F1: Etkin pencerenin Yardım sistemini açar. F4: Bu komutu destekleyen programlarda yeni bir belge oluşturur.
F1: Windows'ta işletim sisteminde olduğu gibi diğer birçok yazılımda da yardım bölümünü açmaya yarar. F2: Windows'ta seçilmiş olan nesnelerin ismini değiştirmeye yarar. F3: Windows ve diğer uygulamaların arama ve bulma özelliklerini aktif eder.
Klavyeler üzerinde yer alan ve F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan fonksiyon tuşlarından biri olan F2 tuşunun en çok bilinen özelliği, seçilen bir belgenin ya da nesnenin ismini değiştirmede kullanılmasıdır.
Bu makaledeki bir kısayolu hızlı bir şekilde bulmak için Arama'yı kullanabilirsiniz. Ctrl+F tuşlarına basın ve ardından aramak istediğiniz sözcükleri yazın. Sık kullandığınız bir eylemin kısayol tuşu yoksa, oluşturmak için bir makro kaydedebilirsiniz.
Örneğin, f1 tuşuna basılması, bir yardım penceresi açar. Alternatif olarak, fn + f1 tuşlarına beraber basılması, tuşun üzerindeki baskıda olduğu gibi, bilgisayarı uyku moduna geçirir.
İlgili 30 soru bulundu
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
F1 tuşu; neredeyse bilgisayarlar üzerine bulunan tüm programlarında yardım tuşu olarak görev yapmaktadır. Bu programlar çalışırken F1 tuşuna basılması halinde yardım programı açılmaktadır.
CTRL Y : (İleri Al) CTRL tuşu ile Y harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, ctrl z tuşu ile geri gittiğiniz gibi bu sefer de ileri gidersiniz.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Ctrl + M: Topla.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
F5 Git (Go To) iletişim kutusunu açar. Özel seçim işlemleri yapar. SHIFT+F5 ile arama iletişim kutusu açılır. F6 Şerit, diğer alanlar ve bölmeler (panes) arasında geçiş yapar.
F1: Etkin pencerenin Yardım sistemini açar. F4: Bu komutu destekleyen programlarda yeni bir belge oluşturur. Web tarayıcısını başlatır ve Microsoft Office Web sitesine gider. (Bu işlev tüm klavyelerde kullanılamaz.)
F1 Yetki belgesi : Yurtiçi yolcu taşımacılığı konusunda acentelik yapacaklara, F2 Yetki belgesi : Uluslararası yolcu taşımacılığı konusunda acentelik yapacaklara verilir.
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Dosya Gezgini kısayolları:
ALT + D = Adres çubuğunu seçer.
Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır. Bir Word belgesinde, seçili olan bir metin üzerinde Shift tuşuyla birlikte kullanılırsa (Shift+F7) metin üzerinde sözlük taraması gerçekleştirir ve eş anlamlılar sözlüğünü açar.
Ekran kartı sürücüsünü resetliyor.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
En çok bilinen yöntem, klavyemizin en üstünde yer alan F1, F2 vb. tuşlarını uygulamalarda da kullanabilmek için “fn” tuşuna basılı tutarak kullanmak.
F3 - Aktif pencerede arama özelliğini açar. F4 - Alt + F4 aktif pencereyi kapatır. F5 - Sayfayı yenilemek veya yeniden yüklemek için kullanılır.
F1 tuşu: Bütün programlarda yer alan yardım penceresinin açılmasını sağlamaktadır. F2 tuşu: seçilen dosyaların isimlerini değiştiren bir tuş olmaktadır. F3 tuşu: Kullanılan pencerede arama özelliğini açmakla görevli bir tuş olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri