Beyaz renkli bir yatak odasına birkaç güzel perde renk kombini önerisi olarak bej halı, pembe perde ve ekru tül, krem abajurlar harika duracaktır.
Yatak odası perde seçimi için genel olarak önerilen renk koyu renklerdir. Sebebi ise uykunun rahat olması içindir. Ancak odası büyük olan ve aydınlık, geniş bir ortam yaratmak isteyenler, güneşlik için koyu bir renk tercih edip, tül için ise son derece açık bir renk tercih edebilirler.
Biraz daha koyu maviler ise yeşilin her tonu ile uyum içindedirler. Lacivert, beyaz, yeşil tonların birlikte kullanıldığı örtüler, halılar, koltuklar, beyaz yatak odası takımı modelleri ile birlikte sana harika bir görünüm vadederler.
Yatak odası perdeleri özel olarak üretilen ve kalınlıkları diğer perdelere göre daha fazla olan perdelerdir. Tercih yapılırken mahremiyeti koruyan, mevsimlik perde dışında ışık geçirgenliği en az olan perde kumaşı tercih edilmeli ve perdeler seçilmelidir.
Gri ve tonları, odanızın zarif ve lüks bir görünüme sahip olmasını sağlar. Özellikle yatak başlığında kullandığınızda odanıza bambaşka bir hava katacak olan bu rengin tonlarını, beyazın hakimiyet sürdüğü yatak odalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kahverengi tonları, beyaza uyum sağlayan bir diğer renktir.
İlgili 45 soru bulundu
Beyaz yatak odasına uygun olacak renkler aslında çok geniştir. Beyaz her renk ile kombinlenebilir. Bu açıdan en kolay uyum yakalayacak odalar beyazdır denilebilir. Beyaz ile kırmızı, mavi, yeşil, mor ve pembe gibi canlı renkte halılar kullanılabileceği gibi daha pastel tonlar da seçilebilir.
Yatak odalarımızda, huzurun ön planda olması gerektiğini düşünürsek turuncu, kırmızı ve sarı gibi renkleri yoğun olarak kullanmamalıyız: Turuncu tonları, yatak odalarında en az tercih edilen renkler arasındadır. Turuncu, eğlenceyi, neşeli ve enerji dolu zamanları simgeler.
Perde rengi seçiminde, evinizin duvar rengine uyumlu olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Bu sayede perdelerinizin rengini ortaya çıkarabilirsiniz. Açık renkli duvarlarda birçok farklı tonda perdeleri kullanmanız mümkün. Koltuklarınız pastel rengi ise çoğu renk ile uyumu yakalayabilirsiniz.
Birçok kişinin gündelik hayatta ev içinde kullandığı zebra perde, birçok farklı özelliği ile ön plana çıkar. Buna göre zebra perdenin tam olarak nasıl bir yapıda olduğunu dile getirmek lazım. Zebra perde, klasik perdeye göre çok daha kullanışlı olan ve sabit bir şekilde görünümü ile dikkat çeken bir üründür.
Yatak Odası Perdesi Nasıl Olmalı
- Kokmayan kaliteli su bazlı akrilik boya ile üretilmelidir. - Perdenin rengi koyulaştıkça ışık geçirmezliği artar. - Kesintisiz bir uyku için odayı zifiri karanlık yapar ve ışık geçirmez. - Kalın ve 2 katlı kumaşları sayesinde ses yalıtımı sağlar sesleri %50 oranında keser.
Yatak Odasında Kullanılabilecek Renkler
Özellikle küçük boyutlu odalarda açık renkler kullanılarak daha ferah ve aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz. Mavi, turuncu, sarı ve pembe gibi açık tonlu boyalar insanların daha düzenli uykular uyumalarına katkı sağlamaktadır.
Beyaz yatak odası takımları, neredeyse tüm duvar boyası renklerine uyum sağlayabilmektedirler. Bu renkler arasında kullanımı diğerlerine göre daha çok önerilenler ve önerilmeyenler yer almaktadır. Önerilen renklerin başında ise açık mavi ve tonları gelmektedir.
Eğer odanız geniş ve havadarsa uzmanlar aydınlık ve yumuşak renkleri seçmenizi öneriyor. Sizin de tercihiniz açık renklerden yanaysa binbir tonu olan pembe, bej, gri gibi renklerin farklı tonlarını inceleyebilirsiniz. Feng Shui, bej, krem ve toprak tonlarındaki yatak odalarının güven hissini beslediğini söylüyor.
Fon perdeler stor ürünlerle birlikte de kullanılır. Fon perdeler hem yatak odanıza renk katar hem de ışığı engeller. Dilerseniz odanı için şık bir perde aksesuarı da edinebilirsiniz.
Yatak odaları için normal fon perdelerin yerini pratik stor perdeler almakta. Farklı renk ve desen seçenekleri ile güneşlik, karartma ve zebra stor perdeler yatak odalarına modern ve estetik bir görüntü sunar. Kaliteli uyku için odaya gelen güneş ışığının tamamen engellenmesi gerekir.
İhtiyaca yönelik olarak kullanılan zebra perde mutfak, yatak odası, oturma odası ve daha birçok odada kullanılabilir.
İçeriyi göstermeyen jaluzi perde, dışarıyı gösterme özelliğine sahiptir.
Işığın birçoğunu soğurduğundan dolayı güneşlik perde cama yakın sırada, yani ilk sırada olmalıdır. Ayrıca ısının da tamamının içeri girmesini engeller ve bu nedenle yaz ayları sıklıkla bu perde kullanılır. Perde kornişlerinde ikinci yani orta sıraya takılacak perde ise tül perde olmaktadır.
Birçok mobilyayla uyumu sayesinde beyaz keten tül perde sıklıkla tercih edilir. Kırışmaz yapısıyla keten tül kumaş perde üretimin çoğunlukla kullanılan malzemeler arasındadır.
Salon tülleri ile şık dokunuşlar
Tabii mahremiyet sorunu olmayan ve güzel bir manzaraya bakan salonlarda illa ki fon perde kullanmak da gerekmez. Bazen sadece şık ve sıra dışı salon tül modelleri ya da dekoratif kısa perde modelleri tercih edebilirsiniz.
Halı ve Perde Seçiminde Renk Uyumu
Mobilyalarınız koyu renklere sahipse hem halıda hem de perdelerde daha açık renkler kullanarak estetik algısını artırabilirsiniz. Görsel bütünlük amacı varsa tüm renklerin benzer tonda olmasına özen gösterilmelidir. Çünkü seçeceğiniz renkler bir odayı daha geniş ve ferah gösterebilir.
Kısa tül uzun fon perde modelleri ile farklı görünüm elde edebileceğiniz gibi kısa tül ve kısa fon perdeler de kullanabilirsiniz.
Rahatlatan renk temaları ile evinizde huzura kavuşun...
Mavi, yeşil ve mor tonları serinleten ve huzur veren tonlar olarak bilinir.
◉ Çok koyu olmayan tonları yatak odalarında tercih edilebilir. Rahatlatıcı etkisi vardır. ◉ Yine açık tonları romantizmin rengi olduğundan yatak odalarında kullanılabilir. ◉ Yaratıcılığı arttırdığı için hobi odası, oyun odası gibi mekanlar için idealdir.
Sakinleştirici Renkler
Yeşil ve mavi gibi soğuk renkler kişide sakinleştirici bir etki yaratabilir. Bilhassa lila, nane ve bebek mavisi gibi renkler daha çok rahatlatıcıdır. Bej, beyaz ve gri gibi nötr grubundaki renkler de sakinleştiricidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri