Çarliston, sivri, kırmızı ve dolmalık biberlerinizi gönül rahatlığıyla güneşte kurutabilirsiniz. Bunun için ilk olarak biberlerinizi güzelce yıkayın ve kurulayın. Tepe kısımlarını çıkartarak içindeki tohumları ayıklayabilirsiniz. Biberleri uzun bir ipe, ortalarından iğne geçirerek dizin.
Direk güneş ışığına maruz kalmayan ama ışık alan, hafif rüzgarlı bir yerde kurutulmaya bıraktığınız biberlerinizi renk değiştirdiğinde toplayabilirsiniz. Kurutulmuş çarliston biberler serin ve güneş almayan bir yerde asılı olarak muhafaza edilmelidir.
Evinizin, balkonunuzun, bahçenizin ya da varsa terasınızın en çok güneş alan yerine ipe dizdiğiniz biberleri yerleştirin. Havanın sıcaklığına ve güneş ışıklarının kuvvetine göre kuruma süresi değişecektir. Ortalama 3 gün içerisinde kuruma başlar. 7 gün içerisinde de biberleriniz tamamen kurumuş olur.
Temizlenip ayıklanan biberler bir ipe dizilir. İpe dizilen biberler balkon demiri ve ya uzak iki uca asılarak güneşte kurutulur. Güneşte kurutma yöntemi biberleri daha lezzetli bir hale getirecektir. Ayrıca biber fırında da kurutulabilir.
Kapya, yeşil ve dolmalık biberlerin çürümemesi adına ilk önce kurutma işlemi yapılırken kurutulan biberlerin hava geçirmeyen bir kapta muhafaza edilmesi gerekmektedir. Ayrıca biberleri buzdolabında ya da dondurucu da saklamak da daha uzun süre çürümeden taze kalmalarını sağlayacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
Biberleri uzun bir ipe, ortalarından iğne geçirerek dizin. Balkon veya bahçenizde en çok güneş alan yere ipi asın. Ortalama 3-7 gün içinde biberler kuruyacaktır. Kuruyan biberleri kavanoz veya buzdolabı poşetlerine doldurarak saklayın.
Fazla güneş almayan bir yere asın. Kızarıp kuruyana kadar bekletin. Kuruturken yağmur yağarsa yağmur suyunun değmemesine dikkat edin yoksa biberler çürür.
Fırınınızı 75 dereceye ayarlayın ve yaklaşık 4-6 saat boyunca biberlerinizi fırında kurutun. Alüminyum folyo sayesinde biberler sularını bırakmıyor ve közlenmeden ağır ağır kuruyor. Ardından fırından alın ve kuruyan biberlerinizi buzdolabı poşetinde ya da bir kavanozun içerisinde bekleterek saklayın.
Taze iken yeşildir. Çok olgunlaşırsa veya güneşte kurutulursa kızarır.
Airfryer'da meyve kurutmak için uygun sıcaklık derecesi ve dakika nedir? Airfryer'da meyve kurutma işlemi için 100-120 derece ve 1,5-2 saat yeterlidir. İçerisine eklediğiniz meyvelerin su oranına bağlı olarak ilk defa yapacağınız kurutma işleminizde kontrollü davranmanızı öneririz.
BİBER KURUTURKEN BÖYLE KURUTUN ASLA ÇÜRÜMÜYOR VE KÜFLENMİYOR
Tepe kısımlarını çıkartarak içindeki tohumları ayıklayabilirsiniz. Biberleri uzun bir ipe, ortalarından iğne geçirerek dizin. Balkon veya bahçenizde en çok güneş alan yere ipi asın. Ortalama 3-7 gün içinde biberler kuruyacaktır.
Biber fidelerinin genel olarak 32 derece üzerinde verimi düşer. Ayrıca, yüksek sıcaklık biberde tat değişimine neden olur. Biber yetiştiriciliğinde sıcaklığın yüksek olması gibi düşük olması da bitkiye zarar verir.
Biberlerinizi Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Biberleri, buzdolabında 4 gün boyunca taze tutabilirsiniz. O süreye kadar tüketilmesi önerilir.
Havanın sıcaklığına ve güneş ışıklarının kuvvetine göre kuruma süresi değişecektir. Ortalama 3 gün içerisinde kuruma başlar. 7 gün içerisinde de sebzeleriniz tamamen kurumuş olur.
İlk olarak, kurutulmuş biber ve patlıcanları saklamadan önce iyice kurumasını sağlamanız önemlidir. Bu malzemeleri güneşte kurutabilir veya fırında kurutabilirsiniz. Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra, kurutmalıklarınızı hava almayan bir kapta muhafaza etmelisiniz.
Biber, güneşi seven bir bitkidir ve gün boyu güneşten faydalanmak ister. Biber saksısını evinizde ya da balkonda güneşi gören bir köşeye konumlandırabilirsiniz. Gölgede kaldığında ya da rüzgar aldığında fidelerin gelişimi yavaşlar.
Biber saksılarınızı mutlaka güneş alan yerlerde konumlandırmalısınız. Kapya biberlerinizin renginin kızarmasını sağlamak adına sürekli güneşli alanlarda muhafaza ettiğiniz saksılarınızı ara ara döndürerek biberlerin her tarafının güneş ışığı aldığından emin olmalısınız.
Derin bir kızartma tenceresini ocağa alın. Sıvı yağı ekleyin ve yağı iyice kızdırın. Biberleri önlü arkalı olarak güzelce kızartın. Kızaran biberleri peçete serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürün.
Biber soğuk hava ile depolanması Dolmalık biberlerin gerek soğukta depolanmasında gerekse taşınmasında, sıcaklık 8 °C ile 9 °C ve bağıl nem % 90-95 olmalıdır. Depoda yeterli bir hava hareketi sağlanarak, yer yer sıcak yuvaların oluşması önlenmelidir. Bu koşullarda dolmalık biberler 20 gün kadar depolanabilmektedir.
İlk olarak biberlerinizi yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Daha sonra kızartmalık biberlerinizi iyice yıkayın. Toz almayan ve güneş gören bir ortama biberlerinizi serin ve kurumasını sağlayın. Biberlerinizin güneşten kurumaya ve kızarmaya başladığında biber kurutma işleminiz tamamlanmış demektir.
10 KİLO BİBERDEN 1 KİLO ÜRETİLİYOR.
#kışhazırlıkları #pratiktarifler #nefisyemektarifleri KAPYA BİBERLERİ VE SİVRİ BİBERLERİ YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRELİM DAHA SONRA yemeklik, kızartmalık doğrayalım güneşte bekletelim kilitli buzdolabı poşetlerine koyup havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca kapatalım, düzeltip buzluğa kaldırdım.
Saçak kök yapısı nedeniyle biber az ve sık su ister. Meyveye bağlama zamanı aşırı yağışlar cılız meyve bağlamaya neden olur. Meyveler antraknoz hastalığına karşı hassaslaşır. Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.
İpin üzerine istediğiniz kadar jalapeno koyabilirsiniz. Daha sonra gergin jalapenoları kuru bir yerde toplayın. 3 ila 4 hafta içinde kururlar. Daha sonra bunları istediğiniz kadar açık bırakabilir veya indirip kuru bir yerde saklayabilirsiniz. Jalapeno biber şeritlerini fırında pişirin.
İsot doğrandıktan sonra damlara serilir ve güneşten ısı ve ultraviyöle ışınları alarak kurur. Rengi daha da kırmızı olan ve çekildikten sonrada çok az zeytinyağı ile karıştırılan bu isot daha güzel bir renge kavuşur. Bu şekilde kurutulan biber de aflatoksin bakterisi oluşamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri