vedalaşmanız oldukça kısa sürecek. Limon ve tuz ikilisine koşun! Limonun üzerine bolca tuz dökün ve limonla yanık izini ovun. Tezgahlarınızı ilk günkü haline döndürmek işte bu kadar basit.
Limonun asidik yapısı, lekeyi çözmeye yardımcı olurken, tuzun ovucu etkisi, sarı yanık lekeyi kolayca çıkarır. Limonu ikiye bölün ve üzerine bolca tuz serpin. Tuzlu limonu, lekeli bölgeye dairesel hareketlerle ovun. Lekenin yumuşamasını bekleyin.
Limon suyunun asidik özelliği, yanıklar üzerinde etkili olur ve bu lekelerin çözülmesini sağlar. Tencere içerisindeki limon suyu ve su karışımı, birkaç saat bekletildikten sonra tencere normal şekilde yıkanmalıdır. Bu işlem sonucunda, yanık lekeleri yumuşayarak çıkar ve tencere temizlenmiş olur.
Mermerde sarı lekelerin oluşmasını önlemek için düzenli olarak temizleyin. Temizlikte asit içeren malzemeleri kullanmayın. Karbonat veya oksijenli su mermerdeki sarı lekelere müdahale etmek için uygun ve etkilidir. Temizlik işleminden sonra mermer yüzeyi mutlaka kurulayın.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Limon ve tuz ikilisine koşun!
Limonun üzerine bolca tuz dökün ve limonla yanık izini ovun. Tezgahlarınızı ilk günkü haline döndürmek işte bu kadar basit.
Ufak bir kap içine 1 paket karbonat dökün. Karbonatın üzerine 1 bardak ılık su ekleyerek karıştırın. Karışan suyu yumuşak sünger yardımıyla alın ve mutfak tezgahınızı tamamen silin. Lekeli yerler için biraz güç uygulayabilirsiniz.
Doğal Temizleyiciler: Limon suyu ve kabartma tozu gibi doğal temizleyiciler, sararmış tezgahları temizlemek için etkili olabilir. Limon suyunu tezgah yüzeyine sıkın, üzerine kabartma tozu serpin ve hafifçe ovun. Ardından ılık suyla durulayın ve kurulayın.
Örneğin, kısmen mermer üzerine sıcak bir cezve küçük bir leke bıraktığında, evde kullandığınız leke çıkarıcı temizlik malzemeleri, yağ sökücü, hafif bir sünger ile ovma veya bazen çamaşır suyu uygulama gibi noktalar çözüm sağlayabilir.
3) Limon ve Beyaz Sirke
Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgahın daha parlak ve daha temiz olması için uygulanabilir. Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
Nemli bir bez ve az miktarda sıvı deterjan en ideal temizlik için yeterlidir. Çimstone, sahip olduğu kompakt yapısı ile leke tutmaz. Sadece silmekle yüzey, ilk günkü yeni ve temiz görüntüsüne kavuşur.
Granit tezgahların yüzeylerinde oldukça işe yarayan bulaşık parlatıcısı ile taze lekeler de kolayca çıkarılmaktadır. Bir diğer leke çıkarma yöntemi de, limon suyu ve beyaz sirke karışımıdır.
Limon ve Tuz:
Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kristal tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda temiz bir süngerle çok bastırmadan tencereyi temizleyin. Ovalama işlemi yanık lekelerinin çıkmasını kolaylaştıracaktır.
Sararan mermeri zımpara ile beyazlatma yönteminde en temel hedef mermer üzerindeki sarı kısımların törpülenmesi ve ortaya temiz bir katman çıkarılmasıdır. Mermer için kullanacağınız zımparanın ince dişli olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde mermerin üzerinde bir daha onaramayacağınız derin çizikler kalabilir.
Parlatma macununu uygulayın
Yumuşak bir fırça veya sünger kullanarak mermer parlatma macununu yanık bölgeye uygulayın. Dairesel hareketlerle çalışın ve etkilenen alanın tamamının kaplandığından emin olun. Yanık izleri solmaya başlayana kadar macunu uygulamaya devam edin.
Yumuşak bez veya sünger kullanarak nazikçe ovuşturun. Hassas yüzeylerde (örneğin mermer) temizleme işlemi yaparken, yüzeyi çizebilecek malzemelerden kaçının. Eğer doğal temizleyicilerle leke çıkmazsa, özel mutfak temizleyicileri veya leke çıkarıcı ürünler deneyebilirsiniz.
Mutfak tezgahındaki yanık lekeleri, limon, tuz veya oksijenli su gibi basit malzemelerle temizlenebilir. Yanık lekenin üzerine doğal asit içeren limonu sürerek veya oksijenli su kullanarak lekenin açılması sağlanabilir. Temizlik yöntemlerini uygularken, tezgahınızın malzemesine uygun olanı seçmeyi unutmayın.
Nemli bir bez ve az miktarda sıvı deterjan temizlik için idealdir. Gözeneksiz yapısıyla sıvı emmeyen, leke oluşturacak partikülleri bünyesine almayan Çimstone ile tezgah temizliği hızlıca tamamlanır.
Kirli paspasın getirdiği kirler mermerde birikerek mermerin yüzeyinin kirlenmesine ve sararmasına neden olur. Mermer yüzeyi cilalamak için yaygın olarak mum kullanıldığında, kalın mum tabakası kendi yaşlanması nedeniyle sararır.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çamaşır suyu veya herhangi bir temizlik ürünüyle kesinlikle karıştırmayın, birlikte kullanmayın. Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
Öncelikle lekenin üzerine biraz süt dökün ve sonra kabartma tozu serpiştirin. Temizleyici fırçasıyla nazikçe fırçalayın ve son olarak da temiz bezle silin. Bu şekilde asit lekesini kolayca çıkarabilirsiniz.
Çimstone tezgah bakımı için nemli ve deterjanlı bezle dairesel hareketler şeklinde uygulama yapabilirsiniz. Ancak yüzeyin tamamen deterjandan arındırılması için bol su kullanmalısınız. Bu ürünleri Çimstone tezgah üzerine uygulamayın: Aktif Hidroksit içeren Alkali ürünler (Lavabo açıcıları, kostik vb.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri