1980'lerde İnternet'in kullanımının yaygınlaşması ve nihayet 1995'te tamamen serbest bırakılmasından sonra endüstri sonrası terimi yerini enformasyon sözcüğüyle değiştirmiş, kavram Türkçeye Bilişim Çağı ya da Bilgi Çağı olarak yerleşmiştir.
Modern bilim, modern çağın erken döneminde, özellikle bilimsel devrim dönemine denk gelen 16. ve 17. yüzyıl Avrupa'sında gelişmeye başladı. Bilim tarihçileri geleneksel olarak, bilimi, daha önceki araştırmaları da içerecek şekilde yeterince geniş olarak tanımlamıştı.
"Bilgi çağı" ya da "dijital çağ" olarak adlandırılan 21. yüzyıl, teknolojik yenilikleri insanlığın hizmetine sunmakla kalmamış, farklı disiplinlerde yeni bilimsel yöntemlerin gelişmesine de imkân tanımıştır.
Öncelikle dijital çağın tam olarak gerçekte ne anlama geldiğini iyi bilmeliyiz. Bilgi çağı olarak da bilinen Dijital Çağ, 1970'lerde ilk bilgisayarın tanıtılması ile başlayan bir zaman dilimini bizlere tarif ediyor.
Bilişim Çağı (Almanca Informationszeitalter; İngilizce Information Age) bilişim ve iletişim teknolojilerindeki gelişimin insanlık tarihinde toplumsal, ekonomik, ve bilimsel değişimin yönünü yeniden belirlediği ve giderek ağ toplumunun ortaya çıktığı döneme verilen addır.
İlgili 34 soru bulundu
1980'lerde İnternet'in kullanımının yaygınlaşması ve nihayet 1995'te tamamen serbest bırakılmasından sonra endüstri sonrası terimi yerini enformasyon sözcüğüyle değiştirmiş, kavram Türkçeye Bilişim Çağı ya da Bilgi Çağı olarak yerleşmiştir.
Bilgi teknolojileri; mikro elektronik ve veri iletiminin yanında, faks makineleri, mobil telefonlar, kablolu televizyonlar, bilgisayarlar, bilgi ağları ve online veri tabanlarını da kapsar.
Dünya çapındaki genel kabule göre tarihi çağlar dörde ayrılır: İlk Çağ, Orta Çağ, Yeni Çağ ve şu an içinde bulunduğumuz Yakın Çağ.
Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı, genel olarak 1789 Fransız İhtilalı'ndan I. Dünya Savaşı'nın sonuna (1918), bazı yaklaşımlara göreyse saltanatın kaldırılmasına (1922) kadarki zaman aralığını kapsamaktadır.
Çağdaş tarih, yaklaşık 1945'ten günümüze kadar olan tarihi dönemi tanımlayan modern tarihin bir alt kümesidir.
21. yüzyıl, Gregoryen takvime göre 1 Ocak 2001 – 31 Aralık 2100 tarihleri arasına karşılık gelen zaman dilimidir.
21.Yüzyıl'a bütün dünya vatandaşları olarak bizler 'Milenyum çağı' derken, yıllar içinde (yani son 12 yıl) Amerika'da birçok platformda bu çağ 'Dijital Çağ' olarak adlandırılmaya başladı. Teknoloji de, sanki çağa ayak uydurmak istercesine her geçen gün gelişmeye başladı.
Yuval Noah Harari; 21. Yüzyıl İçin 21 Ders adlı eserinde gerçekleşmesi muhtemel teorileri ve değişimle başa çıkabilmeyi, tarihin öğrettikleri ve geleceğe dair çalışmalar ışığında anlatıyor.
MEZOPOTAMYA-Sümerler…
Ayı ortalama 29.5 gün olarak hesaplamışlar ve bir yılı 12 aya bölmüşlerdir.
Aydın Sayılı (2 Mayıs 1913, İstanbul - 15 Ekim 1993, Ankara), Türk bilim insanı. Türkiye'de bilim tarihçiliğinin yerleşmesini sağlamış bilim insanıdır. Ordinaryüs Profesör Doktor unvanı taşır.
Modern bilim anlayışının gelişim serüveni incelendiğinde 16.yüzyılın dönüm noktası olduğu görülmektedir. Bu döneme kadar bilgi anlayışı neredeyse bütün toplumlarda ilahi bir kaynağa dayandırılmaktaydı. Yöntem olarak tümdengelim esastı.
Yakın Çağ, çoğu tarihçinin Fransız Devrimi ve Sanayi Devrimi ile başladığını kabul ettiği, günümüzde de devam eden tarih çağlarından sonuncusudur.
Yeni Çağ veya Erken Modern Çağ (Erken Modern Dönem), Avrupa tarihinde Orta Çağ'ın sonu ile Yakın Çağ ve Sanayi Devrimi arasındaki dönemdir.
MÖ. 3200 yılında yazının bulunmasıyla başlayıp, MS.375 Kavimler Göçü ile sona ermektedir. İlk Çağ ya da Antik Çağ; yazının bulunması sebebiyle yazılı tarihin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Yine bu dönemde yazı, dünyanın önemli bir bölümüne yayılmıştır.
TARİHİN ÇAĞLARA AYRILMASI KİME GÖRE VE NASIL OLMALI? Tarihin çağlara ayrılmasını il defa bir Hristiyan Katoli din adamı ve büyü bir Hristiyan ilahiyatçısı Agustinus (354-430) başlatmıştır. Kendisi, Kitâb-ı Mukaddes'te geçen dünyanın altı günde yaratılmasını esas alara tarihi, altı döneme ayırmıştır.
Yazının bulunmasıyla “Tarih Öncesi Dönemler” sona ermiş, “Tarihî Dönemler” başlamıştır. Tarihî Dönemler (Tarih Çağları) her toplumda aynı zamanda yaşanmamıştır. Yazıyı bulup kullanmayı başaran toplumlar, Tarih Çağları'na daha önce geçmişlerdir.
Binyıl veya milenyum, bin yıla eşit zaman dilimidir. Milenyum sözcüğü Latince bin anlamına gelen mille ve yıl anlamına gelen annus kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir. Terim daha çok takvim binyılları için kullanılır.
Analog teknolojilerle karakterize edilen endüstriyel çağdan dijital teknolojiler ve dijital iş yenilikleriyle karakterize edilen bilgi ve yaratıcılık çağına geçişi açıklar. Hızla gelişen teknolojilerle 'dijital çağ' olarak adlandırabileceğimiz bu dönemde Dijital Dönüşüm kaçılmaz.
Bilgi teknolojisi (IT), genellikle bir işletme veya başka bir girişim bağlamında veri veya bilgi depolamak, almak, iletmek, çalışmak ve işlemek için bilgisayarların kullanılmasıdır. Bilgi Teknolojisi, bilgi ve iletişim teknolojisinin (ICT) bir alt kümesi olarak düşünülür.
IT Uzmanı olmak istiyorsanız mutlaka yazılım, kodlama, konfigürasyon, veri depolama veya arıza ve bakım işlemlerine de hakim olmanız gerekmektedir. Bu bilgileri üniversitelerin yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği veya elektronik mühendisliği bölümlerinden edinebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri