-Dostumuzun sık sık silkelenmesi, kulaklarını kaşımaya çalışması kulağa yabancı cisim kaçmış olması ihtimalini ya da akut bir kulak enfeksiyonunu işaret ediyor olabilir.
Köpekler Neden Sürekli Silkelenir? Köpeklerin sürekli olarak sıçramasının birkaç olası nedeni vardır. Köpekler kaşıntı veya rahatsızlık hissettiklerinde sıkça sıçrarlar. Bu, deri irritasyonu, alerjiler, böcek ısırıkları veya parazitler gibi fiziksel faktörlerden kaynaklanabilir.
Titreme, kusma, ishal, sürekli uyku hali, halsizlik ve aşırı şekilde tüy dökme köpeğinizin hiçbir fiziksel rahatsızlığı olmadığı halde yoğun stres hissettiği anlamına gelebilir. Bu belirtilerin yanında aşırı hareketlilik ve köpeğin ev içinde amaçsız halde sürekli olarak gidip gelmesi de strese işaret eder.
Köpeğim titriyor dediğiniz noktada buna neden olan diğer etkenlerden bazıları da; aşırı ağrı yaşaması, kan şekerinin azalması ya da zehirlenme gibi durumlardır. Eğer titreme süresi uzamışsa bu takiben salya artışı varsa ve üzerine kusma da eklenmişse hiç zaman kaybetmeden veterinerin kapısını çalmalısınız.
Köpekler bazen de sağlık sorunu yaşamasalar bile ilgi çekmek için silkelenirler. Özellikle de siz çok sevdiği bir şey yiyorsanız, başka bir köpekle ya da insanla ilgileniyorsanız kıskançlı ve ilgi çekmek için de silkelenme hareketine başvurabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Köpeğinizin sıkça titremesi ne belli bir yaşa ne de belli bir ırka özgü bir durumdur. Köpeklerde titremenin en yaygın sebepleri arasında anksiyete, ajitasyon, korku ve vücut ısısının kaybı yer alır.
Ne yazık ki, bilimsel olarak kediler insanların konuştuklarını anlamak için herhangi bir yeteneğe sahip değildir. Fakat onlara konuştuğumuzda bunu fark ederler. Biz, nasıl ki onların kuyruklarını salladığında başlarını okşamamızdan hoşlandığını anlıyorsak onlar da bizleri aynı şekilde anlar.
Tıpkı bizim gibi köpekler de üşüdüklerinde titrerler. Bu tür titreme, ısınmalarına yardımcı olmak için istemsiz bir tepkidir. Köpeğiniz titrediğinde, kasları germe ve gevşeme arasında geçiş yapar, bu da ısı üretmeye ve vücut ısısını yükseltmeye yardımcı olur.
Köpeğin Üşüdüğünü Nasıl Anlarız? Köpeklerde üşüme belirtileri ne kadar üşüdükleri doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Titreme, üşüyen köpeklerde en yaygın görülen belirtidir. Köpeklerin soğukta titremelerinin nedeni vücut sıcaklıklarını artırmak istemeleridir.
Heyecan, stres, fiziksel yorgunluk, kan şekeri düşüklüğü, aşırı kafein alımı, ruhsal hastalıklar ellerde titreme nedeni olabilir ancak parkinson, epilepsi, Multipl skleroz, beyin damar tıkanıklığı gibi ciddi ve kronik nörolojik hastalıklar elde titreme şeklinde belirti gösterebilmektedir.
Bir köpek üzüldüğünde, bunu uluyarak gösterir. Eğer köpeğiniz uluyorsa, onu üzmüş olabilirsiniz.
* Mutsuz ve depresif köpekler başları önde, gevşek bir vücut dilinde hareket ederler. Aktarımları yavaştır ve dinamik görünmezler. Uyaranlara düşük ya da hiç tepki vermezler. Uykuları yüzeysel olur.
Köpeğiniz depresyondayken eskisi kadar hareketli ve heyecanlı olmaz. Eve gidip gelenlerle ilgilenmez, kuyruk sallamaz ya da çok az sallar, kısacası eskisi kadar ilgili davranmaz. Köpeğinizin kulaklarının düşük olup olmadığını kontrol edin. Köpekler depresyona girdiği zaman etraftaki seslerle ilgilenmezler.
Köpeklerin iç çekmesi gayet normal bir durumdur. Yapılan araştırmalar köpeklerin neden iç çektiği detaylı olarak açıklanmıştır. Yavru veya büyük köpek fark etmeksizin köpekler genellikle iç çekebilir. Köpeklerin iç çekmesi, dinlenmek istediğini gösteren bir mesaj türüdür.
Köpeğinizin zayıf veya fazla kilolu olup olmadığını kontrol etmek için; elinizi vücudunun yanına koyun. Sağlıklı bir kilodaysa, kaburgalarını hissedebilmeniz gerekir. Göbeği sarkmamalı ve beli, kaburgaları ve kalçaları arasında görünür olmalıdır. Bir köpek zayıfsa, pelvisleri belirginleşir ve kaburgaları görünür.
Köpekler her ne kadar kedilere göre suyu çok sevse de bir kısmı sudan hoşlanmaz. Bazıları da sabundan, şampuandan hoşlanmaz. Daha önceden de bir tecrübesi olduysa bu konuyla ilgili elinizde havlu gördüğünde sizden kaçabilir. Ancak köpeğiniz her ne kadar yıkanmaktan nefret etse de zaman zaman onları yıkamak gerekir.
Nefes nefese kalma, strese veya korkuya karşı doğal bir tepki olabilir, ancak sürekli veya aşırı ise, altta yatan bir sağlık sorununun göstergesi olabilir. Titreme: Köpek titremesi yaygındır ve birçok farklı şeyin işareti olabilir. Köpeğinizin acı çekmesi veya korkması, ikiniz için de korkutucu olabilir.
Köpeğinizin uyku pozisyonu, üşüyüp üşümediğini anlamak için harika bir ipucu olabilir. üşüyen köpekler genellikle sıcak yerlerde ve kıvrılarak uykuya dalma eğilimindedir. Bu sayede vücut ısılarını yükseltmeye ve kendilerini soğuktan korumaya çalışırlar.
Sadece yüksek sıcaklıklara değil, aynı zamanda köpeklerde sıcaktan bunalma ihtimalini artırabilecek yüksek nem oranına da dikkat edin. Tüm köpeklere dinlenmek için yeterli gölge veya başka serin yer sağlanmazsa sıcaktan bunalma riski mevcuttur.
Köpekler rüya görürler. Hatta kimi zaman bu rüyalar birer kabustur. Fakat köpeğinizi rüya görürken uyandırmamanız gereklidir. Çünkü köpeklerde rüya görmek istirahat etmenin bir parçasıdır.
En yaygın açıklamaya göre ot yemenin köpeklerin sistemlerini temizlemesine yardımı olduğudur. Bu açıklamaya göre, köpekler mide ve bağırsaklarla ilgili birçok hastalıktan muzdariptirler, uzun otları az çiğneyerek yerler kusmaya neden olurlar ve bu rahatlamalarını sağlar.
Köpeklerin en güçlü duyusal yetenekleri arasında koku alma duyusu gelir. Köpeklerin burunları, milyonlarca koku reseptörüne sahiptir ve inanılmaz derecede hassastır. Bu nedenle, köpekler insanları genellikle koku yoluyla algılarlar.
Köpekler iyi insanı hisseder ve bunu koku alma duyusu, içgüdüleri, aldığı eğitim, eğer sahipli ise aradaki iletişimin gücü ve ilişkisel hafıza gibi pek çok etken ile kolayca yapabilirler. Yani sokakta doğan ve evde bakılan köpekte iyi insanı algılayabilir.
İngiltere'de Sussex Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan daha yakın tarihli bir çalışma, köpeklerin sadece konuşmamızdaki duygusal ipuçlarını anlamakla kalmadığını, aynı zamanda anlamlı kelimelerle anlamsız olanları ayırt edebildiklerini de ortaya çıkardı.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri