SGK hasta bezi ödemelerini PTT'ye hasta adı ve hastanın TC kimlik numarasına yatırmaktadır. Bez yardımı alan kişiler PTT kart ile PTT ATM'lerinden veya PTT gişelerinden alabilmektedirler.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hasta bezi için ödemeyi doğrudan hastaya veya hasta yakınına aylık olarak yapmaktadır. Hasta bezini istemiş olduğunuz yerden temin edebilirsiniz. SGK hasta bezleri için bir ay yetecek miktarda ve günlük en fazla 4 adet bezi (hekiminizin yazmış olduğu miktar kadar) karşılıyor.
SGK hasta bezi ödemesini hangi bankaya yapacak? SGK online başvurularını tamamlayan hasta veya hasta yakının iban numarasını istememektedir. SGK hasta bezi ödemelerini PTT hasta adı ve Tc kimlik numarasına yatıracak. Hak sahibi kişiler ptt kart veya ptt gişelerinden tahsil edecektir.
Rapor parası işçinin adına Ziraat Bankası'na yatırılır. Her ayın 8'i ile 14'ü arasında bankadan kimlik ile çekilir. Bankada sıra beklemek istemiyorsanız Rapor parası hesap tanımlama yaparak direk kendi hesabınıza yatmasını sağlayabilirsiniz.
Hasta bezi yardımı e-devlet başvurusu yoktur. E-Devlet üzerinden sadece ödeme almak için IBAN bilgileri tanımlayabilirsiniz. Hasta bezi yardımı SGK üzerinden yapılmakladır.
İlgili 20 soru bulundu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hasta alt bezlerinin ödemesiyle ilgili değişikliğe gidiyor. Mevcut uygulamada, hastalar alt bezlerini anlaşmalı eczane ve medikallerden temin ederken, bundan böyle reçete edilen bezlerin parası hasta ya da hasta yakınının banka hesabına yatacak, hastalar her yerden bez alabilecek.
SGK artık istediğiniz yerden alabileceğinizi belirtiyor. Eskiden 2017 öncesi şahıslara geri ödeme yapıyordu. Şimdi de o şekilde olacaktır. 01 Temmuz 2022 itibari ile raporunuzla birlikte bağlı bulunduğunuz SGK İl Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
Rapor parası için e-Devlet'te IBAN tanımlama nasıl yapılır? SGK Twitter hesabı tarafından yapılan duyuruya göre e-Devlet'te bulunan Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama hizmeti kullanılarak yapılacak IBAN tanımlama işleminin ardından rapor paraları ve sevk ödemeleri tanımladığınız IBAN hesabınıza gönderilecek.
SGK'nın Sağlık Uygulamaları Tebliği'nde yaptığı değişiklikle 1 Temmuz 2022'ye kadar sigortanın karşıladığı hasta alt bezleri artık SGK tarafından karşılanmıyor, yerine hastaların banka hesabına 243,64 lira yatırılıyor.
“1 Haziran 2022 tarihli ve 31853 Sayılı Resmi Gazete'de Sağlık Hizmetleri fiyatlandırma komisyon kararı ve Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımlanarak; SGK hasta alt bezi kullananlar için 1 Temmuz'dan itibaren aylık ücret ödeyeceğini duyurdu.
''E-Hizmetler'' başlığı altından ''Kurumlar'' yazısına tıklanır. ''Kurumlar'' menüsü altından da ''Sosyal Güvenlik Kurumu'' yazısı üzerine tıklanır. En son aşamada ''Tedavi Bilgileri Sorgulama'' basamağı seçilir. Ekranda açılan sayfada SGK hasta bezi ödemesi sorgulama işlemine ait bilgilerinin tamamı görüntülenir.
Evet, reçete “1 aylık 120 adet hasta bezi” şeklinde düzenlenebilir. Böylece SGK, sadece 1 aylık hasta bezi ödemesi yapar. Hasta bezi raporu kaç yıl geçerlidir? Rapor üzerinde farklı bir tarih belirtilmediyse 2 yıl geçerlidir.
"BİR AYLIK HASTA BEZİ 4 BİN LİRA"
Bunun yanı sıra yaşlı ve engellilere maaş da veriliyor ancak bu miktar da çok yetersiz. Son düzenlemeyle yaşlı aylığı 2 bin 348 TL, yüzde 40 ila 69 arası engeli olan vatandaşlara bin 874 TL ve yüzde 70 ve üzeri engeli olan vatandaşlara ise 2 bin 811 TL maaş ödenecek.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
EFT ile yapılan para transferlerinde paranın karşı tarafın hesabına geçme süresi 10-15 dakikayı bulmaktadır. Havale işlemlerinde ise bu süre yalnızca birkaç dakikadır.
1. Her banka, müşterisinin para transferine konu hesabı için IBAN'ı üretmiş durumdadır ve müşterisine bildirir. 2. Parayı alacak olan kişi (ALICI) kendi hesap numarasına ait IBAN'ı parayı gönderecek olan kişiye (GÖNDERİCİ) bildirir. 3. Gönderici, alıcının IBAN'ını kendi bankasına bildirir ve para transfer emrini verir.
E-DEVLET İBAN TANIMLAMA İŞLEMİ 2023
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.
Çalışanın hesabına yatırılan tutar 2 ay içerisinde çekilmezse ödeme SGK'ya iade edilir ve emanet hesabına aktarılır. Tutarın emanetten çıkartılıp tekrar hesaba yatırılması için SGK çağrı merkezinin (170) aranıp işlem başlatılması gerekmektedir.
E-Devlet Mama ve Bez Yardım Başvurusu
e-Devlet Kapısı üzerinden “Mama ve Bez Yardımı Başvurusu” için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresi ziyaret edilebilir.
SGK Hasta Bezi Ücreti Yatmadı
Nedenini öğrenmek ve araştırmak için Alo 170'i aradığımda kendisi ile iletişim kurmamız lazım dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri