Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir. Pazar günleri ve resmi tatillerde apartman içerisinde ses çıkartılmamalıdır.
Saat 22:00'dan sonra yüksek sesle müzik dinlemek, enstrüman çalmak, elektrikli süpürge makinesi çalıştırmak, çamaşır makinesi sesi, yüksek ses gerektiren oyunlar gibi aktivitelere ara verilmeli ya da hassasiyet gösterilmelidir.
Müzik yasağı kaldırıldı. 1 Temmuz 2021 tarihinden bugüne kadar uygulanan saat 24.00 sonrası müzik yasağı ile ilgili açıklamada bulunuldu. Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) koronavirüs döneminde getirilen gece 12'den sonra müzik yasağının tüm ülkede kaldırıldığını ifade etti.
Pandemi döneminde getirilen gece yarısından sonra müzik yasağı ülke genelinde kaldırıldı Müzik Yorumcuları Meslek Birliği'nin (MÜYORBİR) Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre, 1 Temmuz 2021'den beri uygulanan saat 00.00 sonrası müzik yasağı kaldırıldı.
1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için 155 Polis Merkezi
Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır.
Gürültü Yapmanın Cezası Nedir? 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca gürültü kirliliğine sebep olan kişilere 2023 yılında 4.836 TL idari para cezası uygulanır. Gürültü yapan işletmeler için bu ceza 48.828 TL'dir. Fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için ceza tutarı 146.576 TL'dir.
Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR), iki yılın ardından Türkiye genelinde müzik yasağının kaldırıldığını duyurdu. MÜYORBİR, 1 Temmuz 2021'den beri saat 01.00'den sonra uygulanan müzik yasağının Türkiye genelinde kaldırıldığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı tarafından müzik yayın saatlerinin yeniden belirlendiği genelge ile saat 24:00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01:00'e kadar uzatıldı.
İçişleri Bakanlığı 2022 yılında da yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sezonu boyunca müzik yasağının 01.00 olarak uygulanacağına dair 10 Haziran 2022 günü bir genelge yayınlamış, turizm sezonunun bitimiyle birlikte müzik yasağı yine 24.00'a geri çekilmişti.
- Kanunun 14.maddesi kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde gürültü ve titreşim oluşturulmasını yasaklıyor. Bu suçu konutlarda işleyenlere bin 594 lira; ulaşım araçlarında sözde müzik dinleyerek veya abartılı egzoz taktırarak işleyenlere 4 bin 813 lira ceza kesilecek.
Buna göre, açık hava faaliyetleri; 10.00-01.00 saatlerinde müzik yayını yapan iş yerleri için getirilen sınır değerler sağlanacak şekilde, peş peşe en fazla 5 gün düzenlenebilecek. 'Müzik Yayın İzin Belgesi'nin geçerlilik süresi de 3 yıl olacak.
d) Çok hassas ve hassas kullanımların bulunduğu alanlarda faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinde, 24:00-07:00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasaktır.
Özetle, arabada yüksek sesle müzik dinlemek, para cezası ile cezalandırılabilen bir yasal ihlaldir.
'Az hassas' kullanım alanları, yani ticaret binaları, oyun alanları, spor tesisleri, çocuk bahçeleri gibi yerlerde gece 12'den sonra canlı müzik serbest ama konser, etkinlik, festival ve benzeri açık hava faaliyeti yasak. Yani canlı müzik yapacaksanız kendi kendinize yapın.
Gece 12'den sonra gece kulübü ve bar gibi mekanlarda müzik çalınmasına dair yasak kaldırıldı.
Covid-19 döneminde getirilen gece 12'den sonra müzik yasağı uygulaması ülke genelinde kaldırıldı. Yasağın kaldırıldığını, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) duyurdu.
Müzik yasağı tüm Türkiye'de kaldırıldı - 23.06.2023, Sputnik Türkiye.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi.
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
İnsanlar hangi saatler arasında tamirat yapabilir. Apartman yönetmeliğine göre akşam 19.00 sabah 07.00 arası yüksek ses yapmak yasak. Mesela mutfakta, yatak odasındasınız komşudan bir ses geliyor, bunun desibel oranı 35'dir. Bunu geçtiği anda suç.
85 dB ve daha yüksek sesler rahatsızlık sebebidir. İnsanın dayanabileceği ses şiddeti 0-120 dB arasındadır. Ses şiddetinin 120 dB'in üstünde olması insan kulağında fiziksel zarar meydana getirebilir, acı verebilir ve işitme kaybına neden olabilir.
Gürültüye neden olma suçunun cezası, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.
TCK'nın 183. maddesindeki suç somut tehlike suçudur. Suçun oluşması için gürültüye maruz kalan kişinin sağlığının bozulması gerekmez, gürültünün insan sağlığını tehlikeye düşürmeye elverişli olması yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri