İÇ TESİSAT PROJE ONAYI Artık abone olduğunuza göre İGDAŞ'ın sertifikalı tesisatçı firmalarından biri ile sözleşme yaparak, dairenize ait tesisat projesini ve doğal gaz tesisatını yaptırabilirsiniz. DG logolu tabelaya sahip "DOĞAL GAZ SERTİFİKALI FİRMALARA" tesisatlarınızı yaptırınız.
Dijital ortamda detaylandırılan doğalgaz projesi onay için bulunduğunuz yerdeki doğalgaz yetkili şirketinin onayına sunulmaktadır. Eğer projede herhangi bir eksiklik yok ise birkaç gün içerisnde yetkili şirket projenizi onaylamaktadır. Proje onayı süresi projenin eksik olup olmamasına göre değişebilmektedir.
Doğalgaz Projesi Nedir? Makine mühendisleri veya teknikerler tarafından, talep edilen mekanda ücretsiz keşfi, ölçüm ve gerekli teknik bilgilerin alınmasının ardından, bilgisayar ortamından tesisatın çizilmesi işlemine doğalgaz proje adı verilir.
Mekanik tesisat proje mühendisi ne iş yapar sorusunu cevaplayabilmek için bu alanda çalışan kişilerin görev ve sorumluluklarını incelemek gerekir. Hemen hemen her binada bulunan; doğalgaz, asansör, içme ve atık su tesisatı gibi projelerin çizimlerini gerçekleştirir.
Proje, şartlar olumlu olduğu sürece en fazla 3 gün boyunca IGDAŞ'a sunulacaktır. İgdas'in sanal sistemine e-proje olarak sunulan doğalgaz tesisatınız igdas mühendisleri tarafından bir sorun olmadıktan sonra dijital imza şeklinde 3-4 gün süreyle onaylanır.
İlgili 45 soru bulundu
Doğalgaz projesi çizim işi sadece yetkili bir mühendislik firması tarafından yapılması gerekmektedir. İGDAŞ yetkisi olmayan firmalar doğalgaz projesi çizimlerini İGDAŞ tarafına gönderip onay alamamaktadır.
Doğalgaz tesisatı projesi için sıfır bir daireye taşındınız ve henüz gaz kullanmaya başlayacaksanız İGDAŞ yetkili firmalarca doğalgaz projesi çizdirmeniz gerekmektedir. Tesisatta değişiklik yapılma durumlarında doğalgaz proje bedeli aynı şekilde olmakta 2000 TL + KDV uygulanmaktadır.
Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Mekanik tesisat mühendisi, herhangi bir yapının asansör, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli olan tesisatların hazır hale gelmesi sürecinde çalışır.
1 cevap. Merhaba, Normal şartlarda merkezi sistem dairelerde kazan dairesi ve daire içi Doğalgaz tesisatı proje ve onay işlemleri ücretini mütaahhit ödemekte, kat maliki ise abonelik ve güvence bedelini ödemekte ve gaz açımı gerçekleşmektedir.
Doğalgaz proje çizimi için öncelikle yetkili bir doğalgaz tesisat firması ile anlaşmanız gerekir. Anlaşma sağlandıktan sonra, evinizin mimarı yapısına uygun olarak firmanın mühendisleri tarafından doğalgaz projeniz çizilir. Çizilen proje bulunduğunuz ilin doğalgaz dağıtım firmasının onayına sunulur.
Randevu günü İGDAŞ yetkili mühendisi, firma mühendisi ile dairenize gelerek tesisatınızın uygunluğunu kontrol eder. Tesisatınızın İGDAŞ Teknik Şartnamesi'ne uygun olması durumunda gaz açma işleminiz yapılır ve gaz açma uygunluk belgesi verilir ( bir nüshası sizde kalır ).
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Eğer doğalgaz tesisat projelerinin çizimlerinde eksik ya da hata tespit edildiği taktirde proje dağıtım şirketi tarafından reddedilir. Bundan dolayı da işinde tecrübeli yetki ve onaylı firmalara başvurarak çizim yaptırmakta fayda vardır.
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş, kısaca İGDAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve bazı iştiraklerin katılımıyla 25 Aralık 1986 tarihinde, İstanbul'un doğalgaz alt yapısını, dağıtımını ve işletimini sağlamak amacı ile kurulmuş bir şirkettir. 2013 yılı toplam çalışan sayısı 5420'dir.
Doğalgaz projesi, doğalgaz tesisatının en ince ayrıntılı haliyle görselleştirilmiş halidir. Yani tüm doğalgaz tesisatını ayrıntılı gösteren bir çeşit çizimdir. Doğalgaz tesisatının tüm materyalleri, hat ve bağlantı ayrıntıları ile planda yer almaktadır.
Dağıtım şirketi iptal edilen sözleşme ile ilgili olarak müşteri ile iletişime geçer ve konu hakkında bilgi verir. Ayrıca, proje onay sürecinde olup başvuru tarihinden itibaren üzerinden 5 (beş) yıl geçen iç tesisat projeleri dağıtım şirketi tarafından iptal edilir ve projeyi sunan firmaya bilgi verilir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" mühendisleri alabilir.
Doğalgaz teknikeri, binalardaki doğalgaz tesisatının kurulması ve atık suyun dışarı iletilmesi için gerekli sistemleri kuran meslek dalıdır. Mesleğin kapsamında sistem kuruluşu ile birlikte bakım ve onarım işleri de yer alır.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Mimar, inşa edilecek yapının ihtiyaç talebini karşılayacak mekânları, birbirleri ile olan ilişkilerini, oranlarını ve dış görünüşlerini ayrıntılı bir şekilde projelendirir. Yapının farklı her katı için ayrı ayrı kat planlarını çizer.
Doğalgaz dağıtım firmasına gönderilen Kombi Değişim Formu onaylandığı takdirde, yetkili bayiniz garanti süresini başlatarak kombinizi kullanıma açar. Eğer evinizde bacalı kombi kullanıyorsanız, bacalı kombinizi yoğuşmalı kombi ile değiştirme işlemlerinde yeni doğalgaz tesisatı döşeneceği için proje çizimi gereklidir.
Mimar, ev sahibinin / müteahhitin / yetkili idarenin isteklerine ve kullanım amacına göre, kanun ve yönetmeliklere uygun olacak şekilde etüt projesi hazırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri