Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler. Çamaşırlarınız temiz yıkanmaz. İşte olası nedenler: Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Çamaşır makinesinin temiz yıkamamasının sebeplerinden biri, fazla yükleme yapmaktır. Makinenin kapasitesinden fazla yükleme yapmak, çamaşırların yeterince temizlenmesini engeller. Çamaşırların arasında yeterli boşluk ve hareket alanı kalmadığı takdirde, deterjan ve su etkili bir şekilde dolaşım sağlayamaz.
Deterjanınız topaklaşmış olabilir. Topaklaşma varsa deterjanı değiştirin ve günlük kıyafetlerinizi yıkarken deterjanı çekmecenin II numaralı gözüne paket üzerinde belirtilen miktarda koyarak yıkama yapınız. Fazla çamaşır yüklediniz ve hiç boş yer kalmadıysa çamaşır makinesinin içinden bir miktar çamaşırı çıkarın.
Çamaşır makinenizde etkili ve uzun süreli temizlik sağlamak için Omo Çamaşır Makinesi Temizleyicisi'ni makinenizin deterjan gözüne koyun ve makinenizi herhangi bir yıkama programında dilediğiniz sıcaklıkta çalıştırın. Sadece makinenizin temizlik işlemi sırasında boş olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
İlgili 22 soru bulundu
Makinenizi boş olacak şekilde, 30 derecede, ön yıkamasız bir programda çalıştırın.Bu işlemi 3 ayda 1 tekrarlayarak, Omo Çamaşır Makinesi Temizleyicisi ile makinenizde derinlemesine hijyen sağlayın!
Bunun için sirke ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra çamaşır makinenizin deterjan bölmesine dökerek makineyi 90 derecede ve yaklaşık 1 buçuk saat çalıştırmak yeterli. Çamaşır makinesi temizleme sırasında ihmal edilmemesi gereken bir diğer nokta da körük lastiği.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Bu nedenle çamaşır makinesi niye koku yapar sorusu sıklıkla araştırılır. Bu kokuların sebebi nem ve sıcaklık gibi faktörlerden kaynaklanır. Makinenin nemli kalması, deterjan kokuları, filtrelerin tıkanması ve contaların nemli kalması gibi birçok sebep de faktörler arasında sıralanabilir.
Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.
Çamaşır makinesi temizleyiciler, cihazın farklı dört bölümünde kullanılır. Bunlar; makine lastiği, kazan, boru ve deterjan gözüdür. Buralarda birikebilecek kir ve kirecin ortadan kaldırılması için makine temizleyiciler, oldukça önemli bir rolü üstlenirler.
· Ürününüzün üretimi esnasında makine içinde toz veya kir kalmış olabilir. Bu sebeple ürünün ilk montajında makinenizi bir kez boş çalıştırmanız gerekmektedir. Daha önce ürününüzü hiç boş çalıştırmadıysanız herhangi bir yıkama programında bu işlemi yapınız.
Tıkanıklık ve kireç temizliğinde sıklıkla kullanılan karbonat ve sirke karışımı iyi bir seçenek olabilir. Yarım su bardağı karbonat ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak çamaşır makinesi kazan temizleme tozu niyetine makinenizin deterjan haznesine ekleyebilir ve makinenizi çalıştırabilirsiniz.
Tambur bakım / Kazan temizleme : Tamburun ve pis su haznesinin temizlenmesi ve bakımı için programdır.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ çözücüyü kirli yüzeye püskürtüp 5 saniye bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Gömlek, yaka ve kol kirlerinde ürünü direkt kirli bölgeye püskürtünüz. Daha sonra makinede yıkama yapınız.
Çamaşır makinesinin dış yüzeyini sıcak ve sabunlu su veya hafif, aşındırmayan bir temizlik kullanarak yumuşak bir bez yardımıyla silin. Yumuşak ve nemli bir bez yardımıyla yuvayı ve kontrol panelini silin. Deterjan kalıntılarını temizleyin. Daha sonra çamaşır makinenizi yumuşak bir bezle silerek kurutun.
Kapaktaki kireci temizlemek için de sirke ve limon doğal karışımını kullanabilirsiniz. Birebir ölçülerde hazırladığınız bu karışım ile çamaşır makinenizin kapağını sildiğinizde kireç tabakası hızlı şekilde çözülecektir.
Çamaşır makinenizin ve çamaşırlarınızın taze, temiz ve mis kokulu kalması için düzenli olarak ayda bir kez yüksek sıcaklıkta bakım yıkaması yapın, makinenin içinde çamaşır koymadan en az ayda bir kez 90°C ile 95°C arasında bakım yıkaması yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir.
Günlük hayatta çamaşır sepeti içerisine pek çok sentetik kıyafet atılır. Bu programda yıkayabilmek için bu giysilerin arasından sentetik olanlar seçilmelidir. Polyester, asetat, akrilik, viskoz, vinil ve lateks gibi kumaşlara sahip çamaşırlar da sentetik grubundadır.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri