Konut sigortalarında binanızın değerinin yanı sıra evinizin içerisinde yer alan eşyaların zarar görmesine karşı doğacak maddi kayıplarınızı da teminat altına alabilirsiniz. Hırsızlık, yangın, su baskını gibi risklerin gerçekleşmesi durumunda bu eşyalardaki hasarlar poliçe kapsamındadır.
Konut Sigortası Hangi Hizmetleri Kapsar
Temel olarak deprem, yangın, sel ve su baskını, yanardağ püskürmesi, fırtına, dolu ve kar ağırlığı gibi doğal afetler sonucu oluşacak zararlar teminat altına alınır. Hırsızlık, bina içi tesisat ve enkaz kaldırma masrafları da bu kapsama dahil edilir.
Konut sigortası evinizi ve evinizin içindeki eşyaları; deprem, yangın, hırsızlık ve su baskını gibi çeşitli doğal ve yapay afetler karşısında belli bir ücret karşılığında garanti altına alan bir sigorta türüdür.
İlgili 37 soru bulundu
Teminat kapsamındaki risklerin gerçekleşmesi sonucu sigortalı konutta yapmış olduğunuz boya badana, duvar kağıdı, banyo/mutfak dolapları vb. dekorasyonel masraflar ile binaya ait sabit kıymetlerde oluşacak zararlar da güvence altına alınmıştır.
Ev su basma sigorta kapsamında aşağıdaki alanlarda oluşan zararlar karşılanabiliyor: Kapı ve pencere camları Alçı tavan ve duvar boyaları Klozet ve banyo ekipmanları
Konut sigortası, poliçedeki teminat kapsamına göre su hasarının belli bir miktarını ya da tamamını karşılar. Bu durum tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirlenir. Konut sigortası su baskını teminatını genişleterek komşularınızın su baskınından zarar görme ihtimaline karşı da gerekli güvenceyi sağlayabilirsiniz.
Konut sigortası teminatları kısaca; deprem, sel, fırtına, dolu gibi doğal afetler, yangın, yıldırım ve infilak gibi yangına bağlı hasarlar, elektrik ve su tesisatı nedeni ile oluşan hasarlar ve hırsızlık ya da hırsızlığa teşebbüs gibi birçok riski kapsar ve bu risklere karşı sigorta sahibini güvence altına alır.
Çok uygun primlerle yapılan DASK ile deprem anında yapıda oluşacak olumsuzluklar teminat altına alınıyor. DASK'lı bir konut deprem anında herhangi bir sıva çatlağı gibi olumsuzlukla da karşılaşsa bunun ücreti DASK tarafından sigortalıya ödeniyor.
Konut Poliçesi Alırken Bina Bedeli Nasıl Hesaplanır? Binanızın sigorta bedeli binanızın brüt yüzölçümü ile yeniden yapım inşa maliyeti üzerinden belirlenen birim metrekare bedelinin çarpımı ile hesaplanır, binanın arsa değeri dikkate alınmaz.
Ayrıca çatı akmasına bağlı olarak konut içerisinde oluşan hasarlar da sigorta kapsamındadır. Fakat izolasyon hatalarına bağlı olarak meydana gelen problemler ise konut sahiplerinin kendi hatalarından kaynaklandığı için genellikle sigorta kapsamında yer almaz.
Deprem sonucunda arsa değeri değişmeyeceğinden sigorta yapılırken arsa değeri hesaba katılmaz. 5- Zararın tamamı ödenir mi? Konut tamamen yıkılırsa poliçede yazan tazminat tutarının tamamı ödenir.
DASK tanzimleri için bölgeye bir gezici tır gönderen kurum, aynı zamanda depremzedelerin ALO 125, e-Devlet, SMS ve internet sitesi aracılığıyla da başvuru yapabileceğini belirtti. 2023 yılında betonarme yapıda 3 bin 16 TL metrekare ödemesi yapan DASK, diğer yapılar için ise 2 bin 80 TL ödeme yapılacağını bildirdi.
Elektronik Cihaz: Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bilgisayar gibi elektronik donanımlı eşyalarımız çok değerli. Konut sigortası poliçesi ile elektronik cihazlarınızda meydana gelen maddi hasarları teminat altına alabilir, kayıplarınızı zorlanmadan telafi edebilirsiniz.
Konut sigortası asistans hizmetleri arasında yer alan kombi bakım ve arıza tamiri hizmetinden yararlanılabilmesi için elektronik ev eşyalarının da poliçeye dahil edilmesi gerekir eğer bu eşyalar poliçede yoksa sigorta şirketi, konut sigortası kapsamında kombi arızasını karşılamaz.
Hırsızlık olayı sırasında güvence altında olan eşyalarınızın değeri o gün ne ise, sigorta bu değeri karşılar. Konut sigortası hırsızlık kapsamı altında olan eşyalarınızın yenilerini satın almanız için ödenecek miktar karşılanır.
Elektronik Cihaz Sigortası
Kiracılar ve ev sahiplerinin televizyon, buzdolabı, müzik seti, bilgisayar, çamaşır makinesi, kombi vb. elektronik cihazları elektrik akımının değişiklikleri, düşme, çarpma vb. nedenlerle oluşabilecek arızalara ve kazalara karşı teminat altındadır.
Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
Kiracıların daire içinde meydana gelen su sızıntıları için herhangi bir ücret ödemesi gibi bir sorumluluğu yoktur. Daire içinde olmayan, binanın genel hattını ilgilendiren bir sorunda ise meydan gelen arızadan tüm bina sakinleri sorumludur.
Akıntının nedeni tespit edilmeli ve sorun çözülmeli. Tüm bu masraflar üst kat komşuya ait olur. Eğer su tesisatları zeminde döşeliyse ve alt kattan su sızdırıyorsa bu durumda tüm sorumluluk üst kat daireye ait olmalıdır.
Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorun ya da anlaşmazlıkların başında da demirbaşların onarım, arıza ya da değişim gibi işlemlerinden kimin sorumlu olduğudur. Ev sahibi hangi masrafları öder dediğimizde; evin demirbaşlarında yaşanan sorunları, oturulan binaya ait sorun ya da masrafları ev sahibi ödemekle yükümlüdür.
Boya, Badana, Duvar Kâğıdı Masrafları
*Sigortalının kiracı olması durumunda, teminat kapsamına giren bir hasar nedeniyle sigortalı konuta yapılacak boya, badana ve kâğıt masrafları, sigorta teminatlarına dâhildir.
E-devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından sistem Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne yönlendirmektedir. “Poliçe Sorgulama” sayfası üzerinden sigorta poliçeleri ile ilgili tüm detaylara kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri