*Eğitim-öğretim başlangıç için her bir anabilim dalında asgari bir kişi olmak üzere farklı alanlardan 8 öğretim üyesi alınacaktır. ** Eğitim ve Öğretim Yılının Üçüncü Yılı Sonuna Kadar Asgari Öğretim Üyesi + Asgari Öğretim Elemanı Sayısı 16 olarak belirlenmiştir.
NORM KADROLARIN BELİRLENMESİ
B Üniversitesi yönetmelikte belirlenen usule uyarak norm kadro planlamasını bölüm bazında 6'ya kadar çıkarabilecektir. B Üniversitesi çevre alanında ihtisaslaşmasına karar verilen bir üniversite ise norm kadro planlaması 9'a, araştırma üniversitesi ise 12'ye kadar çıkabilecektir.
Sürekli olarak tayin edilen öğretim görevlileri ve okutmanlar öğretim üyeleri gibi görevlendirilirler.
Öğretim Görevlileri 2547 sayılı Kanunun 31. maddesine göre çalışmaktadır. İlgili maddede ". Atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer. Bunların yeniden atanmaları mümkündür.
Öğretim Görevlisi olmak için Herhangi bir alanda Yüksek Lisans yapmış olmak gereklidir. Herhangi bir alanda Tezli Yüksek Lisans yapmış olan kişiler Öğretim Görevlisi olabilirler. Öğretim Görevlisi olan kişiler Meslek Yüksekokullarında ya da bölümleriyle ilgili fakülte veya enstitülerde görev yapabilirler.
İlgili 35 soru bulundu
Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES'ten en az 70 puan.
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Meslek Yüksek Okullarında (MYO) temininde güçlük çekilen öğretim elemanı kadrolarına başvurularda Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) şartı aranmayacak, "uzmanlık alanları" yeniden belirlendi.
Belli bir yaş sınırı yoktur. Kişinin eğitim durumu müsait ise her yaşta akademisyen olma imkanı vardır.
eleman.net verilerine göre, Öğretim Görevlisi 2023 yılında ortalama 28.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Öğretim Görevlisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 28.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 22.660 TL maaş alıyordu.
Madde 1- Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir.
Öğretim üyesi, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim birimi ile sınırlı olmaksızın ve ihtiyaç bulunması halinde görevli olduğu yükseköğretim kurumunda haftada asgari on saat, öğretim görevlisi ise haftada on iki saat ders vermekle yükümlüdür.
Araştırma yapar, makale okur, makale yazar, kendi alanındaki gelişmeleri takip eder, konferanslara katılır, hocanın en verimli zamanı yaz zamanıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı üniversitelerde öğretim elemanı olarak çalışanları öğretmenliğe kabul etmektedir.
Bazı durumlarda doçent ve yardımcı doçentler de bölüm başkanı adayı olabilir. Üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarında bölüm başkanı olmak için ise lisans ve yüksek lisans eğitimlerini alan, öğretim elemanı olarak görev yapma hakkına sahip olan kişiler bölüm başkanlığına aday gösterilip bu göreve atanabilirler.
kadro planlaması, ders verecek öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak 6'ya kadar planlanabilecektir. karara bağlanır. Bu şekilde fakültelere ders vermek üzere tahsis edilen öğretim görevlisi kadroları ilgili birimin norm kadrosundan sayılır.
Bölümün kapanması halinde, bölüm öğretim üyeleri ve elemanları, başka bir ilgili bölüme görevlendirilir.
15 ağustosta hem normal maaş hem de 23 temmuz 15 ağustos arasında çalıştığınız günlerin maaşı yatar. Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
Öğretim görevlileri, üniversitelerde öğrencilere ders verirken, araştırma görevlileri ise bilimsel projelerde yer alarak akademik kariyerlerini sürdürürler. Öğretim üyeleri, üniversitelerde profesör ve doçent unvanlarını taşıyan akademisyenlerdir.
İlgili Yönetmeliğin 7 nci maddesinin 3 üncü fıkrasında; "Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır." ifadesi bulunmaktadır.
Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde, yabancı dil puanı olmayan fakat alanında en az 2 yıl deneyimi olan veya yüksek lisans yapmış olanlar https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/ adresinden yayınlanan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuruda bulunabilirler.
Yapılan düzenleme ile üniversite araştırma görevlisi kadroları için 35 yaş sınırı kaldırıldı. Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yapılan yeni düzenleme ile "araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma" şartı kaldırıldı.
Tüm üniversitelerin tezsiz yüksek lisans programları ALES'siz öğrenci kabul eder.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES sonuçlarının geçerlilik süresi 5 yıldır. ALES puanları sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten 5 yıl sonrasına kadar kullanılabilmektedir.
Bu süre, lisansüstü öğrencilerin “Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği”nde tanımlanan azami süresini aşmamalıdır. Yönetmelik gereği azami süre Yüksek lisans öğrencisi için 6 yarıyılı, Doktora öğrencisi için 12. yarıyılı geçememektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri