Ancak cam filmi yaptırdığınız ilk 2 gün camlar kesinlikle açılmamalıdır garantiliyse garantiden çıkar.
Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz. Ürünü uyguladığınız yüzeye kolay bir şekilde uygulanmasını sağlamak için güneş ışığı görmesini sağlayarak sağlıklı bir şekilde kurumasını ve cam yüzeyine uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Güvenlik cam filmi yaptıktan sonra camların 3 gün açılmaması önerilmektedir. Böylece henüz yapışma aşamasında olan güvenlik cam filminin zarar görmesi önlenir.
Cam filminin ruhsata işlenmesi mümkün değildir. Yalnızca fabrika çıkışlı karartılmış camların (R43 cam) ruhsata işletilmesi mümkündür. Sonradan takılan cam filmlerinin muayeneden geçmesi mümkün olmadığı gibi ruhsata işlenmesi de olanaksızdır.
Zamanla herhangi bir film solmaya ve orijinal görünümünü kaybetmeye başlar. Bazı filmler, 5 ila 7 yıl içinde solar ve bazıları bir ay içerisinde özelliğini yitirebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
Işık geçirgenliği en az %70 olduğu için 2 numara cam filmi gece yolculuklarında oldukça kullanışlıdır.
1 numara cam filminde görüş durumu %85'dir. Bundan dolayı hiçbir ceza ve yasak durumuyla karşılaşmadan rahatlıkla araçlarda kullanılabilir.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Yapıştırdıktan sonra, yapıştırıcının kuruması ve filmin nihayet küçülmesi için araba 1-2 gün garajda kalması tavsiye edilir; Yapıştırdıktan sonra arabayı 2-3 gün kendiniz yıkamamalısınız, çünkü yapıştırıcı hemen kurumaz; 10-15 gün sonra araba yıkamaya bakmanız tavsiye edilmektedir.
Bunun yanı sıra aracın herhangi bir camına %70 ışık geçirgenliği oranının altında geçirgenliğe sahip olan bir cam filmi yapıştırılması ayrıca yasaktır. Eğer cam filmi kullanmayı düşünüyorsanız ön cam hariç bütün camlarda en az %70 ışık geçirgenliğine sahip cam filmi kullanabilirsiniz.
Daha önce de dediğim gibi, yağışlı havalar, camların daha çabuk kirlenmesine neden olur ve yaptığınız temizliğin ömrü çok kısa olur. Şayet kışın cam temizleyecekseniz, 2 haftada 1 veya ayda 1 şeklinde cam silme düzeni ayarlayabilirsiniz.
Filmden kalan artığı temizlemek için cama kolonyayı sıkın ve maket bıçağı yardımı ile kazıyın. Tertemiz çıkacaktır.
Öncelikle, camın erime sıcaklığının 1400 °C olduğunu hatırlatmak isterim.
Cam filmi içten mi/dıştan mı uygulanır? Filmin kalıbı dışarıdan alınır. İç yüzeyden uygulama yapılır.
Aracın, cam filmi uygulamasından sonra güneş ışığı altında filmlerinde kabarcık kontrolü yapılmaktadır. Filmlerin, cama daha iyi yapışması amacıyla aracın güneşte 1-2 gün bekletilmesi ve camlarının açılmaması çoğu uygulayıcı tarafından tavsiye edilmektedir.
Dolayısıyla geçirgenlik yüzdeleri dört numara ile kısıtlı değildir. Ancak temel olarak ifade etmek gerekirse, 1 numaralı cam filmi yüzde 85, 2 numaralı cam filmi yüzde 70, 3 numaralı cam filmi yüzde 55, 4 numaralı cam filmi yüzde 40 görünür ışık geçirgenliğine sahiptir.
Filmleri söktürmek araç sahibinin işidir. Görevlinin müdahalesi söz konusu değil.
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Arka Cam Filmi Sökme Rezistansa Zarar Verir Mi? Arka cam filmini arabanızdan çıkarmak, rezistansa zarar verebilir. Bunu yapmak ısıtılmış ızgara hatlarına zarar verebilir.
“Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.” Yönetmelik ve yönetmeliğe gelen ekler doğrultusunda biz sürücülerin taktırabileceği cam filmlerinin kriterleri de açıkça ortaya çıkıyor.
Aynalı Cam Filmi Ne İşe Yarar? Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Hem güvenlik boyutunu düşünen hem de güneş ışınlarının zararlı etkisinden korunmak isteyen kişiler için genellikle aynalı cam filmi tavsiye edilmektedir.
Bu noktada "İyi cam filmi nasıl anlaşılır?" sorusu önem kazanır. Bunun için uygulayabileceğiniz çok kolay bir test var. Cam filminin üzerine bir miktar tiner dökün ve bir süre bekleyin. Eğer döktüğünüz tiner cam filminin boyasını çıkarmıyorsa elinizdeki ürünün kaliteli bir cam filmi olduğunu anlayabilirsiniz.
Kapalı alanda yapılabilir, ancak cam montajı yapıldıktan 3-4 saat sonra aracın kullanılması önerilmektedir. Yoğun yağışlarda daha tedbirli olmak gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri