Beyaz çamaşırların ilk günkü beyazlığında kalmasını sağlıyor Tek yapmanız gereken onları yıkarken son kurulama devrinden hemen önce 1,5 su bardağı beyaz sirke kullanmak. Diğer bir yöntem ise sıcak suya bir su bardağı beyaz sirke eklemek ve beyaz çamaşırları bir gün boyunca suyun içinde bekletmek.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Merhaba arkadaslar evde çamaşır deterjanı yok yerine ne kullanabilirim? Şampuan, bulaşık deterjanı, yumusatıcı sıvı sabun var.
Beyaz çamaşırları yıkarken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise çamaşır suyu kullanımından mümkün olduğu kadar kaçınmak. Çünkü çamaşır suyu beyaz çamaşırları zaman içinde sarartır. Zorlu lekeleri çıkarmada işe yarıyor olsa da, kıyafetlerin çok kirli değilse çamaşır suyu kullanmamalısın.
Beyazlar İçin Özel Deterjan Seçin
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
İlgili 31 soru bulundu
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Su kaynadıktan sonra büyük bir kabın içine aktarın. Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
Beyaz kıyafetlerden bir türlü geçmeyen ter ve kir kalıntılarının sebep olduğu sarı lekeleri ortadan kaldırmak için bulaşık makinesi tabletlerini kullanabilirsiniz.
Şampuanla Çamaşır Yıkamak
Şampuanla çamaşır yıkandığı takdirde kıyafetteki lekeler çıkmamakla beraber yıpranır ve köpük köpük kalır. Sadece oda değil çamaşır makinesine konulan kıyafetlerle birlikte köpük artışı fazlaysa hem makineye ağırlık verip bozabilir , hem de etraf köpük içerisinde kalır.
Aynı zamanda bu tarz yıkamalar için bebek şampuanı ya da yumuşak sıvı sabun da kullanabilirsiniz. Bunun olması için de uygun şampuan ve sabunları kullanmaya özen göstermelisiniz. İpek ve dantel gibi hassas kıyafetler için deterjanla suya sokulduktan sonra herhangi bir durulama gerektirmeyen deterjan kullanabilirsiniz.
Canan Karatay çamaşır deterjanı yerine alternatif bir ürünü işaret etti. Canan Karatay, kendi evinde çamaşır deterjanı yerine sodyum bikarbonat kullandığını açıkladı.
Şurada Paylaş! Çamaşır yıkama makinenize normal miktarda çamaşır makinesi deterjanı koyduktan sonra diğer göze bir tane bulaşık tableti ekleyin. Bu sayede geçmeyen sarı lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Renkli kıyafetlerinizde kesinlikle uygulamayın yoksa kıyafetinizin rengi atabilir.
Bu durumun nedeni makinenin içinde biriken kirlerdir. Bu kokunun önüne geçmek için ihtiyacınız olan tek şey bulaşık makinelerinde kullanılan ve plastik içermeyen tabletlerdir. Tableti makinenin deterjan bölmesine koyarak 40 derecede çalıştırın. Program sona erdiğinde makinenin içindeki tüm kirler temizlenmiş olur.
Karbonat dişleri beyazlattığı gibi çamaşırları da bembeyaz yapıyor. Sonuçları gördüğünüzde hep bu yöntemi kullanmaya başlayacaksınız. Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor.
Öncelikle yapmanız gereken grileşen veya sararan kıyafetinizi ıslatmak olacak. Islattığınız çamaşırı biz zemine serin lekeli bölgeleri arap sabunuyla güzelce övün ardından bulaşık parlatıcı ekleyin tekrar övün bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz. Çamaşırı dairesel hareketlerle ovalayın.
1 bardak oksijenli suyla 1 yemek kaşığı çamaşır deterjanını karıştırın. Sararmış olan bölgeye dökün. Ortalama 30 dakika kadar kıyafeti dinlendirin. Ardından hassas yıkamada ya da kısa programda kıyafetinizi yıkayarak temizliği sonlandırın.
İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Domestos Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı'yı çamaşır makinesinde, zorlu lekeler için doğrudan üzerine uygulayarak, elde yıkamada veya ev tekstili ürünlerinizde sulandırarak kullanabilirsiniz.
Yıkadıkça eskitmeyen bir çamaşır deterjanı kullanmak istiyorsanız, beyazlar için ariel deterjan tercih edebilirsiniz. Ariel toz deterjan çeşitleri arasında profesyonel temizlik sunan deterjanlar bulunur.
Yanlış miktarda deterjan kullanırsanız, kireç ve sabun artıkları kıyafetlerinizde birikebilir (gri kaplama). Kireç nedeniyle gri renge dönen beyaz havlular, deterjan yerine az miktarda sitrik asit tozu veya sirke ile çamaşır makinesinde yıkanarak tekrar beyazlaştırılabili.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Sirke, lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur ve çamaşırların daha temiz görünmesini sağlar. Sirke, kötü kokuları giderir ve çamaşırların daha taze kokmasını sağlar. Sirke, renkli kumaşların renklerini korur ve solmalarını önler.
Çamaşırınızdaki inatçı kan lekesinden kurtulmak için 1 adet aspirini soğuk suyun içerisinde ekleyip erimesini sağlayın. Ardından kan lekesi olan çamaşırı bu suda 2 saat kadar bekletin. Beklemenin sonunda çamaşırınızı makineda yıkayın. Bu işlemlerin sonunda kan lekesinin yok olduğunu göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri