Mırlama bir memnuniyet göstergesidir ve akıllı bir yavru kedi daha fazla okşanmak için bu sesi kullanır. Ve şüphesiz onu memnun etmekten çok keyif alacaksınız! Son araştırmalar, kedilerin çok stresli durumlarda da mırlayabildiğini gösteriyor – anlaşılan o ki, mırlayarak kendi kendilerini sakinleştiriyorlar.
Genellikle mutlu olduklarında çıkardıkları düşünülen bu sesi kediler aslında sadece mutlu olduklarında değil doğum anında, fiziksel acı duyduklarında, veteriner kontrollerinde ve hatta ölürken bile çıkarabilirler. Kedi mırlaması mutluluğu, mutsuzluğu, gerginliği ve korkuyu ifade edebilir.
Kediler genellikle çok mutlu oldukları zamanlarda hırlarlar. Özellikle sevildiklerini hissettiklerinde mutlu olduğu bu şekilde gösterir. Hırlamanın bir saldırı olarak düşünülmesi yanlış bir bilgidir. Kediler genellikle mutlu olduğunda veya bir sağlık sorunu yaşadığında hırlar.
Kucağınızda sevilerek, ilgi görerek mutlu olan şirin bir kedi mırlama sesi çıkartarak bunu size anlatır. Tıslama, hırlama ve miyavlamaya göre mırlama (gırlama) hakkında daha az şey bilinse de, kedilerin en yaygın çıkardığı seslerden biridir mırlama sesi. Evet, kediler mutlu olduklarında bu sesi çıkartabilirler.
Kediler bazı durumlarda kendini sevdirebilmek için sahibine mırlayabilir. Mırlamalar güvende olduğunu da işaret edebiliyor. Özellikle uyku sırasında mırlayan kediler, güvende olduğunu bu şekilde ifade ediyor. Kötü bir sonuç yansıtmadan kedilerin mırlaması oldukça normal bir davranıştır.
İlgili 41 soru bulundu
Herkesin bildiği gibi, mırlayan bir yavru kedi mutludur. Yeni doğmuş bir yavru kedi rahat ve güvende olduğunu anlatmak için mırlar. Mırlama bir memnuniyet göstergesidir ve akıllı bir yavru kedi daha fazla okşanmak için bu sesi kullanır.
Kediniz dikkat çekmek için size hafif hafif pati atıyorsa, başını ya da yüzünü ellerinize sürtüyorsa, rahat bir vücut duruşuna sahipse bu davranışlar da kedinin mutlu olduğunu gösteren beden dili işaretleri arasında yer alır. Mutsuz kedileri de aynı şekilde beden dili ile anlamak mümkündür.
Kan basıncını düşürerek, stresi yok eder. Tendon ve kas sakatlanmaları nedeniyle oluşan ağrıların azaltılmasında, mırlama sesinin katkısı büyüktür . Kedi mırlaması insanlarda bulunan serotonin hormonunu artırarak, daha mutlu ve enerjik olunmasına katkı sağlar.
Mırıltı alçak perdeli, sürekli ve nefes alıp verme ile ritmik bir şekilde çıkar. Mırıltı çoğu zaman kedinin mutlu ve hâlinden memnun olduğu zamanlarda çıkardığı bir sestir. Ancak nadiren, hasta olduğunu ve ağrı çektiğini de gösterebilir. Hasta kediler bunu kendilerini rahatlatmak için yaparlar.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Sevilirken mırlayan kediler mutlu olduklarını belli ederler. Kesin bir bilgi olmamakla birlikte kediler bu sesleri kendilerini iyileştirmek için kullanıyor olabilirler.
Kediler başları ve kulak diplerinin sevilmesinin ardından sevgi isteklerini sürdürüyorlarsa önce yanaklarını sonra çenelerini size doğru uzatırlar. Kediler çenelerinin ve boyun bölgelerinin sevilmesinden çok hoşlanırlar. Size izin vermeye devam ediyorsa yavaş hareketlerle kedinin bu bölgelerini sevebilirsiniz.
Kediler sevildiğini anlar mı sorusunun cevabı şüphesiz ki evet olsa da kötü bir haberimiz var, kediler bunu umursamayabilirler. Elbette kedilerin umursamaması ile insanlarınki çok farklıdır. Bir kedi sevildiğinin farkında olsa da günün büyük bir zamanında oldukça bağımsız zaman geçirmeye odaklanabilir.
Soru sorar gibi. Ne getirdin bana der gibi… Bu tonlamanın aslı hoş geldin demek. Gel buyur, sev okşa, gelmene çok sevindim, allah başımın üstünden eksik etmesin anlamlarına geliyor.
Kediler bazı renkleri görebilir ve kırmızı, mavi ve sarı ışıklar ile kırmızı ve yeşil ışıklar arasındaki farkı söyleyebilir. Kediler, spektrumun kırmızı ucuna yakın renkler arasında olduğundan daha iyi maviler ve menekşeler arasında ayrım yapabilmektedir.
Kediler üzerinde yapılan birçok araştırmada insan duygularına karşı duyarlı oldukları ortaya çıktı. Bu nedenle kediler üzüntüyü hissedebiliyor. Ancak bunu kendi algıları ile yaptıkları ve sahip oldukları karakter özellikleri nedeniyle insanlar tarafından anlaşılmayabiliyor ya da yanlış algılayabiliyorlar.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Bir kedinin mırlaması, 20-140 Hz aralığında titreşime sahiptir ve stres düzeylerini düşürmek de dahil olmak üzere birçok tedavi edici fayda sağlar. Bu titreşim, solunum güçlüğü olarak da bilinen, nefes darlığı semptomlarını azaltabilir.
Geride tutulan kulaklar, sıkışmış kuyruk, diken diken olan tüyler ve bunlar gibi diğer vücut işaretleri, kedinizin üzgün olabileceğini gösteren sessiz iletişim biçimleridir.
Kediler küstüğünde her zaman oynadığı ve sevdiği oyunları ve oyuncaklarla oynamaz. Aynı zamanda mama ve suyunu içmez veya çok az yiyecek tüketir. Enerjik değildir ve sürekli durgun bir haldedir. Kediler küstüğü durumda sürekli uyumak ister.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri