Teknoway kurucusu Barış Akağaç, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Çoğu durumda, iPhone'unuzun sürekli kapanıp açılmasının arkasındaki sebep bir yazılım hatası olabilir. Yazılım hataları, uygulamaların çökmesine veya iPhone'unuzun beklenmedik bir şekilde yeniden başlatılmasına neden olabilir.
Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir. Telefonunuz hâlâ açılmıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın.
Güç düğmesini basılı tutun
Öncelikle, telefonunuzun Güç düğmesini 5-7 saniye süreyle basılı tutmayı deneyin. Bu işlem genellikle telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
Yan düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Aygıtınızı yeniden açmak için yan düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
Yan düğmeyi basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar Yan düğmeyi basılı tutmaya devam edin. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus: Sesi Kıs düğmesi ile Uyut/Uyandır düğmesini aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar Sesi Kıs düğmesini basılı tutmaya devam edin.
İlgili 28 soru bulundu
Sesi aç düğmesine basıp hızla bırakın. Sesi kıs düğmesine basıp hızla bırakın. Yan düğmeyi basılı tutun. Apple logosu göründüğünde yan düğmeyi bırakın.
iPhone logo takılma sorunu, telefonunuzu düşürdüğünüzde veya sıvı hasarına maruz bıraktığınızda ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra, bu sorun üretim kaynaklı da olabilir. Her iki durumda da sorun, anakart üzerindeki hafıza entegresinde meydana gelmiştir. Bu yüzden anakart onarımı gerekmektedir.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Telefon açılmazsa pil bitmiş olabilir. Telefonunuzu standart bir şarj cihazıyla en az 30 dakika şarj etmeniz ve ardından tekrar denemeniz önerilir. Güç düğmesine ve ses düğmesine aynı anda basarsanız, bu arabirimler açılabilir. Lütfen düğmenin telefon kılıfına takılıp takılmadığını kontrol edin.
iPhone hard reset atma ile format atma tamamen değişik uygulamalardır. Format atılması telefonda var olan kişisel verilerin tamamının silinmesine neden olmaktadır.
Eğer telefonunuzda kendi kendine açılıp kapanma sorunu yaşıyorsanız, öncelikle yazılım güncellemelerini kontrol etmeniz gerekiyor. Sorunun cevabı ve çözümü, Samsung A52s gibi Android cihazlarda Ayarlar bölümünden Telefon Hakkında > Sistem Güncellemesi bölümüne giderek bulunabilir.
Cihazın Şarj Seviyesini Kontrol Edin
Yeterli miktarda şarj olmadığında mobil cihazlar kendi kendine kapanabilir. Bu nedenden dolayı telefonda yeterli miktarda şarj olup olmadığını kontrol edin. Eğer şarj seviyesinde de bir problem yoksa bir sonraki yöntemi uygulayabilirsiniz.
RAM ve hafızanın dolu olması, Eski yazılım sürümü, Bazı uygulamaların yazılım ile uyumlu olmaması, Cihaz sıvı hasarı görmesi olarak sıralanabilir.
iPhone kapalıyken şarja takıldığında, ekran üzerinde şarj simgesi belirebilir. Şarj Simgesi: Kapalı bir iPhone, şarja takıldığında genellikle bir şarj simgesi gösterir. Bu simge, cihazın şarj olduğunu belirtir.
Açma kapama tuşunun bozulması kullanımdan dolayı zamanla oluşabilecek bir arızadır. Tuş çalışmayabilir veya içeri kaçmış olabilir. Çalışmaması sık kullanımdan, darbeden veya sıvı temasından olabilir. iPhone açma kapama tuşu (power tuşu) tamiri servisimizde yapılmaktadır.
Zira telefonun batarya dolu olmasına rağmen kapanması, pilin artık ömrünü tamamladığı anlamına geliyor. Bu noktada bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanıyor. Böylelikle dolu gibi görünen pil artık şarj tutma yeteneğini kaybettiği için durduk yere kapanmaya başlıyor.
Kilitlenmiş Android telefonu kurtarma modunda açmak için; Power (açma kapama) ve Ses Açma tuşuna aynı anda bir süre basmak gerekiyor. Telefon kurtarma modu ile açıldığında yine ses düğmeleri kullanılarak ” sistemi yeniden başlat ” seçeneği üzerine gelip, yine power düğmesine basılarak telefon yeniden başlatılabilir.
Telefonun bozulması durumunda kullanılan ve yedek telefon olarak ifade edilen cihazlar için yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. IMEI klonlama sürecinin önüne geçilmesi için 1 yıl boyunca sinyal alınmayan cihazlar BTK tarafından iletişime kapatılacak.
Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti için artış oranı tutar olarak belirlendi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Ana arayüze girmek için “iOS Sistem Kurtarma” ya tıklayın. İPhone sorunlarını düzeltmeye başlamak için “Başlat” düğmesine tıklayın. iOS Sistem Kurtarma, iPhone'unuzu kurtarma modunda otomatik olarak sıkışmış olarak tanıyacaktır. Ardından iPhone'u kurtarma modundan çıkarmak için “Onayla” ya tıklayın.
Apple'nin ilk logosu ünlü fizikçi Isaac Newton'ın kafasına düştüğü elma sayesinde yerçekimi kanunlarını elde ettiği anı resmetmektedir.Logoda ünlü fizikçi ağacın altında oturuyor ve elma kafasına düşmek üzeredir. Bu logo Apple kurucularından Ronald Wayne'e aittir.
Kurtarma modu, iPhone'u silmenize ve yeniden ayarlamanıza izin verir. iPhone'unuzu sildikten sonra verilerinizi ve ayarlarınızı bir yedeklemeden geri yükleyebilirsiniz. iPhone'unuzu yedeklemediyseniz yeni bir aygıt olarak ayarlayabilir ve ardından iCloud'daki tüm verilerinizi indirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri