2020 TÜİK verilerine göre ilçede 246.110 kişi yaşamaktadır. Not: Büyükşehir yasası nedeniyle köyler mahalle statüsüne geçtiğinden 2013'ten itibaren kır nüfusu tabloda yer almamıştır.
Tarihi ve doğal güzellikleriyle İstanbul'un en gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz, Türk Mutfağı'na kazandırdığı “Paça Dondurması”, “Beyinli Beykoz Kebabı” ve “Taratorlu Taze Fasulye Salatası” gibi kendine özgü yemekleriyle lezzet düşkünlerine göz kırpıyor.
Anadolu Yakası'nda yer alan Beykoz; denize sıfır konumu, tarihi semtleri, doğal güzellikleri, temiz havası ve kalabalıktan uzak yapısı ile İstanbul'un özel alanlarından biridir. Tarihi dokusu yüksek eski binaları ile öne çıkan Beykoz, sakinlerine eşsiz manzaralar içinde yaşama imkanı tanır.
İstanbul Boğazı'nın kuzeydoğusunu kaplamış olan Beykoz, doğuda Şile ve Çekmeköy, güneyde Ümraniye ve Üsküdar ile sınırlanmış olup ilçenin kuzeyinde Karadeniz yer almaktadır (Şekil.1).
Beykoz İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Beykoz İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
İlgili 22 soru bulundu
Beykoz, İstanbul'un bir ilçesidir. Çatalca-Kocaeli bölümünün Kocaeli Yarımadası batısında yer almakta olup; batıdan İstanbul Boğazı, doğudan Şile ilçesi, kuzeyden Karadeniz ve güneyden de Çekmeköy, Üsküdar ve Ümraniye ilçeleri ile çevrelenmiştir.
Son bir yıl içinde yüzde 8 artış gösteren Beykoz, Türkiye'nin en pahalı ikinci ilçesi oldu.
Üsküdar Beykoz Metro Hattı, 20 kilometre hat üzerinde 13 istasyondan oluşuyor. Üsküdar Beykoz metro hattı açıldığında iki semt arasında yolculuk süresini 22,5 dakikaya indirecek.
Rivayete göre Farsçada köy anlamına gelen kos sözcüğünün Türkçe bey sözcüğüne eklenmesi sonucunda ortaya çıkan Beykos (Beyköyü) sözcüğü kentin adı olarak kalmıştır. Beykos zamanla Beykoz'a dönüşmüştür.
TÜİK rakamlarına göre İstanbul'un nüfusu 2017 yılında 15 milyon 29 bin 231 kişi iken, 2018 yılında 38 bin 493 kişi artarak 15 milyon 67 bin 724 kişiye ulaşmıştır. İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır.
Sarıyer ve Beykoz'da birçok plaj denize girmek için uygun değil. DUVAR - İstanbul'da; Kadıköy, Adalar, Beykoz ve Şile olmak üzere Anadolu Yakası'nda birçok plaj bulunuyor.
Mevsim koşularına göre 20 tona kadar verim veren bahçelerde özel teknikle yetiştirilen Beykoz Kirazı, lezzeti ve parlak görünümüyle, karpuz, ceviz ve bal gibi ilçenin asırlık markaları arasında kendine yer buluyor.
Üsküdar – Anadolu Kavağı vapur hattı, Üsküdar, Beylerbeyi, Çengelköy, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz ve Anadolu Kavağı duraklarına uğruyor. Sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde hizmet veren bu hattın her durağında görülebilecek tarihi yalılar ve turistik mekânlar bulunuyor.
Marmaray'ın hemen çıkışından başlayarak yer altından Beykoz'a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Tabi projeleri yapılıyor. 2019'a yetişmese de 2020-2021'e yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Yeniköy Motorları: Yeniköy'den 20 dakikada bir kalkan motorlara binip Beykoz İskelesi'nde inebilirsiniz. İskele, Kundura'ya yaklaşık on beş dakika yürüyüş mesafesindedir. Seferler karşılıklı olarak her sabah 06:40'ta başlar, gece 12:00'de son sefer yapılır.
Pendik, Ümraniye, Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçeleri genellikle daha uygun fiyatlı konutların bulunduğu semtler olarak değerlendiriliyor. İstanbul'da en ucuz semtler ise; Esenköy, Sultanbeyli, Silivri ve Kurtköy gibi semtlerden oluşuyor.
İsterseniz bu dosyaya başlarken önce en çok merak edilen “İstanbul'da En Pahalı Evler hangi semtte?” sorusuna bakalım. İstanbul'un en pahalı ilçesi neresidir sorusunun yanıtında zirvede Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy bulunuyor. En pahalı konutlar ise Beşiktaş'ta yeralıyor.
İstanbul değerlendirmesi yapıldığında en pahalı konutlar Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy'dedir. Tabi ki bu bölgeleri takip eden ilçeler de bulunuyor. Bebek ve Etiler her zaman pahalı konutların bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor.
Havaların ısınması ve 9 günlük bayram tatilinin başlıyor olmasıyla yeni liste yayınlandı. Buna göre İstanbul'da denize girilebilecek plajlar açıklanırken, Beykoz'da sadece 3 plajda denize girmenin güvenli olacağı kaydedildi. Yayınlanan listede Beykoz Riva Elmasburnu Plajı, Riva Plajı ve Riva Su Ürünleri Plajı yer aldı.
Beykoz Belediyesi'nin baştan sona yapımını üstlendiği Sahil Düzenleme Projesi sonrası İBB, yeni düzenlenen sahile el koydu. Beykoz Belediyesi'nin 7 milyon lirayı aşkın bedelle yapımını tamamlayarak vatandaşların hizmetine açtığı Beykoz Sahiline, İstanbul Büyükşehir Belediyesi el koydu.
Anadolu Yakasındaki İlçeler: Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar olmak üzere 14 tane ilçeye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri