Başta da söylediğimiz gibi kombi petek ısıtma tesisatı kapalı sitem çalışırlar. Bu sebepten yazın suyu boşaltılıp, Kışın tekrar doldurulması ve tesisatın içinin hava ile doldurulması paslanma ve kirece sebep olacağından zorunlu olmadıkça yapılmaması gereken bir durumdur.
Ancak bazen kombiye su doldurma işlemi yapılması sırasında basıncı fark etmeden yükseltebilirsiniz. Bu durumda herhangi bir petek üzerinden kolayca su boşaltma işlemi yapılabilir. Petek su boşaltma işlemi mutlak bir şekilde kontrollü olarak yapılmalıdır ve kombi basıncını ölçerek sağlanmalıdır.
evin daha verimli ısınması için gereken bir işlemdir. kalorifer peteklerinin havasını alırken çıkar efenim bu su. bütün havanın çıkması için haliyle bi miktar sudan vazgeçilir. etrafa sıçrama özellikleri vardır, dikkatli olunuz altına bir kap falan koyunuz zira pek temiz olduğunu sanmıyorum.
Petekler 2 yılda bir temizlenmeli
Petek temizliğinin 2 yılda bir yapılması gerekiyor. Bu sayede ısı kaybının yüzde 40 önüne geçiliyor, enerjide ise yüzde 30 tasarruf sağlanıyor. Uzmanlara göre sıcak bir kış geçirmek için petek temizliği şart.
Kalorifer suluğu işe yarıyor mu? Suluk içerisinde yer alan su, peteklerden gelen ısıyla buharlaşır. Bu sayede ortamdaki nem miktarı artar ve havanın kuruması önlenir. Kullanıcılar yorum ve değerlendirmelerinde bu ürünün işe yaradığı açıkça belirtilir.
İlgili 15 soru bulundu
Birçok kullanıcı bu gibi durumların önüne geçmek için kalorifer peteği suluğu kullanır. Bu ürünlerin içine su ya da esanslı yağların bulunduğu sular konur. Peteğe takılarak ya da üzerine konarak kullanılan sulukların içinde bulunan sıvı ısı ile buharlaşarak ortama nem ve hoş koku verir.
Kalorifer Suluğu - kalorifer bulunan alanlarda ortamı kurutmamak amacıyla kullanılan bu ürün sağlıklı bir şekilde ısınmanızı sağlayacak. Ortamdaki nem dengesini korur. Kalorifer peteklerinin havayı kurutmasına bağlı baş ağrılarına, nefes yollarının tahriş olmasına, astım ve sinüzit belirtilerinin artmasına engel olur.
Ancak birçok kullanıcı bu suyun rengini, ne kadar temiz ya da kirli olduğunu merak etmeden kaloriferi kullanmaya devam eder. Ancak peteklerin içerisindeki siyah su net bir şekilde kirli sudur. Bu su manyetit olarak adlandırılır ve sistem içerisinde uzun bir süre dolaşım gerçekleştirdiği için oluşur.
Bu nedenle minimum seviyede yılda bir defa olmak üzere kalorifer peteklerinin temizlenmesi gerekmektedir. Petek temizliğini kendi başınıza yapmaya çalıştığınızda tesisata zarar verebilir yahut sıcak su ile temas ederek yanma riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Sisteme petek temizliği değil, bilinçsiz işçilik zarar verir. Petek temizliği rutin olarak 2 yılda 1 temizliği yapılmalıdır. Çünkü ısınan su zamanla kapalı tesisat hattında kireç, çamur, yosun, bakteri gibi çamurlaşmış bir tabaka oluşturur.
Başta da söylediğimiz gibi kombi petek ısıtma tesisatı kapalı sitem çalışırlar. Bu sebepten yazın suyu boşaltılıp, Kışın tekrar doldurulması ve tesisatın içinin hava ile doldurulması paslanma ve kirece sebep olacağından zorunlu olmadıkça yapılmaması gereken bir durumdur.
Kombiye fazla su bastım, ne yapmalıyım? Kombinin altında yer alan su basma vanası ile eğer gereğinden fazla su basıldıysa, petek vanasından su boşaltma işlemi gerçekleştirilmesi gerekir. Kombi su boşaltma vanası dönmüyor? Vana dönmüyorsa paslanma ya da kireçlenme yaşanmış olabilir.
Eğer satılan tapalardan bulamazsanız, bu durumda üst vanadan peteğin havasını almalısınız. Üst vananın rekorunu gevşeterek hava alabilirsiniz. Böylece döküm peteklerde hava alma işlemi gerçekleştirilir. Unutulmaması gereken bir nokta da; hava alma işleminde üst vana kapatılır, alt vana açık bırakılır.
Bu vanalar anahtar ile açılmalıdır. Ardından içerisindeki süzgeçler çıkarılmalıdır. Bu filtreler çamaşır suyu dolu kabın içerisinde bekletilmelidir. Peteklerdeki radyatör vanalarının altlı ve üstlü olacak şekilde kapatılmalıdır.
Temizliği yapılmayan petekler daha fazla enerji harcar ve bizi daha az ısıtır. Oysa temizlenen petekler gereksiz enerji kullanımının önüne geçer ve daha iyi ısınmayı sağlar.
Normal bir panel radyatör markası ve modeline göre değişmekle birlikte ortalama olarak 5lt civarında su alır. Yine normal standartta bir alüminyum radyatör ise ortalama olarak 2,5 Lt su kapasitesine sahiptir.
Petek Temizliği Yaptırmam Gerektiğini Nasıl Anlarım? 1 - Daha önce ısındığınız halde zamana ve kullanıma bağlı olarak, peteklerin altı ısınmıyor üstü ısıtıyor ise yada peteğin her tarafı eşit aynı ısıtmıyorsa temizlenme zamanı gelmiştir.
Isınma verimini arttırmak ve ısı seviyesini yükseğe ulaştırmak için peteklerin temiz ve suyun saf olması germektedir. Isınma verimini düşüren tortu, çamurlaşmış tesisatın içerisindeki diğer maddeler ısı seviyesinin düşmesine neden olmaktadır. Bu nedenledir ki petek temizleme oldukça önemli olmaktadır.
Tıkanmalarda hem verimli ısı elde edemezsiniz hem de yüksek fatura ödemek zorunda kalırsınız. Tıkanıklığı fark edemezseniz daha iyi ısınabilmek için kombinin derecesi yükseltir ve yüksek fatura ödemenize sebebiyet verebilir.
Isınmış kalorifer peteklerinin üzerine limon, portakal veya mandalina kabukları koyarsanız evin içindeki kötü kokuyu yok edebilirsiniz. Aynı zamanda evin çok güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ferah bir koku yayıldığından günün yorgunluğu ve stres için de gevşetici bir görev görür.
“Peteklerden çıkan ısı yükselerek; pencereden gelen soğuk havayı engeller ve bir nevi odaya yayılmasının önüne geçer. Böylece sıcak hava odanızda yayılırken; soğuk havanın oda içerisinde yayılması önlenmiş olur.”
Bir dairedeki radyatörlerin içindeki su miktarı kaç litredir? Genellikle dairelerde 600 lük radyatörler kullanıldığı için bu radyatörlerin 1 metresinde yaklaşık olarak 5,7 lt su vardır. Bir dairede 6 metre petek olduğu üzerinden gidelim. 6 x5,7= 34,2 litre peteklerde su bulunur.
Odanızdaki havayı zehirli hale getirebilir.
Bu, uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir ve potansiyel olarak astım gibi solunum sorunlarına yol açabilir, alerjileri tetikleyebilir ve diğer bazı ciddi hastalıklara neden olabilir.
Kalorifer suluk, kış aylarında kalorifer üzerinde kullanılarak, odanın nemlendirilmesini sağlar. Nemsiz ortamların yol açtığı rahatsızlıkların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Suluklar kaloriferlerin neden olduğu cilt kuruluğu ve nefes zorluğu etkilerini azaltır.
Öte yandan kalorifer üzerine kapla su konulması uzun sürede nemlenme sağlar. Pek sağlıklı bir yöntem değildir. Ayrıca suyun uzun sürede kirlenme, bakteri kaynağı olma riski de vardır." Kunt, odanın neminin optimal şartlara ulaştırılması kadar hava sirkülasyonunun da önemli olduğunu vurguladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri