Öncelikle, enstrüman öğrenmek emek ve sabır gerektiren, uzun fakat keyifli bir yolculuktur. Eğer eğitmenin sizin için belirlediği takvime uyar, enstrümanınızı yeteri kadar çalışabilirseniz 1-2 senelik sürecin sonunda amatör olarak enstrüman çalabilecek seviyeye ulaşabilirsiniz.
Doğru eğitim ve bolca pratik ile tüm müzik aletlerini çalmak mümkün. Söz konusu olan çocuklar olduğunda onlar için öğrenmesi en kolay müzik aletleri arasında vurmalı çalgılar, mızıka, ukulele, gitar ve piyano bulunuyor.
Enstrüman çalmayı öğrenmek zor değil fakat kolayda değil. Enstrümanı öğrenme zorluğu yoktur, siz ne kadar çalışır, ne kadar üstüne düşer ve ne kadar severseniz, enstrüman öğrenme süreniz o kadar kısalır.
Öncelikle yatkınlıklarımız çok önemli. Herkes her enstrümanı çalabilir ama yatkınlıklarımız da ilerleme hızımızı etkiler. Örneğin birisi defalarca dener ama saksofondan ses çıkartamaz. Başka birisi ise daha ilk üfleyişte doğru sesi bulabilir.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi piyano ve bateri müzik eğitimine başlamak için ideal olmakla birlikte artık gitar, keman, viyolonsel ve flüt eğitimi kurslarına katılabilirler. 9 yaşından itibaren de artık sesi oturacağı için şan ve vokal eğitimlerine başlayabilirler.
İlgili 19 soru bulundu
Enstrüman çalmaya yeni başlayan kişiler için çello, öğrenmesi en zor enstrümanlar arasında yer alır. Bunun nedeni ise müzik kulağının henüz oluşmamasından kaynaklıdır. Bu nedenle disiplinli çalışma olmadan çello öğrenmek zordur.
Gitar, en kolay öğrenilen enstrümanların başında gelir. Gitar çalmayı kendi başına öğrenen insanların sayısı azımsanmayacak kadar fazladır.
İki bilimadamı piyano ya da diğer enstrümanların bu sinirsel bağlantıyı güçlendirdiğini ve çocuğun zekâsını yüzde 46 oranında arttırdığını ispatlıyor.
50.000 ile 60.000 yaşları arasında bir mağara ayı uyluk kemiği olan "Divje Babe Flüt"ünün dünyanın en eski müzik aleti olduğu ve Neandertaller tarafından üretildiği öne sürülmüştür.
Vücut koordinasyonunu ve motor becerileri geliştirir. Konsantrasyon süresini artırır. İşitsel ve sözel becerileri geliştirir. Hızlı okuma becerisi kazandırır.
Müzikal aktiviteler (enstrüman çalmak, şarkı söylemek veya sadece müzik dinlemek gibi) beyni uyarır. Bu beyin egzersizi yeni sinir bağlantılarının oluşumu ile kıvrak ve esnek bir zihin için uygun bir beyin yapılanmasını doğurur. Müzikal aktiviteler beynin farklı bölümleri arasında benzersiz, zengin bağlantılar kurar.
Keman en iyi enstrümandır, çünkü başka hiç bir enstrümanda olmayan bir müziği ifade etme yoluna sahiptir. Telli çalgılar arasında bile en iyisi olduğu söylenebilir, çünkü zengin ve pürüzsüz sesi ile benzersizliğe sahiptir.
Tabi basının esas ilgilendiği kemanların kaça satıldığı. Milyon dolarların konuşulduğu bir konu bu. 1700'lü yıllarda başında Antonio Stradivari tarafından imal edilen kemanlar dünyanın en değerli enstrümanları olmayı sürdürüyor.
Eğer enstrümanınızda ustalaşmak istiyorsanız bağlama öğrenme süresi 7 ile 9 aya kadar çıkabilir. Ancak enstrümanınızı hobi düzeyinde çalmak ve boş vakitlerinizi değerlendirmek istiyorsanız yaklaşık 5 aylık bir bağlama eğitimi bağlamanızla sevdiğiniz şarkıları icra edebilmeniz için yeterli olacaktır.
Bağlama, diğer telli enstrümanlar düşünüldüğünde en azından temel düzeyde öğrenmesi daha kolay ve anlaşılır bir müzik aletidir. Bu sebeple bağlamayı dinlemekten zevk alan kişiler dinlemekten öteye geçebilir ve dilerlerse bir kurs eşliğinde profesyonel destek alarak özverili bir çalışma planı ile bağlama öğrenebilirler.
Dünyanın bilinen en eski şarkısı literatürde geçen adıyla “Bir Hurri İlahisi”, 1950′li yılların başında Suriye'nin kuzeyine rast gelen Ugarit şehrinde bulunan ve milattan önce 14. yüzyıla dayanan toprak tabletlerden çıkmıştır. California Üniversitesi'nde Asuroloji profesörlüğü yapan Anne Draffkorn Kilmer ise şarkının ...
"Şimdi hemen hemen 800 enstrüman var dağarcığımızda. Yaptığımız enstrümanlar Orta Asya'dan başlıyor Latin Amerika'ya kadar. Bütün ülkelerin enstrümanlarını yaptık. Natürel enstrümanlar bunlar.
Çocuklar, genellikle temel tekniklerinin iyi işlenmesi gereken enstrüman eğitimlerine 4-5 yaşlarında başlayabilirler. Her enstrüman, her yaşta öğrenilebilir, ancak enstrüman çalmaya ne kadar erken başlanırsa o kadar uzun süreli bir eğitim almış olma ihtimali artmaktadır.
Dolayısıyla piyano çalan insanlar zeki midir sorusunun yanıtını, evet olarak değerlendirebiliriz. Piyano çalan insanların, müziğe olan duyarlılıkları sayesinde sesleri ve akustik özellikleri daha iyi işlediği ve beyinlerinin daha iyi entegre olduğu düşünülmektedir.
Japonya'daki Tsukuba Üniversitesi'nden bilim insanları yaptıkları araştırmada 'groovy' (ya da groove) müzik türünün beynin performansını artırdığını ortaya koydu. Japonya'daki Tsukuba Üniversitesi'nden bilim insanlarının yürüttüğü bir araştırmada 'groovy' (ya da groove) müziğin beynin performansını artırdığı açıkladı.
Müzik beyindeki kan akışını arttırır. Beyin çalışırken çok fazla enerjiye ihtiyaç duyar, kan akışının artması bu nedenle faydalı bir durumdur. Enstrüman çalmak bunların yanı sıra beynin yenilenmesine yardım eder, stresi ve depresyonu engeller ve beynin yürütme işlevlerini güçlendirir.
Müzik kulağı olmayan enstrüman çalamaz mı? Müzik kulağı olmayan demek ton ve ritim duygusunu kaybetmiş demektir. Fakat bizler bu konuda da enstrüman çalabilir diyoruz ve kursa başlayan öğrencilerin doğru öğretim metodu uygulandığında hobi olarak enstrüman çalması mümkündür.
Gitar. Genellikle 6 telli olan bu müzik aleti 15. ve 16. yüzyıllar arasında İspanya'da icat edilmiştir.
Bir müzik aleti çalmak, diğer müzisyenlerle ve seyircilerle iletişim kurma becerisini geliştirir. Stresi azaltır: Müzik aleti çalmak, stresi azaltır ve ruh halini iyileştirir. Müzik, insanların zihinsel ve duygusal sağlığını iyileştiren bir terapidir. Disiplini öğretir: Müzik aleti çalmak, disiplinli olmayı öğretir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri