Öğrenimi sırasında bilgisayar dersi almış olmak, bilgisayar sertifikası için yeterli.
Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini alanlar ve bu hususu resmi olarakbelgeleyen adaylar MEB' dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğinesahip olarak değerlendirilecektir. Tercihinizi yapmadan önce Genel Başvuru şartlarına göz atmanızı öneririm.
@nuri3558 Evet bu dersleri görmüşseniz bilgisayar sertifikası yerine geçer.Atandığınız zaman okuldan bu dersleri gördüğünüze dair bir belge almanız yeterli olacaktır.
Bu yetkinliği göstermek için de ya eğitim hayatınızda bilgisayar dersi almalı ya da bilgisayar işletmenliği sertifikası almanız istenir. Eğer ortaöğretim, ön lisans veya lisans yıllarında bilgi teknolojisi, bilgi ve iletişim teknolojisi ve temel bilgi teknolojileri dersi, sertifika yerine geçmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığından Onaylı ve Ruhlatsatlı bir Bilgisayar kursuna kayıt yaptırılır, Kurs, Bağlı bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, sizinle birlikte oluşturduğu gurubun eğitime başlama bildirimini resmi yazıyla yapar. 160 Saatlik eğitim süreci tamamlanır.
İlgili 34 soru bulundu
Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nedir? Ne İşe Yarar? Bilgisayar işletmenliği sertifikası, kamuda ya da özel sektördeki belli iş pozisyonları için gereklidir. Bilgisayar işletmeni olarak kamuda çalışmak için MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifika programına katılmak gerekir.
Bilgisayar bilginiziispatlayabileceğiniz tek sertifikadır. Kamuda görevde yükselmede istenilen bu sertifika aynı zamanda birçok bölüme başvuru sırasında zorunlu tutulmaktadır. Alacağınız bilgisayar işletmenlik sertifikası ile özel kurslarda bilgisayar öğretmeni olarak görev alabilirsiniz.
Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Ne Kadar Sürer? MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Eğitimini 160 saatlik uzaktan eğitim ile alabilirsiniz. Bu eğitimin sınavları Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ayda bir yapılmaktadır.
Bilgisayar işletmenliği sertifikasını almak isteyen kişiler, genel olarak lisanslı bir bölümden mezun olmuş veya teknik bilgiye sahip olanlar olabilir. Ayrıca, çeşitli eğitim programlarını tamamlayarak sertifikalarını almak isteyenler de olabilir.
MEB onaylı Yazılım Geliştirici sertifikası, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında 320 saat eğitimi tamamlayıp, MEB gözetiminde merkezi sistemle yapılan teorik ve uygulama sınavından başarılı olan kişilere verilir. Sertifika ile birlikte katılımcılara Transkript verilecektir.
Bilgisayar Sertifikası, Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası olarak da bilinen Temel Bilgi Teknolojileri Sertifika Programımız uzaktan eğitim yöntemiyle verilmekte olup Adalet Bakanlığı katiplik alımı için bilgisayar sertifikası şartını sağlamanız için önem arz etmektedir.
Sertifikası olan adaylar başvuru yapabilirken, bazı adaylar sertifikası olmadığı için başvurularını yapamıyorlar. Kamuya yapılan memur alımlarında, adayların bilgisayar sertifikasına ulaşması için MEB tarafından onaylanmış bir kurumca, Bilgisayar veya daktilografi dersini almış olması bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle bilgisayar işletmenliği sertifikası için gereken eğitimi 160 saat olarak planlamıştır.
"Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini alanlar ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir." denmektedir.
İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
6225 nitelik kodu bazı kadrolara başvuracak adayların MEB Bilgisayar İşletmeni Sertifikası ya da MEB onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası veya MEB Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası almış olmalarını gerektirir.
160 saatlik bilgisayar sertifikası olarak da adlandırılan bu sertifika, kamu sektöründe çalışmak isteyenler için bir önkoşuldur. Ayrıca özel sektörde de personel alımlarında bu sertifikaya sahip bireyler tercih edilir.
Sertifika kamu atamalarında geçerlidir. Zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi bir çok kamu / memur atamalarında geçerlidir. Ayrıca KPSS memur atamalarında 6225 kodlu şartı sağlar.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
İlgili sertifika sorgulama ekranına gidin ve istenilen sertifika numarasını girin. Ardından sertifikalarınız görünecektir. e-Devlet üzerinden almak istediğiniz sertifikanın detaylarını gidin. Dosyayı indir seçeneğine tıklayarak e-Devlet üzerinden sertifika alabilirsiniz.
Sorgun Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 162 Saatlik Bilgisayar İşletmenlik kursu açılacaktır. Kurs yaklaşık 2 ay sürecektir. Kurs hafta içi her gün yapılacaktır. Kurs sonunda başarılı olanlara MEB onaylı Sertifika verilecektir.
Yalnız mecburi durumlarda kurumumuza bir dilekçe bırakabilir ve almasını istediğiniz kişiyi önceden bize bildirebilirsiniz. Kayıt işlemimi internet üzerinden yapabilir miyim? Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların kişiye kazandırdığı en önemli avantajlardan bir tanesi geçerlilik ve güvenliktir. Günümüzde sertifikaların kariyer alanında yaşadığı güvenlik problemlerinin aksine MEB onaylı sertifikalar, her kurumda geçerlilik sağlar.
Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası öncelikle Bilgisayar bildiğinizi ispatlayabileceğiniz tek sertifikadır. Kamuda görevde yükselmede istenilen bu sertifika aynı zamanda birçok bölüme başvuru sırasında zorunlu tutulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri