Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Bu yazıda bahsi geçen teknikleri; masaüstü bilgisayarların, tabletlerin ve cep telefonlarının temizlik aşamasında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Islak mendillerin temizlik aşamasında tercih edilmesi ise önerilmez.
Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesini önleyen yapıya sahiptir. Tozları anında alır ve kullanılan sıvı malzemelerin ekrandan kolayca temizlenmesine yardım eder. Eski kıyafet ya da mutfak bezlerini bu aşamada kullanmanız önerilmez.
İlgili 22 soru bulundu
Islak değil nemli bez kullanın:Islak bez bilgisayarın sıvıyla temasına yol açabilir bu yüzden nemli bez kullanmayı tercih etmeniz daha sağlıklıdır. Klavyenin altına herhangi bir sıvı gitmesi ana kartınıza hasar verebilir.
PC'nin toz filtresini temizlemek için söktükten sonra biriken tozu ister silebilir istersen de elektrikli süpürgeyle çekebilirsin. Filtredeki tozları silmek için hafif ıslak bir kağıt havlu veya tek kullanımlık temizlik bezi işini görecektir.
Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz. Mendil, kağıt havlu veya peçete gibi ürünler de monitör ekranına zarar verebilir.
Dizüstü bilgisayarınızın ekranı yalnızca tozluysa, gözlükleri ve diğer hassas yüzeyleri temizlemek için kullanılana benzer mikrofiber bez tercih etmek doğru olacaktır. Mendil veya gazete gibi kağıtların oluşturabileceği olası çiziklere karşı kumaş bez ikinci tercih olabilir.
Masaüstü bilgisayarlar
Ardından, nemli, yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle bilgisayarın dış yüzeyini silin. Açıklıkları neme maruz bırakmayın. Bilgisayara doğrudan sıvı püskürtmeyin. Kaplamaya zarar verebilecek aerosol spreyler, çözücüler, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
İlk adım olarak, klavyenin yüzeyini hafifçe temizleyin. Bunun için özel bir laptop temizlik bezi veya mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Klavyenin üzerindeki tozları ve yüzey kirlerini bu bezle nazikçe silin. Sert bir bez veya kimyasal temizleyiciler kullanmaktan kaçının, çünkü bu klavyeye zarar verebilir.
En sık kullanılan yöntem, basınçlı hava spreyi veya kompresör kullanmaktır. Fanın etrafındaki tozu ve kirleri temizlemek için spreyi fanın ızgarasına doğru yönlendirerek hava püskürtülür. Bu, fan kanatçıklarındaki birikintileri ve soğutma kanallarındaki tıkanıklıkları temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Bez hafif nemli olmalı, asla ıslak olmamalıdır. Kalan lekeleri silmek için bu bezi kullanın. Monitörü kurutmak için kuru mikrofiber bezin temiz bir bölümünü kullanın. Monitörün dış muhafazasındaki kiri ve tozu temizlemek için dezenfektan bir bez kullanın.
Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın! Her alkolle monitör temizlenmez!
Adım 2: Toz Temizliği
Bilgisayar kasasını temizlemek için özel temizlik ürünleri kullanmanıza gerek yoktur. Temizlik için kullanabileceğiniz basit malzemeler arasında toz süpürgesi veya hava kompresörü, yumuşak bir fırça ve temizlik bezi bulunur. Bu malzemeler, bilgisayar kasasını temizlemeniz için yeterlidir.
Bilgisayarınızın kapağını temizleme
Bilgisayarınızın dış yüzeyini zaman zaman aşağıdaki şekilde temizleyin: Bilgisayarın boyalı yüzeylerini temizlemek için yalnızca yumuşak temizleme solüsyonları (amonyak bazlı olmayan ve aşındırıcı olmayan) ve nemli, tüy bırakmayan, yumuşak bir bez kullanın.
Cihazınızdaki toz birikimin önlemek için ekranı ve klavye kısmını düzenli olarak silmeniz tavsiye edilir. Bunun için yüksek toz tutuculuğuna sahip olan mikrofiber bez çeşitlerini kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızı fişe takmadan önce hızlıca silerek hijyenik ve uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilirsiniz.
Sökülebilir olmayan klavyeler için hafifçe nemlendirilmiş bir mikrofiber bez kullanarak tozları ve kirleri temizleyebilirsiniz. Klavyeyi yavaşça ters çevirerek veya hava spreyi kullanarak tuş aralarındaki tozları çıkartabilirsiniz.
Bilgisayarınızı yoran toz yığınlarını elektrikli süpürge ile çekebilirsiniz. Ancak bunu yaparken dikkatli olun çünkü kasadaki bileşenlere zarar vermemeye çalışın. Kasa içindeki mekanizmalara temas etmeyin ve çok güçlü bir şekilde hava vermeyin.
İşlemcinin kendisini temizlemek için, özel bir temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Ancak, bu spreyi dikkatli bir şekilde kullanmalı ve işlemcinin üzerinde kalıntı bırakmamalısınız. Son olarak, fanı yerine takın ve bilgisayarınızı tekrar çalıştırın.
Bu nedenle, en güvenli yöntem basınçlı hava veya fırça kullanmaktır. Bunların yanı sıra, ekran kartı soğutucusunu temizlerken fanların da temizlenmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Fanların üzerinde biriken toz ve kir, fanların dönüş hızını azaltarak soğutma performansını düşürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri