Branş öğretmeni haftada en fazla kaç saat ek ders alabilir Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir.
Anaokullarında, anasınıflarında, yetiştirme yurtlarında, okuma yazma kurslarında, gezici köy kurslarında görevli öğretmenler ile ilköğretim kurumlarında görevli sınıf öğretmenleri aylıkları karşılığında haftada 18 saat, branş öğretmenleri 15 saat ders okutmakla yükümlüdürler.
Öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dahil toplam 40 saate kadar ders verebilecektir.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Bu mevzuat hükmünden de anlaşılacağı üzere tek okulun olduğu bir eğitim bölgesinde (yani başka bir okul ile birlikte norm hesaplaması yapılmayan okul) bir okulda bir branşta 5 saate kadar ders varsa herhangi bir öğretmen normu verilmez. 6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir.
İlgili 16 soru bulundu
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Kararın 5 ve 6'ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8'inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkün bulunmaktadır.
Okullarda günlük ders saati maksimum 8 saat. Dolayısıyla Halk eğitimlerde hafta sonu her gün için maksimum 8 saat ders açabilir. Ancak her öğretmen 10 saate kadar girebilir.
BRANŞ ÖĞRETMENİ HAFTADA EN FAZLA KAÇ SAAT DERSE GİREBİLİR? Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. Öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.
· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.
ben lise kültür öğretmenleri için dedim. Evde eğitimin 30 veya 40 saat içerisine dahil olmadığı branş sınıf öğretmenleridir. Onlar 9. maddedeki istisnai hükümden dolayı 30-40 saat dışında evde eğitim veya destek eğitim verebilir.
Bu yapılabilir. Şöyle ki 21 saatlik verilmesi zorunlu ders saatini doldurumayan öğretmenler okul idaresince ilçe MEM'e bildirilir. İlçe MEM öğretmeni 21 saati doldurana kadar öğretmenin okulunun eğitim bölgesindeki başka okulda görevlendirebilir. İsteği halinde 30 saate kadar da ders verebilir.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60.12 lira olan ücretli öğretmen ek ders ücretinde yüzde 25 artış yapıldığını duyurdu.
ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.
Öğretmenler okulda girdiği dersler dâhil haftada toplam 40 saate kadar ders verebilecektir. Örneğin bir öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa 19 saate kadar, okulda haftada 30 saat derse giriyorsa 10 saate kadar derse girebilecektir.
Mecburi ve isteğe bağlı dersler ile diğer faaliyetler için haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla öğretim elemanının toplam ücret karşılığı verebileceği ek ders; normal örgün öğretimde en çok 20 saat, ikinci öğretimde ise en çok 10 saattir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ek ders ücretlerinde yapılan değişiklik ile; Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL'ye yükselirken, Haftada 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL'ye çıktı.
Öğretmen 3 gün rapor alırsa hiç ek ders alamaz planlama da dahil. Öğretmenin okula gelmediği her gün için 7 saat ek dersi kesilir. Sadece diğer iki günde nöbet tutmuşsa 3 saat nöbetten alır. Okul müdürü gelmediği günün ek dersini yazmaz onun da nöbet ücreti yok.
Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez.
Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezlerinde kadrolu öğretmenlere görev verilirken 40 saat bütünlüğü aranacaktır (Öğretmen müfredat kapsamında 25 saat derse giriyorsa 15 saatte Halk Eğitim Merkezi kurslarında görev alabilecektir).
OKULA VE DERSE GEÇ KALMA –OKULA KABUL : Geç gelme birinci ders saati için belirlenen 5 dakikalık süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Öğretmenler kurulumuzca birinci ders saatinin ilk 5 dakikası geç kalma süresi (Bu süre öğrenciler için bir hak değildir.
Ders Dışı Egzersiz Ek Ders ve Kurslardan Bağımsızdır
Burada en çok şu husus kafaları karıştırmaktadır. 30 saat derse giren bir öğretmen 10 saat destekleme ve yetiştirme kursu açabilir. Yani bir öğretmen 40 saatten fazla kurs açamaz.
Bir öğretmen haftada en fazla 6 saat yapabilir. Buna göre egzersiz yapmak isteyen öğretmenlere bu 18,8 saat(19 saat) eşit dağıtabilir. 6'şar saatten 3 kişi. 5+5+5+4 saatten 4 kişi.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında hafta sonları yapılan kurslarda görev yapan yöneticiler bir gün için 10 saate kadar görev alırken 2 saat ek ders ödenmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri