yok öyle birşey hocam. e-okulda bir dersi birden fazla öğretmene tanımlayabiliyorsunuz. böylelikle her öğretmen kendi şifresi ile erişebiliyor. dönem sonlarında da her öğretmen AYNI DERS İÇİN AYRI AYRI kendi adlarına çıkan not çizelgelerini imzalayabiliyor.
Dersine branş öğretmeni giren sınıf öğretmenini, nöbetçi öğretmeni ve aday öğretmeni boş geçen dersleri doldurmaya zorlamak yasal ve hukuki değildir.
Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Aylık karşılığı ders görevi" başlıklı 5. maddesi, 1. fıkrasındaki; "(1)Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli; c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul müdürlerine öğretmenlerin derslerini izleme ve rehberlik etme görevi verdi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran tarafından 2018-2019 öğretim yılının başlaması nedeniyle 81 ilin valiliğine genelge gönderildi.
Bu hükümlerde yönetici ve öğretmenlerin alanlarında alabilecekleri aylık karşılığı ders sayıları ve alanlarında aylık karşılığı ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da aylık karşılığı ders verilebileceği belirtilmiştir.
İlgili 16 soru bulundu
Bu itibarla özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerin okula gelmediği günlerde ders görevini fiilen yerine getirmeyen öğretmenlerin, söz konusu günlere rastlayan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlanmalarının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.” Hükmüne yer verilmiştir.
– Özürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün göreve gelmemek fiilini işleyen memura Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası verilmektedir.
Nöbetçi öğretmenlerde branş ayrımı yapmaksızın, boş geçen derslere girenlerin, o günler için yürütülmesi öngörülmüş olan müfredatı aynı şekilde uygulamaları şartıyla, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilip, aylık karşılığını dolduruyorsa ek ders ücreti ödenecek.
Ders ücreti: 52 TL
Bu para önümüzdeki maaş döneminde yarıyıl tatili nedeniyle daha düşük yatacak. Ücretli öğretmenlere verilen para sadece yarıyıl tatillerinde değil resmi izin günlerinde ya da kar tatillerinde de düşüyor. Çünkü öğretmenler sadece girdikleri ders saatine göre maaş alabiliyor.
(7)Nöbetçi öğretmen, o gün gelmeyen öğretmenleri tespit ederek ilgili müdür yardımcısına bildirir, boş geçen derslere girerek defteri "Nöbetçi Öğretmen" yazarak imzalar; öğretmenlerin durumlarını ve boş derslerin nasıl doldurulduğunu nöbet defterine geçirir.
Öğretmenler, aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini görev yaptıkları okulda/kurumda doldurmaları halinde, başka okulda/kurumda geçici olarak görevlendirilemezler. Ancak öğretmen isterse 30 saati aşmamak üzere öncelikle eğitim bölgesinde açık buluna derslere görevlendirme talebinde bulunabilir.
Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası'na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
“Farklı tarihlerde özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmediği tespit edilen öğretmene 'aylıktan kesilme' cezası verilecek.
12 eğitim sendikasının ortak kararı doğrultusunda bugün öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve öğretmene kariyer sınavına tepki için derse girmeyecek.
13- İzinli olan veya herhangi bir mazeretinden dolayı derse gelmeyen öğretmenlerin yerine derse girmeleri gerekmektedir. 14- Öğretmenler kurulunca yapılan zümre, sınıf öğretmenleri gibi toplantılara katılmaları gerekmektedir. 15- okul müdürü veya yardımcıları tarafından verilecek görevleri yerine getirmekle sorumludur.
Dersin yoksa nöbet dışında okulda olmak zorunda değilsiniz. İdari görevlendirmede olmaz.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
öğretmenler her ne kadar yönetmelik sebebiyle. arama yapma haklarının olduğunu düşün. buseler de. bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır.
el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer. lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer.
Fakat belirtmek gerekir ki görüldüğü üzere gerek eğitim biliminde gerekse de eğitim hukukunda kulak çekme, çöp kenarında tek ayak üzerinde tutma gibi fiillere karşı yaklaşım ceza hukukunun aksine olumlu değildir.
Mağdurun kamu görevlisi olup hakaret kişiye kamu görevinden dolayı yapılırsa fail bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Öğrenci öğretmene küfür ederse kamu görevlisine hakaret suçundan cezalandırılır. Benzer şekilde öğrencinin velisi de yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öğretmene hakaret ederse ceza kanununda nitelikli hal olarak belirlenen kamu görevlisine hakaret eyleminden sorumlu olur.
Anaokullarında, anasınıflarında, yetiştirme yurtlarında, okuma yazma kurslarında, gezici köy kurslarında görevli öğretmenler ile ilköğretim kurumlarında görevli sınıf öğretmenleri aylıkları karşılığında haftada 18 saat, branş öğretmenleri 15 saat ders okutmakla yükümlüdürler.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri