Parlaklık kaydırıcısı, Windows 10, sürüm 1903'te işlem merkezinde görünür. Windows 10'un daha eski sürümlerinde parlaklık kaydırıcısını bulmak için Ayarlar > Sistem > Ekran'ı seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin.
Ekran parlaklığını azaltmak için fn+f1 tuşlarına basın. Parlaklık düzeyini sürekli azaltmak için kısayol tuşlarını basılı tutun. Ekran parlaklığını artırmak için fn+f2 tuşlarına basın. Parlaklık düzeyini sürekli artırmak için kısayol tuşlarını basılı tutun.
Birçok notebook bilgisayar modelinde klavye aydınlatma kısayolu F7 tuşudur . Bu kısayol bilgisayarınızda varsa aynı anda FN+F7 tuşlarına basarak arka ışığı etkinleştirebilirsiniz. FN+F7 tuşlarına devamlı basmak arka ışığın parlaklığını artırır.
Başlat > Ayarlar > Sistem > Güç ve uyku yolunu izleyin ve İlgili ayarlar bölümünde Ek güç ayarları'na tıklayın. Bu, eski Denetim Masası'nı açacak. Burada Güç düğmesine bastığımda altında pildeyken ve prizdeyken ne yapılacağını değiştirebilirsiniz. Tercihinizi yaptıktan sonra Değişiklikleri kaydet düğmesine basın.
Dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi, parlaklık seviyesini mümkün olduğunca düşük ayarlayın – yaklaşık %60. Bu, çoğu durumda en iyi parlaklık ayarı olarak kabul edilir. Gözler İçin En İyi Monitör Parlaklığı Seviyesi Nedir? Gözleriniz için en iyi monitör parlaklığı %40 ila %60 arasındadır.
İlgili 35 soru bulundu
Denetim Masası penceresinde Görünüm ve Temalar öğesine, ardından Görüntü öğesine tıklayın. Görüntü Özellikleri penceresinde, Ayarlar sekmesine tıklayın. Ekran çözünürlüğü altında, ekran çözünürlüğünü değiştirmek için yatay kaydırıcıya tıklayıp sürükleyin ve ardından Uygula öğesine tıklayın.
Uyku modunu başlatmak için fn+f3 tuşlarına basın. Uyku modu başlatıldığında, bilgileriniz sistem belleğinde saklanır, ekran kapanır ve güçten tasarruf edilir. Bilgisayar Uyku durumundayken, güç ışıkları yanıp söner.
Farenizi ekranın sol alt köşesine kaydırın ve Başlat'a sağ tıklayın veya klavyenizde Windows tuşu + X tuşlarına basın. Kapat veya kapat'a dokunun veya seçin ve HazırdaBeklet'i seçin.
Parlaklık kaydırıcısı, Windows 10, sürüm 1903'te işlem merkezinde görünür. Windows 10'un daha eski sürümlerinde parlaklık kaydırıcısını bulmak için Ayarlar > Sistem > Ekran'ı seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin.
Laptop klavyesinin ışığı olup olmadığını kontrol etmek oldukça kolay bir işlemdir. Klavyenin alt kısmında bulunan boşluk tuşu ya da klavyenin sol üst köşesindeki esc tuşuna basmalısınız. Eğer laptop aydınlatmaya sahip bir model ise boşluk veya esc tuşuna bastığınızda arka aydınlatma çalışır.
Ekran parlaklığını azaltmak için fn+f9 tuşlarına basın.
Çözüm: Ayarlar bölümünde Parlaklık araması yapıp erişim sağlayarak otomatik ekran parlaklığı ayarlama özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.
Windows 10 ' da koyu modu açmak için Microsoft To Do ayarlarınıza gidin ve Koyu tema'yı seçin. Windows temamı kullanseçeneğini de belirleyebilirsiniz.
Windows 10'da karanlık modu kapatmak için Başlat / Ayarlar / Kişiselleştirme / Renkler üzerinden Varsayılan Windows Modu ve Varsayılan Uygulama Modu kısımlarını değiştirerek ayarlayabilirsiniz.
Windows masaüstü: Bir pencereyi zorla kapatmak için alt + f4 tuşlarına basın.
Bu makalede. Bu makale, bir bilgisayarı kapatırken veya oturumu kapatırken Shift tuşunu basılı tutarak otomatik oturum açmayı devre dışı bırakamama sorununu çözmeye yardımcı olur.
Ctrl + L: Web sitesinde ki adres kısmını seçer. Ctrl + Z: Herhangi yapılan bir işlemi geri almaktadır. Ctrl + Y: Sayfayı Yeniler. Ctrl + P: Sayfayı yazdırır.
Sistem Sistem> Ayarlar >Ekranı>seçin. Monitörlerinizin bunları otomatik olarak algılaması ve masaüstünüzü göstermesi gerekir. Monitörleri görmüyorsanız Algıla öğesini seçin. Birden çok ekran bölümünde, listeden bir seçenek belirleyerek masaüstünüzde ekranlarınızı nasıl görüntüleyeceklerini belirleyin.
Bilgisayar ayarlarını açmak için
Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekip Ara'ya dokunun (veya fare kullanıyorsanız ekranın sağ üst köşesine gidip fare işaretçisini aşağı indirin ve Ara'ya tıklayın), arama kutusuna Kişisel bilgisayar ayarları yazın ve sonra Kişisel bilgisayar ayarları'na dokunun veya tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri