Migren atağı sırasında, ağrı genellikle tek taraflıdır ve bazen göz bölgesini de etkileyebilir.
Göz bozuklukları: Çocuklarda göz bozuklukları, gözde enfeksiyon, alerji, göz tansiyonu, göz yaralanması, göz kapağı iltihabı, göz siniri iltihabı gibi durumlar baş ağrısının göze vurması olarak meydana gelebilir. Sinüzit: Sinüzit, burun ve alın bölgesindeki hava boşluklarının iltihaplanmasıdır.
Kas gerilimi ve spazm, aşırı derecede yorgunluk ve saatlerce aynı pozisyonda durmak da baş ağrılarına zemin hazırlar. Enseden gelen baş ağrısı, migren kaynaklı da kendini gösterebilir. Ense bölgesinden yayılarak göz kısmına kadar şiddetli bir ağrı oluşur. Kişinin yaşam kalitesi düşer.
Kişi bu tür bir ağrı yaşadığında mutlaka doktora danışmalıdır. Gerekli muayene ve tetkikler yapıldıktn sonra göz, kulak burun boğaz ve nöroloji doktorları tarafından multidisipliner bir anlayışla tedavi yoluna gidilebilir.
Göz arkası ağrısı birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Göz arkası ağrısı enfeksiyon nedeniyle olabileceği gibi stres nedeniyle gergin olmak, migren, göz tansiyonu hastalığı (glokom) ve sinüzit hastalığı etkisiyle de görülebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Ağrıyı sol gözünün içinde ve özellikle sol göz kapağının altında nazal tarafta daha yoğun hissediyor. Aşağı ve yukarı bakış ile ağrı şiddetleniyor. Gözde kızarıklık, gözyaşında artış, o bölgede terleme değişikliği, görme keskinliğinde azalma veya çift görme tariflemiyor.
Yabancı bir cismin kaçması dahil olmak üzere göz tansiyonu, görme bozuklukları, alerji, migren gibi sağlık sorunları ağrıya neden olabilir. Ayrıca konjonktivit, üveit gibi sağlık sorunları da ağrıya neden olabilir.
Geçmişte, kas kasılması baş ağrısı, stres baş ağrısı, psikojenik baş ağrısı gibi isimlerle anılmaktaydı. Migrenden farklı olarak, zonklayıcı olmayıp, genelde baskı hissi, sıkışma hissi, kafada doluluk, baş ve boyunda ağırlık hissi veya mengene ile sıkılma hissi şeklinde tanımlanır. Genellikle iki taraflıdır.
Migren ağrıları zaman zaman tek taraflı olarak gözlere yayılabilir. Gözde zonklama şeklinde ağrı yakınması olabilir.
Sol Göz Ağrısı Nedir? Sol göz ağrısı, göz bölgesinde hissedilen rahatsızlık veya ağrıdır. Göz kuruluğu, sinüzit, migren, göz yorgunluğu veya göz enfeksiyonları sol göz ağrısına neden olabilir. Sürekli veya şiddetli sol göz ağrısı durumlarında, göz doktoru tarafından değerlendirilmesi önemlidir.
Gerilim tipi baş ağrısı: Gerilim tipi baş ağrıları, başın her iki tarafında yaygın bir gerginlik hissiyle karakterizedir. Bu tip baş ağrıları zaman zaman göz bölgesine de vurabilir.
Ense Kökü Ağrısı ve Ense Ağrısı
Migren, tansiyon, duruş bozuklukları, osteoporoz, boyun fıtığı, kaslarda oluşan spazm… Tüm bu rahatsızlıkların ortak bir noktası var. Hepsi ensede ağrıya neden olabiliyor. Ense veya ense kökünde ağrı yaşam kalitesini düşüren en yaygın ağrıların başında geliyor.
Fibromiyalji ve miyofasial ağrı sendromu ense ağrısı sebebi olabilir. Nadiren menenjit gibi ciddi enfeksiyonlar ya da o bölgenin lokal doku enfeksiyonları yine ensede ağrıya sebep olabilir. Ayrıca migren ve tansiyon gibi kronik problemlerde de ense ağrısı görülebilir.
Hastaların büyük bir bölümünde herhangi bir belirti görülmez. Erken dönemde bazı hastalarda sabahları belirginleşen baş ağrıları, zaman zaman bulanık görme, geceleri ışıkların etrafında ışıklı halkalar görülmesi, televizyon izlerken göz etrafında ağrı, vb. belirtiler ortaya çıkabilir.
Bu ağrı bazen tek taraflı hissedilebileceği gibi bazen iki gözde de hissedilir. Migren: Göz ağrısı, migren tipi baş ağrılarının sık görülen bir yan etkisidir. Bu hastalık da, sinüzit gibi tek taraflı ağrılara yol açabilir. İritis: Nadir gözlenen bu durum, irisin iltihaplanması sonucunda gözde ağrıya neden olur.
Göz ağrısına ne iyi gelir? Eğer gözümüze arıyorsa, basit bir ağrı kesici ile geçip geçmediğine bakabiliriz, genellikle göz dışı sebeplerden olan ağrılar ağrı kesicilerle geçerken gözü kökenli ağrılar, ağrı kesicilerle tam geçmezler. Ayrıca bazı durumlarda soğuk ya da sıcak kompresler ağrıyı azaltabilir.
Migren, göz kararması yapabilir. Bununla birlikte gözde zikzak görme, görme bulanıklığı, görme bozuklukları oluşması, gözde şimşek çakması, ışık çizgisi görülmesi mümkündür. Göz migreni sırasında görme kaybı da yaşanabilir. Bu etkiler genellikle kısa sürelidir.
Migren atağının belirtileri arasında ışığa, sese ve kokulara karşı artan hassasiyet, mide bulantısı, kusma, tek gözde görme kaybı, konuşma güçlüğü ve başın bir tarafında baskın olan yoğun ağrı vardır. Kadınların yaklaşık %20'sinin, erkeklerin ise % 8'inin migren hastası olduğu bilinir.
Hastanın bir ağrı atağı sırasında yanıp sönen, parlayan ışıklar, zikzaklı çizgiler veya yıldızlar görmesi beklenen durumlar arasında yer alır. Hatta bazı hastalarda görüş alanının kısıtlanması ve kör noktaların oluşması da beklenebilir. Göz migreni atağı, hastanın günlük rutinlerini yapmasına engel olabilir.
Gerilim tipi baş ağrısı, stres, gerginlik ve anksiyete ile ilişkili bir baş ağrısı türüdür. Başın her iki tarafında, başın arkasında ve boyunda hissedilen hafif veya orta şiddetli ağrı, sıkışma veya baskı şeklinde hissedilir.
Bazı durumlarda on beş günden az sürebilir. Ancak üç ay içinde bir günden fazla, 15 günden de az olabilir. Bu durum 30 dakikayı da alabilir, bazen daha da kısa sürebilir. Teşhis konulurken ağrı günü ve süresini mutlaka doktora bildirmek gerekir.
Gerilim Tipi Baş Ağrıları
Genellikle stres sonucu oluşmaktadır. Işık ve ses hassasiyeti, bulantı-kusma bu tip ağrılarda olmaz. Başın iki yarısında da ağrı hissedilir. Bu tip ağrıların altından genellikle depresyon, kaygı bozukluğu gibi psikiyatrik sebepler çıkmaktadır.
Gözde oluşan ağrılar; göz kuruluğunun olması, göz iltihaplanmaları, göz tansiyonu, göz nezlesi, blefarit, katarakt, arpacık çıkması, göz alerjisi, konjonktivit ismi verilen göz nezlesi ile olabilir.
Göz tansiyonu nasıl anlaşılır? Başlangıçta göz tansiyonu belirti vermez ancak rutin muayenede göz tansiyonu olup olmadığı anlaşılır. İlerleyen durumlarda göz ağrısı, göz kızarıklığı, ani görme sorunları, renkli halkalar görmek, bazı durumlarda mide bulantısı ve istifra ile de belirti verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri