Bu kullanım ömrü, akıllı veya akılsız olmasından bağımsız olarak cep telefonları için beş senedir.
Atropolog Geoffrey A. Fowler, kendine ait 14 elektronik cihaz üzerinde altı hafta boyunca yaptığı incelemelerde, elektronik cihazların ömrünün 3-4 yıl kadar olduğunu tespit etmiş.
DORinsight'ın gerçekleştirdiği 9 bin 519 kişinin katıldığı “Teknoloji Araştırması” sonuçlarına göre, Türkiye'de akıllı telefonların değiştirilme sıklığı ortalama 2,5 yılda bir. Her iki kişiden biri 4,5G kullanırken her üç kişiden ikisi ise müziği artık internetten dinliyor.
1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek. Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tıpkı akıllı telefon gibi bataryaların da ortalama iki sene yüksek verim verdiğini söylemek mümkündür. Daha sonra zamanla verim azalabilir. Elbette ki, telefonun nasıl ve ne kadar kullanıldığı da batarya ömrünü etkileyen önemli etkenlerdendir.
İlgili 26 soru bulundu
Yine de ortalama olarak 2 yıl gibi bir süre belirlenmiştir ve telefon batarya ömrü ne kadardır dediğimizde, bu süre 2 yıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda zaruri ihtiyaçlar ortaya çıkarken, ihtiyacınızı mutlaka uyumlu tercihlerden karşılamalısınız.
IMEI İşlemleri
Yurt dışından yanımda getirdiğim cihaz için ne kadar sürede IMEI kaydı yaptırmalıyım? Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.
Temel düzeyde, orta sınıf veya üst düzey bir telefon seçimi fark etmeksizin dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise; telefon alındıktan 2 yıl içerisinde değiştirme yoluna gitmektir. Böylelikle cep telefonu kullanımına yönelik istenilmeyen herhangi sürpriz bir durumla da karşılaşılmamış olursunuz.
Akıllı telefon yorumları dikkate alındığında; en iyi akıllı telefon markaları sıralamasında Apple, Samsung ve Xiaomi bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek en iyi cep telefonu modelleri olarak ise iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S23 Ultra ve Xiaomi 13 üst seviye özellikleriyle öne çıkıyor.
Diğer üreticilerden farklı olarak güncelleme konusundaki açıklaması şu şekilde: “Tüm akıllı telefonlarımız için üç yıllık güvenlik güncellemelerini garanti edebiliyoruz.
Yeni Model Çıktığında
Özellikle aynı serinin bir üst modeli piyasaya sürüldüğünde beğendiğiniz telefon modelinin fiyatı mutlaka düşecektir.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro Pişmanlığı Telefonların Ömrü Max 2 Yıl.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce, 30 Mayıs 2019 tarihinde getirilen düzenleme kapsamında süre iki yıldan üç yıla çıkarılmış ve yurt dışından getirilen telefonlar için "yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma şartı” da eklendi.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Sitenin yaptığı ölçümlere göre en uzun süre dayanan telefon, durmadan 20 saatten fazla çalışabilen Motorola Moto G7 Max. Model, etkin pil kullanımıyla kendisine en yakın Xiaomi Mi Max 2'den neredeyse 3 saat fazla dayanabiliyor. Listede üçüncü sırada ise LG X Power modeli bulunuyor.
2023'ün en popüler telefonları belli oldu
Buna göre yılın en çok satan telefonu Apple'ın mevcut amiral gemisi iPhone 14 Pro Max oldu. Listenin devamında ise sırasıyla iPhone 14 Pro, iPhone 14 ve iPhone 13 yer alıyor. Ayrıca Apple, diğer tüm markaları geride bırakarak toplam 79,5 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Telefon güncellemesi yapılmayan Android telefonlar kötü ve virüslü dosyalara karşı dirençsiz kalır. Telefonu kullandıkça sürekli bir güvenlik açığı çıkar ve bu durum git gide büyür. Google Play Store'da olan bazı uygulamaları kullanamazsınız.
Apple ve Samsung şirketleri genelde yılda iki veya üç kez yeni cihaz çıkartırlar. Bu aşamada cihaz almak için en iyi dönemin ilk bahar ve yaz dönemi olduğunu söyleyebilirim. Bazı istisnai durumlarda son bahar ve kış aylarında da cihaz satın alınabilir. Ancak, bu o anki sektör durumuna göre değişiklik gösterebilir.
Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Bundan sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir.
7 yıldır kullanılmadığı için IMEI numarası kapatılan telefonlarınızı buradan açabilirsiniz. Fatura istenmiyor sadece hattınızın o telefona bir zamanlar takılması gerekiyor. Yani o telefona kim hattını taktıysa onun e-Devlet hesabından başvurmak gerekiyor.
IMEI İşlemleri
Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri