Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler. Çamaşırlarınız temiz yıkanmaz. İşte olası nedenler: Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır.
Çamaşır makinesinin temiz yıkamamasının sebeplerinden biri, fazla yükleme yapmaktır. Makinenin kapasitesinden fazla yükleme yapmak, çamaşırların yeterince temizlenmesini engeller. Çamaşırların arasında yeterli boşluk ve hareket alanı kalmadığı takdirde, deterjan ve su etkili bir şekilde dolaşım sağlayamaz.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Bu nedenle çamaşır makinesi niye koku yapar sorusu sıklıkla araştırılır. Bu kokuların sebebi nem ve sıcaklık gibi faktörlerden kaynaklanır. Makinenin nemli kalması, deterjan kokuları, filtrelerin tıkanması ve contaların nemli kalması gibi birçok sebep de faktörler arasında sıralanabilir.
· Ürününüzün üretimi esnasında makine içinde toz veya kir kalmış olabilir. Bu sebeple ürünün ilk montajında makinenizi bir kez boş çalıştırmanız gerekmektedir. Daha önce ürününüzü hiç boş çalıştırmadıysanız herhangi bir yıkama programında bu işlemi yapınız.
İlgili 20 soru bulundu
Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler.
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
Çamaşır makinesi temizleyici kullanımı adımları ise oldukça kolay. Tek kullanımlık temizleyicinin tamamını deterjan gözüne ekledikten sonra makinenizi dilediğiniz programda ve sıcaklıkta boş şekilde çalıştırmanız yeterli. Çamaşır makinesi temizleyiciye ek olarak herhangi bir ürün eklemeyiniz.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız.
Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Yanlış miktarda deterjan kullanırsanız, kireç ve sabun artıkları kıyafetlerinizde birikebilir (gri kaplama). Kireç nedeniyle gri renge dönen beyaz havlular, deterjan yerine az miktarda sitrik asit tozu veya sirke ile çamaşır makinesinde yıkanarak tekrar beyazlaştırılabili.
Çamaşır makinesi temizleyiciler, cihazın farklı dört bölümünde kullanılır. Bunlar; makine lastiği, kazan, boru ve deterjan gözüdür. Buralarda birikebilecek kir ve kirecin ortadan kaldırılması için makine temizleyiciler, oldukça önemli bir rolü üstlenirler.
Bir çay bardağı kireç sökücü ya da porçöz ile beraber, 4 litre kadar su karıştırılmalıdır. Deterjan bölmesi çamaşır makinesinden ayrılmalı ve dikkatli bir şekilde temizlenmelidir. Daha sonra çamaşır makinesi üzerinden de bölmesi ile beraber temizlik gerçekleştirilebilir.
Kötü kokudan kurtulmak için aklınıza ilk gelen deterjan ya da yumuşatıcı miktarını arttırmak olabilir. Ancak bu doğru olmaz. Çünkü fazla deterjan yeteri kadar durulanamaz ve giysilerde hapsolur. Bu da bakteri oluşumu ve kötü kokuyu tetikler.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Makine arızaları, bazı özelliklerinin çalışmaması ya da kireçlenme sorunu gibi etkiler çamaşırlarınızdaki kötü kokunun nedeni olabilir. İyi bir temizlik için deterjanı makinenin deterjan gözüne, yumuşatıcıyı da yumuşatıcı için ayrılmış bölüme koymalısınız.
Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır. 1 çorba kaşığı bu karışımdan koymak bile yeterli.
İs kokusu sinen çamaşırları makinede sadece deterjan ile yıkamak onların temizlenmesini sağlasa da kokuyu tam anlamıyla arındırmaz. Eğer kıyafetlerinizi yıkamak niyetindeyseniz, deterjan gözüne biraz da karbonat ekleyin. Sonuçta is kokusundan arınmış tertemiz kıyafetlere sahip olacaksınız…
Derin bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ve 100 ml sıcak su ekleyip karıştırarak karbonatı eritin. Suyun üzerine yarım litre beyaz sirke ekleyin. Karışımı yumuşatıcı gözüne koyun ve yumuşacık çamaşırlarınızı kucaklayın.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Bir bardak limon tuzunu yarım bardak sodyum bikarbonatla karıştırın ve deterjan gözüne koyun. Daha sonra makineyi çalıştırın. Elma sirkesi doğal bir temizleyicidir ve mantarları ve bakterileri öldürebilir. Çamaşır makinesinin lastik kısmını elma sirkesi ile temizlemek orada biriken bakterileri yok edecektir.
Çamaşır makinenizin ve çamaşırlarınızın taze, temiz ve mis kokulu kalması için düzenli olarak ayda bir kez yüksek sıcaklıkta bakım yıkaması yapın, makinenin içinde çamaşır koymadan en az ayda bir kez 90°C ile 95°C arasında bakım yıkaması yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri