Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ışığında öğretmenler; 15 saati aylık karşılığı, 9 saati zorunlu ek ders, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 30 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere normal dersler ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 40 saat görev alabilecektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ek ders ücretlerinde yapılan değişiklik ile; Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL'ye yükselirken, Haftada 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL'ye çıktı.
Sınıf öğretmenleri maaş ve ek ders karşılığı görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
24 saat derse giren bir branş öğretmeni 11 saat ek ders ücreti alır. 23 saat derse giren bir branş öğretmeni 10 saat ek ders ücreti alır. 22 saat derse giren bir branş öğretmeni 9 saat ek ders ücreti alır. 21 saat derse giren bir branş öğretmeni 8 saat ek ders ücreti alır.
İlgili 43 soru bulundu
Branş öğretmeni haftada en fazla kaç saat ek ders alabilir
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır.
Öncelikle girmiş olduğumuz haftalık ders saatinin 15 saati, maaş karşılığına aittir. 30 - 15 = 15 hesabından elimizde 15 saat kalmaktadır. İkinci aşamamız ise öğretmene her 10 saat için hazırlık, planlama görevi kapsamında verilen 1 saat ekders verilir.
Öğrenci haftalık toplam ders saatinin en fazla %40'ını destek eğitim odasında alabilir. Sınıf Öğretmeni, sınıf öğretmenliğinin dışında en fazla 8 saat bireysel yada grup halinde destek eğitim verebilir.
Özel eğitim öğretmenleri 30 saate ek 8 saat destek eğitim odasında görev alabilir. Bu kapsamda normal müfredat kapsamında girdiği dersler de dâhil olmak üzere toplam da 38 saat ders görevi alabilir.
2024 yılı zam oranının belirlenmesi ile birlikte sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin Ocak ayı ek ders ücretlerinin ne kadar olduğu belli oldu. 2024 Ocak ayında öğretmenlerin zamlı ek ders ücretleri; sözleşmeli öğretmen için 77.05 TL, kadrolu öğretmen için ise; 89.69 TL oldu.
Kadrolu öğretmenler için de bu zam haberleri önemli bir yere sahip. Erdoğan'ın açıklamasına göre, kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseltildi. Bu da yüzde 17,14'lük bir artışa tekabül ediyor.
Ek ders ücreti ne kadar ? Ocak ayında yapılan yüzde 49,25 zam ile birlikte öğretmenlerin ek ders ücreti yüzde 15 vergili olarak 89,15 TL'ye yükselti. Yani Mart ayında 100 saat ek dersi olan bir öğretmen eğer yüzde 15 gelir vergisinde ise yaklaşık olarak 8 bin 900 Tl ücret alacak.
Dönem Toplu Sözleşme, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı süresi içinde görev yapan öğretmenlere nöbet görevi sırasında ek ders ücreti ödenmesini düzenlemektedir. Bu düzenleme, öğretmenlere haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenmesini öngörmektedir.
NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM
Normal örgün eğitimde ücret karşılığı haftada verilebilecek maksimum ek ders, 20 saattir. Ders yüklerinin tamamlanmasında öncelikle normal örgün öğretimde verilen ders ve faaliyetler dikkate alınır.
Kurs saatleri kurs merkezlerinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın farklı günlerine dağıtılabilir. Ancak, ortaöğretim kurumları hariç bir güne aynı dersten 2 saatten fazla ders konulamaz.
Anaokullarında, anasınıflarında, yetiştirme yurtlarında, okuma yazma kurslarında, gezici köy kurslarında görevli öğretmenler ile ilköğretim kurumlarında görevli sınıf öğretmenleri aylıkları karşılığında haftada 18 saat, branş öğretmenleri 15 saat ders okutmakla yükümlüdürler.
MAHKEMEDEN; “ ÖĞRENCİNİN BULUNMAMASI NEDENİYLE YAPILAMAYAN DERSLER İÇİN DE EK DERS ÖDENMESİ GEREKİR” KARARI.
BRANŞ ÖĞRETMENİ HAFTADA EN FAZLA KAÇ SAAT DERSE GİREBİLİR? Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. Öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir. Görevlendirmelerde okul öğretmenlerinin görev almasına öncelik verilir.
Öğrencinin destek eğitim odasında alacağı haftalık ders saati, haftalık toplam ders saatinin %40'ını aşmayacak şekilde planlanır. Örneğin; haftalık 30 ders saati öğrenim gören bir öğrenci için söz konusu plan- lama en fazla 12 ders saati (30x40/100 = 12) olacak şekilde uygulanır.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim performansları dikkate alınarak birebir eğitim yapılır. Ancak; BEP geliştirme birimi gerektiğinde eğitim performansı aynı seviyede olan öğrencilerle birebir eğitimin yanında en fazla 3 öğrencinin bir arada eğitim alacağı grup eğitimi de yapılması için karar verebilir.
Ayrıca branş öğretmenlerine, 15 saat maaş karşılığı olan ders yükünün üzerine, 6 saat zorunlu ek ders kapsamında Destek Eğitim Odasında görev verilebilir. Branş öğretmeninin istemesi durumunda, 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek dersin üzerine, 9 saat daha Destek Eğitim Odasında ek ders görevi verilebilir.
(Yaklaşık 360 TL ödenir, 195 TL kesilir) 2 gün rapor alındığında 14 saatlik ek ders kesilir, 6 saatlik ek ders ödemesi yapılır. (Yaklaşık 165 TL ödenir, 390 TL kesilir) 3 gün rapor alındığında 14 saatlik ek ders kesilir…
Bunlarda görevi alan şefi olan haftada 10 saat atölye ve laboratuar şefi olan haftada 6 saat ek ders almaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri