Bilgisayar açılmıyor sorununun pek çok farklı nedeni olabilir. Bu nedenlerden biri basit bir güç sorunu olabilir ya da harici bağlantı kablolarında yaşanan bir temassızlık. Sürücülerden biri güncel olmayabilir ya da iç donanımlardan biri artık işlevini yerine getirmiyordur.
Güç bağlantıları, donanımsal eksiklik, kablolarda temassızlık, virüs programları bilgisayarları kitleyebilir veya açılmasına engel olabilir. Bunun için yapmanız gerekenler arasında bilgisayarı kurtarma diskini onarmak, fanı temizlemek yer alır. Peki bilgisayar açılmıyor, neden olabilir?
Laptop'un elektrik bağlantısını kestikten sonra bataryayı yani pili çıkartın. Bu şekilde 10-15 saniye açma kapama düğmesine yani, power düğmesine basılı tutun. Daha sonra 10-15 dakika bu şekilde bekletin. Laptop'un pili olmadan doğrudan adaptörü bağlayın ve açmayı deneyin.
Bilgisayarınız uzun süre kullanılmadığında pil aşırı derecede boşalarak pil kapasitesinde değişiklik olmasına sebep olabilir. Şarj cihazının bağlantısını kestiğinizde bilgisayarınız pil seviyesini doğru şekilde algılayamaz, bu da bilgisayarın otomatik olarak kapanmasına sebep olur.
İlgili 34 soru bulundu
1- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın. 2- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun. 3- F11 tuşuna basın.
Bilgisayar ömrü, ürünün kalitesine ve kullanım şekline göre değişiklik gösterse de ortalama 6-8 yılı yeterli kabul edebiliriz. Standart bir kullanıcının bilgisayarı, çok uzun yıllar hayatta kalabilir ancak birkaç yıldan sonra kullanıma dayalı olarak performans kaybı yaşatabilir.
Bilgisayarınızın kendi kendine kapanmasının sebebi, anakart, fan ya da ekran kartından kaynaklı olabilir. Bu sorunların hepsi ciddi problem kaynaklarıdır. Bilgisayarınızı bilgisayarcıya götürmeniz gerekebilir. Bilgisayar çalıştığı sürece ısınır.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Güç kaynağında herhangi bir problem yoksa bu kez güç butonunu kontrol edebilirsiniz. Güç butonlarının içerisine zamanla kir, toz gibi maddeler birikebiliyor. Bu sebepten dolayı açılan bilgisayar yapışkan düğme yüzünden tekrar kapanabilir. Dolayısıyla güç butonunda herhangi bir sorunun olup olmadığına bakın.
Yüksek ısı, kablolara ve kablo ucunda yer alan soketlere zarar verebileceğinden dolayı ekranda açılmama veya titreme gibi sorunlara yer açabilir. Bu arıza durumunda ise kablonun ucunda ki soketi veya soket altında yer alan lehimleri yenilemek arızayı çözümlemek için yeterli olacaktır.
Windows cd sini sürücüye takıp bilgisayarı yeniden başlattığında cd den ön yükleme için bi tuşa basın demesi gerek.o zaman herhangi bi tuşa bastığında format başlar. F8 tuşunu da basmayı deneyebilir.
Bilgisayarlar Anakart, işlemci, RAM, Hard disk gibi donanımlar olmadığı sürece çalışmamaktadır. Bir ses kartı olmadan bilgisayarınızı çalıştırabilirsiniz. Ancak bu temel donanımlar olmadan asla cihazınızı çalıştıramazsınız.
Bilgisayarın kilidini açmak üzere CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın. Son oturum açan kullanıcının oturum açma bilgilerini yazın ve ardından Tamam'a tıklayın. Bilgisayarın Kilidini Aç iletişim kutusu kapatıldığında, CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın ve her zamanki gibi oturum açın.
Bilgisayarı açma ve kapatma: Bilgisayar kasanın üzerindeki power(güç-elektrik) düğmesine basarak açılır. Bilgisayarı kapatırken önce başlat düğmesine basarız. Daha sonra kapat seçilerek bilgisayarı kapatmış oluruz.
Ondan önce kasanın içini temizleyin. Ardından güç kablosunu sökün ve BIOS pilini de çıkarın. Power tuşuna 15-20 kere ard arda basın. Sonra BIOS pilini ve güç kablosunu takıp tekrar deneyin.
Laptop kendi kendine Neden kapanır ? Laptop üzerine dökülen bir sıvı kendi kendine kapanmaya yol açabilir. Yanlış şarj cihazı kullanmak cihazın kapanmasına neden olabilir. Darbe vb gibi durumlar yaşandıysa laptop kendi kendine kapanabilir.
Genelde bu limitlerden biri -bilgisayardan bilgisayara- değişmekle birlikte 90 ila 98 derecedir. İşlemci sıcaklığı 90 dereceye ulaştığında sistem, ısınmadan dolayı parçaların zarar görmesini engellemek için otomatik olarak kendi kendini kapatacaktır.
PC siyah ekran sorunu veriyorsa, monitöre giden kabloların takılı olup olmadığını kontrol edin. Kablolar takılı gibi görünüyorsa el yordamıyla kabloları yuvalarına yerleştirmeye çalışın. Bazı kablolar temassızlıktan ötürü ekrana güç veremiyor olabilir. Özellikle güç kablosunu (siyah kablo) yuvasına oturtmaya çalışın.
Siyah ekran hatasına neden olan problemler aşağıdaki gibi listelenebilir. Monitör ile ilgili oluşabilecek bağlantı problemleri veya hataları. Görüntü bağdaştırıcısı denilen Görüntü İşleme Aygıtları (Ekran Kartları) ile ilgili sürücü güncelleme sorunları ve hataları. Sistem güncellemesiyle ilgili sorunlar.
Çözüm. Windows tuşu + Shift + Ctrl + B tuşlarına aynı anda basın. Bu ekranı geri getirmelidir.
Bilgisayarı sürekli olarak açık tutmak donanımların sürekli bir işlem görmesine, bu nedenle de kullanım ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Bilgisayarı ihtiyacımız olmadığında kapatmak ve donanımları temiz tutmak, kullanım ömürlerini arttıracaktır.
-Bilgisayar kullanım süreleri günde en fazla 3-4 saat ile sınırlandırılmalıdır. Her saat başında en az 10 dakika ara vermeleri, oturdukları yerden kalkarak hareket etmeleri sağlanmalıdır.
Yeşilay tarafından da çocukların ve gençlerin ekran karşısında çok fazla zaman geçirdikleri belirtilmiş, 0-3 yaş grubu ekranla tanışmamalı, 3-6 yaş arası 30 dakika, ilköğretim 45 dakika, ortaöğretim 1 saat ve lise çağındaki gençler ise 2 saatten fazla ekran karşısında kalmamaları tavsiye ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri