Windows Yükle ekranında, Sonraki>Bilgisayarınızı onarın'ı seçin. Bir seçenek belirleyin ekranında, Sorun Gider'i seçin. Gelişmiş seçenekler ekranında, Başlangıç Onarma'yı seçin. Başlangıç Onarma'nın ardından Kapat'ı seçin, sonra Bilgisayarınızı açarak Windows'un düzgün bir şekilde önyüklenip önyüklenmediğini görün.
Bilgisayarı kapatın. Bilgisayarı açmak için güç düğmesine bastıktan hemen sonra Bilgisayar Kurulum Yardımcı Programı açılana kadar tekrar tekrar f10 tuşuna basın. Ok tuşlarını kullanarak Güvenlik menüsünü seçin, Güvenli Önyükleme Yapılandırması seçeneğini belirleyin ve ardından enter tuşuna basın.
Şu seçeneği görene kadar F12 tuşuna basın: Tek Seferlik Önyükleme Menüsü . Listeden Windows kurtarma veya yükleme ortamını seçin ve Enter tuşuna basın. Windows Kurtarma Ortamı (Windows RE veya WinRE) yüklenir. Bir seçenek belirleyin ekranında Sorun giderme öğesini seçin.
İlgili 33 soru bulundu
2. Bir İşlev Tuşu veya Novo Düğmesi kullanarak Önyükleme Menüsünden Önyükleme aygıtını seçin. Önyüklenebilir bir USB diski ( USB Stick) takın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
No bootable device hatası, bilgisayarı açma kapma düğmesine basıldığı zaman bilgisayarın yükleme işleminin başlamaması ve sonucunda da bilgisayar ekranında no bootable device hatası belirme durumudur.
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
Bilgisayar biliminde önyükleme (İngilizce: booting), bir donanım veya bir yazılım komutu ile elektrik verilen bilgisayarı başlatma işlemidir.
Bilgisayar başlarken veya yeniden başlatılırken sürekli F2 tuşuna basarak veya bu tuşu basılı tutarak BIOS Ayarları Yardımcı Programı ekranına girin. Güvenli Önyükleme seçeneğini seçin, Enter tuşuna basın ve görüntülenen iletişim kutusunda Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin.
Alternatif bir yöntem olarak Windows+R tuşlarına bastıktan sonra gelen “Çalıştır” penceresinde “msinfo32” yazıp “Tamam” butonunu tıklıyoruz. Eğer alttaki gibi “Güvenli Önyükleme” kısmında “Güvenli Önyükleme Durumu: Açık” uyarısı varsa bilgisayarınızda Secure Boot özelliği etkinleştirilmiş demektir.
Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows 'un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz.
Güvenli Önyükleme durumunu denetleme
Sistem Bilgileri açılır. Sistem Özeti'ni seçin. Ekranın sağ tarafında BIOS Modu ve Güvenli Önyükleme Durumu'na bakın. Bios Modu olarak UEFI ve Güvenli Önyükleme Durumu olarak Kapalı gösteriliyorsa, Güvenli Önyükleme devre dışı bırakılmıştır.
Özet. Bir "temiz önyükleme", Windows'a çok az sayıda sürücü ve başlangıç programı ile başlar, böylece bir arka plan programının oyununuza veya programınıza engel olup olmadığını belirleyebilirsiniz.
Windows 10 boot menü seçenekleri, karşı karşıya kalınan bazı sorunları gidermek için kullanılır. Bu menü üzerinden sistemi geri yükleyebilir, önceki sürüme geri dönebilir ve daha pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Bir önyükleme sürücüsü, sistemin yüklenmesine yardımcı olan İşletim Sistemi ve işletim sistemi ile ilgili dosyaları içerir. Ayrıca kullanıcı profili, yüklü yazılımlar, uygulama dosyaları vb. gibi bazı kullanıcı verilerini de içerebilir.
Önyükleme virüsü, disketlerin önyükleme sektörüne veya sabit disklerin Ana Önyükleme Kaydına (MBR) bulaşan bir virüs türüdür (bazıları MBR yerine sabit diskin önyükleme sektörüne bulaşabilir).
Tüm önyükleme ayarlarını kalıcı yap:
Sistem Yapılandırması'nda yapılan değişiklikler izlenmez. Değişiklikleri daha sonra uygulamak isterseniz bunu manuel olarak yapmanız gerekir. Bu özelliği dikkatli bir şekilde kullanın! Not: Bu özellik seçilirse Genel sekmesinde Normal Başlangıç seçeneği ÇALIŞMAZ.
Güvenli Önyükleme, bilgisayarınız başlatıldığında kötü amaçlı yazılımların yüklenmesini önlemek için tasarlanmış önemli bir güvenlik özelliğidir.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Bu tuşlar genellikle F2, DEL, F10 tuşlarıdır. Fakat bazı markalarda farklılık gösterip F2, DEL ve F10 tuşları dışında F1 ve F12 tuşları da BIOS yazılım sekmesini açan tuşlar aarasında yer alır. Bu tuşlar sayesinde açılan BIOS sekmesinde anakart üzerinde istenilen değişiklikler yapılabilir.
Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın.
Bir bilgisayarı açtığınızda ve ekranda "mevcut önyükleme aygıtı yok", makinenin bir işletim sistemi veya Windows kurulum CD'si gibi bir önyükleme diski içeren bir sabit sürücüyü bulamadığı anlamına gelir. Bir işletim sistemi yüklenene kadar bilgisayar başlamayacaktır.
Bilgisayarınızda tek işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşuna basılı tutun. Windows logosu görünmeden önce F8 tuşuna basmalısınız. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma istemi görünene kadar bekleyip ardından bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak tekrar denemeniz gerekir.
Kısayol tuşunu ve F1-F12 tuşlarının özel işlevini değiştirmek için fonksiyon tuş ayarını BIOS'ta değiştirin (BIOS'u açmak için bilgisayarı başlatırken F2'ye basın, ardından Ana menüsünü seçin ve Fonksiyon tuş davranışı 'ı Fonksiyon Tuşları 'e değiştirin). (Spesifikasyonlar modele bağlı olarak farklılık gösterebilir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri