Çizelge 1'den görüldüğü gibi,
BİMSBLOK Doğal klima etkisi sağlar: Yazların serin, kışların sıcak geçmesini sağlar. Gözenekli yapısı sayesinde nemi, suyu emer rutubeti engeller.
Bims basınç dayanımı(N/mm^2) :1,80 civarındadır. Tuğlanın basınç dayanımı tuğla çeşidine göre değişmekte olup bu değer: 2-5 (N/mm^2) civarlarında değer alır. Basınç dayanımı yüksek olduğu için duvarın maruz kalacağı (özellikle deprem kuvvetleri) karşısında tuğla tercih edilmelidir.
Briket ise ponza ve bims taşının çimento ile karıştırılmasından elde edilir. Her ikisinin de pek çok çeşidi bulunsa da özellikleri birbirlerinden farklıdır. Tuğla, briketten daha iletken bir malzeme olması ile bilinir. Dolayısıyla ısı geçirgenliği de briketten daha yüksektir.
Bimsler içerdikleri doğal malzeme nedeniyle yüksek dayanıma sahiptir. Ayrıca, her türlü fiziksel ve kimyasal etkiye karşı da dayanım gösterirler. Bu da bimslerin depreme karşı dayanıklı olmasını sağlar. Beton ve tuğlaya göre daha hafif bir malzeme olması sebebiyle daha güvenlidir.
İlgili 18 soru bulundu
Gazbetonun Dezavantajları
Aksi takdirde gaz blokları inşa edildikten birkaç yıl sonra çatlayacaktır. Gaz betonun yüksek su emme özelliği, yüksek kaliteli bitirme işlerinin uygulanmasını zorlaştırır.
Bodrum Katların Su ve Rutubete Karşı İçten Yalıtımı (Tuğla, Briket, Gazbeton, vb. Yüzeyler) Bodrum katlar, yetersiz yalıtım, yalıtımın yıpranması veya duvardaki çatlamalar nedeniyle zamanla rutubet ve hatta su sızdırma sorunlarına maruz kalabilirler.
Darbelere veya deprem durumunda gelebilecek. yüklerde brikete karşı tuğla neredeyse 2 kat daha. dayanıklıdır.
Ayrıca ağır bir malzeme olduğu için binaya fazla yük verdiğinden statik açıdan olumsuzluklar oluşturur. Ürünün herhangi bir esneme veya elastikiyet özelliği olmadığı için depreme karşı dayanaklı değildir.
Gazbeton yoğunluğu düşük olan bir malzemedir. Sağlam ve hafif olan gazbeton bina yükünü azaltarak depremden dolayı oluşabilecek kuvveti azaltmaktadır. Bu yüzden tuğla duvar yerine gazbeton duvar kullanmak depreme karşı binayı daha dayanıklı hale getirecektir.
Su ve Nem tutmama, Sıva Tutuculuğu ve Ebat Kararlılığı, Çürümezlik ve Kokusuzluk, Ekonomiklik.
SES İZOLASYONU :
10 cm lik kalınlıktaki BLOK BİMS 'in ses ölçülmüş ses yalıtım değeri 40 db olduğu bilinmektedir. Bu da doğal yapı ürünleri arasında en mükemmel ses yalıtımı yaptığını göstermektedir.
1 M2 ye Kaç Adet Bims Gider ? 39 santimetre uzunluğunda,18,5 santimetre yüksekliğinde 10 luk, 13,5'luk, 15'lik, 19luk, 25'lik, ve 30'luk bimslerin 1 metrekare sarfiyatı 13 adettir. 33 santimetre uzunluğunda, 24 santimetre yüksekliğinde 10'luk, 15'lik, 19'luk ve 25'lik bimslerin metrekare sarfiyatı 12 adettir.
20 lik Bims fiyatı
Bu fiyat, briketin ebatlarına, kalitesine ve üreticisine göre değişiklik gösterebilir. 20 lik bims, 19x39x19 cm ebatlarındadır. Bir palet 20 lik bims, 27 adet bims içermektedir. Bu durumda, 20 lik bims fiyatı, palet başına 31,13 TL'dir.
Isı yalıtımı açısından düşürsek bims kullanmak daha avantajlı. Sayılardan anlaşılmak üzere ısı yalıtımında bims kullanmak yaklaşık olarak 2 kat daha yararlı olacaktır. Tuğla duvarın ses iletimi düşüktür. Bims ses iletimi yüksektir.
Rutubetin görüldüğü alanlar genellikle karanlık ve hava sirkülasyonunun az olduğu yerler. Rutubet özellikle bodrum, zemin katlar ve banyoda sıklıkla görülürken, farklı alanlarda da nem oluşumundan kaynaklı rutubet ile karşılaşmak mümkün oluyor.
Harman tuğlasıyla ve diğer adı lime ile yapılmış binaların Erzincan depreminde mal ve can kaybına yol açmamış olması en büyük yol göstericidir. Binaların zemin katlarının harman tuğladan örülmesi kolanların arasında yüksek dayanım gücü meydana getirecektir.
Yığma Binalarda Güçlendirme Yöntemleri
Yığma bina güçlendirme amacıyla yapı ve taşıyıcı elemanlarda tercih edilen lifli polimer benzeri tekstil malzemelerinin uygulama sıklığı her geçen gün artmaktadır. Özellikle yığma duvarlar bazalt mesh donatılı harçlarla başarılı şekilde güçlendirilebilmektedir.
Yığma sistemde kolon, kemer, duvar, kobbe, tonoz gibi yapı elemanlarının hepsi yapı malzemesinin üst üste yerleştirilmesi ile oluşturulmaktadır. Binadaki döşeme ve çatı gibi yatay taşıyıcı sistem yükleri iç ve dış duvarlar tarafından taşınarak temele nakledecek şekilde yapılan yapılardır.
Savaş mağduru olan yaşlı, çocuk ve kadınların yaşam sürmeleri için hazırlanan briket evler sağlam yapılardır. Evlerin yapımında kullanılan briket sayesinde ağır duvarlar inşa edilir. Bu duvarlar ağır olmasına karşın diğer yapı malzemelerine oranla daha sağlamdır.
Harç sertleşmeden önce yapıya doğrudan yağmur yağmamalıdır, aksi takdirde yağmur suyu, harcı derzlerden dışarıya çıkarabilir. Ayrıca, tuğla duvarları ıslanma ve kuruma döngülerinden korumanız önemlidir.
Kaliteli hazır beton, depreme dayanıklı ev yapımında en çok kullanılan ve en iyi sonuç veren yapı malzemesidir. Günümüzde, bütün dünyada en yüksek ve en güvenli yapılarda betonarme kullanılmaktadır.
Geçirgenlik ve gözeneklilik blok tiplerine bağlıdır, ancak genellikle beton bloklar suyu emer.
80 metrekare eve kaç briket gider
Özellikle 80 metrekare ev için 80 * 2 yapararak iç duvar hesaplaması ile beraber 160 m2 briket gitmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri