Biga tatilinizde gezilebilecek yerler arasında; Parion Antik Kenti, Nilüfer Gölü, Karabiga Koyu, Halim Bey Konağı, Kent Müzesi, Çan Caddesi, Çınarlık Parkı yer almaktadır.
Yörenin verimli topraklarında buğday, pirinç, günebakan, baklagiller ve her türlü sebze, meyve yetiştiriliyor. Cevizli lokumu, peynir helvası, eti ve köftesi meşhur olan Biga'da üretilen peynir tatlısının ünü ise sınırları aşmış durumda.
Yörenin verimli topraklarında buğday, pirinç, ayçiçeği, baklagiller ve her türlü sebze meyve yetiştirilir. İlçede hayvancılık tarımdan sonra ikinci sırada yer alır. İlçede en fazla yetiştirilen büyükbaş küçükbaş hayvanlar sığır, koyun ve keçidir.
Biga'da Ne Alınır
Taşıma imkânınıza bağlı olarak Biga Köftesi ve Yoğurdunu almanızı ve sevdiklerinize ikram etmenizi önerebiliriz. Bunun dışında Biga'da reçel, ev yapımı domatesli tarhana yöresel ürünler de mevcuttur. Deniz ürünlerinde de alabilirsiniz.
13) Biga Köftesi
Sadece soğan, tuz ve ekmek içi kullanılarak hazırlanan Biga Köftesi özel ızgaralarda pişiriliyor. Yanında közlenmiş biber ve domatesle servis edilen Biga köftesi yalın lezzetleri sevenlerin favori köftelerinden biri.
İlgili 39 soru bulundu
Berrak denizi, temiz havası ve boydan boya sahili ile Biga, aynı zamanda Marmara Bölgesi'nin en temiz plajlarına sahiptir.Bölgede plaj yoğunluğu, lokasyonu ve temizliği bakımından öne çıkan Karabiga'da görülmektedir.
Şahmelek Koyu Hakkında
Çanakkale'nin en güzel parçalarından biri olan Şahmelek Koyu, Biga ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Koy, her yaz aylarında ziyaretçilerine denizini güneşini ve kumsalını sunar. Şahmelek Koyu'nda vakit geçirmenin başka bir güzelliği daha vardır.
Genel özellikler
İlçenin bugünkü yüzölçümü 1331 km²'dir. İlçe Büyük İskender'in kıyılarında savaştığı Biga Çayı (Kocabaş ya da Granikos) ile ikiye bölünmüştür. İki yakayı birleştiren üç büyük köprü ile birlikte belediye hudutları içinde irili ufaklı 8(sekiz) köprü bulunur. İlçe merkezinin denize kıyısı yoktur.
Evet, Biga'da arsa satın alınır.
Meyve üretimi içerisindeki en yüksek üretim miktarı; 167.951 ton ile zeytin (yağlık, sofralık), 120.553 ton ile şeftali (nektarin, diğer), 102.936 ton ile elmaya aittir. İlde üretimi yoğun olarak yapılan diğer meyveler; üzüm, kiraz, armut, erik, badem gibi ürünlerdir.
Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
Biga adının su kaynağı anlamına geldiği söylenen Pigas ya da Pegai adından geldiği söylenmektedir. Karabiga'da bulunan asıl Biga'nın, büyük bir yangından sonra şimdiki yerine taşındığı, eski Biga'nın da Karabiga olarak kaldığı rivayet edilmektedir.
Çanakkale'nin en kalabalık nüfusa sahip olan ilçesi Biga, kendi ile aynı adı taşıyan yarımada üzerine kurulu bir yerleşimdir. 86 binden fazla kişinin yaşadığı ilçedeki Kocabaş Çayı, bölgenin önemli bir doğal yaşam alanıdır. Biga'nın ekonomisinde tarım, mobilya, demir-çelik ve ambalajlama önemli bir yer tutmaktadır.
NOT: Cumhuriyetin ilk yıllarında geniş bir idari alana sahip olan Biga, kendisine bağlı bulunan Yenice bucağının 1945, Çan bucağının da 1949 yılında ilçe merkezine dönüşmesiyle bucak sayısı 7 ye, köy sayısı da 110 a düşmüştür. Bugün ise 5 belde ve 107 köyü bulunmaktadır.
Biga / Şahmelek Plajı
Çanakkale şehir merkezinden 110 kilometre kadar uzakta bulunan Şahmelek Plajı, Biga - Aksaz bölgesi sahilinde yer alıyor. Kendi aracınız yanı sıra şehir merkezinden kalkan Biga dolmuşlarıyla da ulaşabileceğiniz plaj doğal güzelliğin tam ortasında bulunuyor.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'ın talimatıyla kurulan cami temizleme ekibi, Biga ilçe merkezdeki 28 caminin düzenli olarak temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Biga; Merkez belediyemizle birlikte 3 belediye ve 108 köyden oluşan 90788 nüfuslu bir ilçedir.
Bursa - Biga arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun
İki şehir arasındaki mesafe 183kms km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 2 saat 30 dakika saat kadar sürer.
Biga Dağları, en yüksek tepesi 934 olmak kaydıyla ortalama 400–450 metre yüksekliğinde tepelerden oluşan ve kuzey güney yönünde uzanan küçük bir dağ silsilesidir. Biga Dağları'ndan Çanakkale Boğazı'nın güney kıyılarına doğru akan çok sayıda dere ÖDA' nın engebeli bir yapıya sahip olmasına neden olmuştur.
Bigalı Köyü
1915 yılında “Boğalı” ismiyle anılan Bigalı, son olarak “Çamyayla” ismini almış. Köy ve çevresini önemli kılan şey ise, Yarbay Mustafa Kemal'in komutasındaki 19. Piyade Tümeni kuruluşunda yer alan birliklerin, yaklaşık bir ay süreyle yerleştiği mevkilere ev sahipliği yapmış olması.
İlçemiz ilimiz Çanakkale' ye 96 km. mesafede olup, doğusundaki Balıkesir İli Gönen İlçesine 50 km., batısındaki Lapseki ilçesine 66 km., güneybatısındaki Çan ilçesine 32 km., güneyinde ki Yenice ilçesine 57 km. ' lik devlet karayolu ile bağlı olup, ilçemizin kuzeyinde de Marmara Denizi bulunmaktadır.
Biga nüfusu 2022 yılına göre 92.180. Bu nüfus, 46.009 erkek ve 46.171 kadından oluşmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri