bir alanı aydınlatmak istediğinizde ise en uygun olanı toz aydınlatıcıdır.
Likit Highlighter Nereye Sürülür? Yüzünde ön plana çıkarmak istediğin bölgelere hafif bir aydınlatıcı uygulayabilirsin. Likit aydınlatıcı nereye sürülür sorusuna yanıt olarak ise elmacık kemikleri, burun ucu, şakaklar, kaş altları, köprücük kemikleri, çene ucu, dudak üstü gibi bölümler örnek verilebilir.
Soğuk alt tonlar daha çok beyaz tenlilerde görülür. Bu kategoride isen soğuk alt tonlu fondötenleri tercih ederek cildinin doğal ışıltısını ön plana çıkarabilirsin. Sıcak alt tonlara sahip bir cildin olduğunu da damarlarındaki yeşil tonlarından anlayabilirsin. Sıcak alt tonlu fondötenler cildin için en iyi seçimdir.
"Beyaz tenliler göz makyajında hangi renkleri kullanmalılar?" diye sorarsan, doğal ve sıcak tonları tercih edebilirsin. Nude, kahve ve kızıl far renkleri, içerisindeki sıcak tonlar sayesinde cildinin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayacak, bakışlarına eneji verecek.
Beyaz tenliler açık sarı, neon sarı ve açık bej renginden kaçınmalıdır. Ama bu söylediğimiz sarı ve tonları giyemeyeceği anlamına gelmez. Hardal, taba ve koyu bej beyaz tenlilerde çok şık durur. Özellikle saç rengi koyu beyaz tenli biriyseniz, kum rengi ve camel parçaları kullanamaya özen gösterin.
Highlighter seçerken ten ve göz renginize uyumlu tonlar seçmelisiniz. Eğer beyaz bir ten rengine sahipseniz pembe tonlar, şampanya tonları ve gümüşün alt tonları sizin için idealdir. Koyu bir ten rengine sahipseniz altın ve bronz tonlardaki highlighterlar sizin için uygundur.
Buğday Ten için Aydınlatıcı Önerileri
Eğer siz de buğday tenliyseniz, cildinizdeki doğal güneş etkisini highlighter'lar ile göz alıcı bir şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak bunu yaparken doğal görünümden de uzaklaşmamak için gül, şeftali veya altın renklerini tercih etmelisiniz.
Aydınlatıcılar temel olarak 3 bölge üzerine uygulanır. Bunlar elmacık kemikleri, burun üstü ve şakak bölgesidir. Bunların yanı sıra highlighter ürünlerini göz pınarlarına, dudak üstüne, çene ortasına ve kaşların üst kısmına da uygulayarak bu bölgelerde daha aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz.
Aydınlatıcı Fırçası
Elmacık kemiklerine tam oturarak aydınlatıcının doğru ve eşit miktarda yayılmasına yardımcı olan yelpaze şeklindeki makyaj fırçası tercih edebileceğiniz en ideal aydınlatıcı fırçalarından biridir.
Makyaj sırası; ten makyajı günlük göz makyajı ve dudak makyajı şeklinde sıralanabilir. Ten makyajı; fondöten, kapatıcı, bronzer, allık, aydınlatıcı malzemelerin uygulanmasından oluşur.
Aydınlatıcı yani highlighter, göz altlarına, göz pınarlarına, kaş altına, elmacık kemiklerinin üzerine ve burun çizgisine uygulanmaktadır. Ten makyajı ve kontür işlemleri yapıldıktan sonra sürülmelidir.
Beyaz ten daha çok koyu renklerin yakıştığı, pastel tonların sırıttığı bir cilt rengidir. Dolayısıyla kombinlerinizde açık renklerden, uçuk ve pastel tonlardan kaçınmalısınız. Giyebileceğiniz renkler; Siyah, kahverengi, füme, bordo, gri, koyu mavi tonları, koyu mor, zümrüt gibi seçenekler olmalıdır.
Doğal ve ışıldayan bir cilt isteyenlerin yeni favorisi olacak! Uygulama: Ten makyajınızı tamamladıktan sonra, stick aydınlatıcıyı, hafif dokunuşlar ile aydınlatmak istediğiniz bölgelere uygulayınız.(alın, burun üstü, elmacık kemikleri, çene, alın, kaş kemiği..) Parmak uçlarınızla dağıtınız.
Aydınlatıcı olarak kullan
Makyaj bloggerlarının en çok kullandığı makyaj taktiklerinden birisi de aydınlatıcı olarak göz farı uygulamak. Nude ve aydınlık tonlardan oluşan far paletlerini aydınlatıcı uygulamak için kullanabilirsin.
En az 15 koruma faktörü olan kremleri seçmelisiniz; çünkü 15 koruma faktörü güneş ışınlarının yüzde 93'ünü filtreliyor. 30 veya 50 koruma faktörlü kremler de beyaz tenliler için öneriliyor.
Bu noktada “Eda Taşpınar bronzlaştırıcı yağ yüze sürülür mü?” sorusunun cevabı önemli olabilir. Eda Taşpınar bronzlaştırıcı sadece vücut için geliştirilen bir formüldür. Yüz ve çevresine uygulanması tavsiye edilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri