el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer. lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Okul idaresi telefonun sınıfa getirilmemesi konusunda, yönetmelik esas alınarak öğretmenler kurulu kararı verebilir. Bu durumda telefonlar okul emanetinde toplanır ve sınıflara girmez. Okul idaresi öğretmenler kurulu kararı ile öğrencilerin telefonlarını sınıfa sokmalarına da izin verebilir.
Kesinlikle hayır. Telefon, 134. Madde kapsamında bilgisayar gibi görülerek, el koymaya konu olamaz.
İlgili 27 soru bulundu
El Koyma Kararını Verme Yetkisi
Hakim kararı üzerine veya gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda Cumhuriyet savcısının, Cumhuriyet savcısına ulaşılamadığı hallerde ise kolluk amirinin yazılı emri ile kolluk görevlileri, el koyma işlemini gerçekleştirebilir.
Milli Eğitim Bakanlığımız bilişim araçları olarak ifade edilen her türlü iletişim araçlarına yasak getirmiştir. Bunları kullanan öğrencilere kınama ve kısa süreli okuldan uzaklaştırma cezası verileceği gibi veliye de para cezasına hükmektedir.
'Öğretmenler, derslere cep telefonuyla girmemeli!'
Derste dikkatlerinin dağılmaması için öğrencilerin okulda cep telefonu bulundurma ve kullanmalarına kısıtlamalar getirilmiştir. Ders esnasında dikkatin dağılmaması ve ders boyunca sadece öğrencilerle meşgul olma beklentisi öğretmenler için de geçerlidir.
Eğitim & Kariyer konusunda 512 cevap paylaştı. Okul yönetiminin arama yapması, kişisel eşyalara el koyması yasal değil. Polis araması falan olursa ancak kabul edilebilir.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilir.
Yönetmeliğe göre hayır veremez.
peki öğretmen izin vermeme hakkına sahip mi. bu soruya en kısa ve net bir şekilde cevabım. hayır olacak ders saatlerinin içerisinde olsa da. tuvalet ihtiyacının giderilmesi insanların hakkıdır. öğrenciler de insan oldukları için onların da hakkıdır.
Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte öne çıkan diğer değişiklikler ise şöyle: TELEFON İZNİ: Cep telefonuna, ders aracı olarak kullanılması, öğrencilerin özel durumları gibi durumlar göz önüne alınarak, öğretmenin bilgisi dahilinde izin verilebilecek.
Vermek zorunda değilsiniz öğretmenim. Bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapamaz .
Öğretmen tüm kuralların düzgünce uygulanmasından sorumludur. İstediği zaman arama yapabilir. Ders anında ya da teneffüste oluşacak bir sorunda ilk olarak öğretmenin ifadesine başvurulur.
Okulda müdür yardımcıları tarafından arama yapılması ve eşyaya el koyulması yasal mı? Yasaldır.
Özel güvenlik görevlileri dedektörle veya x ray cihazıyla arama yapabilirler ancak özel güvenlik görevlileri rızanız dışında elle arama yapamaz, çantanızı açtırabilir ancak içini karıştıramaz, sizin açmanızı isteyebilir.
Çünkü yeni dönem itibariyle öğrenciler de öğretmenler de sınıflara telefon getiremeyecek. Bundan böyle öğrenciler telefonlarını okul yönetimine teslim edecek. Öğretmenler ise derslere girmeden önce telefonlarını öğretmenler odası gibi alanlarda bırakacak.
Okul saatleri içinde öğrencilerin, kişisel cep telefonu, tablet, ses kayıt cıhazı, akıllı saat vb. kayıt özelliği olan her türlü aletin kullanımı yasaktır.
Yapılması gereken okullarda cep telefonu kullanımın tamamen yasaklanması değil öğrencilerin cep telefonlarını doğru/ yerinde / zamanında ve sadece gerekli durumlarda kullanmaları ile ilgili bilincin oluşturulması ve bununla ilgili önlemlerin alınmasıdır.
el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer. lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
19.01.2007 tarihli resmi gazetede yayınlanan "millî eğitim bakanlığı ortaöğretim kurumları ödül ve disiplin yönetmeliği" yle artık öğrencilerin okulda cep telefonu kullanmasına disiplin cezası verilebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri