Aşama 1: Projenin tanımlanması Proje fikrinin ortaya çıkmasından sonra, projenin amacı, hedefleri, çıktıları ve uygulama adımlarının tanımlanmasıdır. Bunu mümkün kılmak için bir ön araştırma yapmak gerekmektedir.
Aşama 1: Proje Başlatma
Bu aşama genellikle bir iş vakası ile başlar. Bu, projenin uygulanabilir olup olmadığını ve üstlenilmesi gerekip gerekmediğini araştıracağınız zamandır. Fizibilite testlerinin yapılması gerekiyorsa bu projenin tamamlanacağı aşamadır.
(Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak.. PROJE HAZIRLAMAProje; önceden belirlenmiş bir süre içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili amaç ve hedefleri olan, uygulanması sonucunda çeşitli ürünlerin elde edildiği bir çalışmadır.
Raporda, proje adı, sloganı, içindekiler, giriş, yöntem, bulgular, sonuç ve tartışma, öneriler ve kaynaklar bölümler yer almalıdır.
Yöntem: Bu kısımda çalışmanızda izlediğiniz yolu, gözlemlerinizi ve çalışmanızın kapsamını yazınız. Deneysel çalışmalarda deney düzeneği, verilerin nasıl toplandığı açıkça anlatılmalıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Proje döngüsünde beş ana aşama bulunmaktadır. Bunlar; projenin tanımlanması, proje formülasyonu, finansman sağlanması, projenin yürütülmesi ve değerlendirmedir. Proje fikrinin ortaya çıkmasından sonra, projenin amacı, hedefleri, çıktıları ve uygulama adımlarının tanımlanmasıdır.
Her projede bulunan üç ana sabitin anlaşılması çok önemlidir: zaman, maliyet ve kapsam. Bu sabitlerden birinin değişmesinin, diğerlerinden birini veya her ikisini de etkileyeceği gerçeği unutulmamalıdır.
Proje yöneticisi ya da daha yaygın kullanılan şekliyle project manager, bir projenin başından sonuna kadar olan süreci yöneten kişilere verilen mesleki bir unvandır.
Çift ünsüz harfle başlayan Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konulmadan yazılır: francala, gram, gramer, gramofon, grup, Hristiyan, kral, kredi, kritik, plan, pratik, problem, profesör, program, proje, propaganda, protein, prova, psikoloji, slogan, snop, spiker, spor, staj, stil, stüdyo, trafik, tren, ...
Proje planınız, herhangi bir projenin başarısı için çok önemlidir. Bir proje planını altı adımda özetleyebiliriz. Projenin paydaşlarını, kapsamını, kalite temel çizgisini, çıktıları, başarı kriterini ve gereksimlerinin tanımlanması, bir proje başlatma belgesi, iş dökümü ve iş beyanının oluşturulması.
İlk önce projenin konusunu seçmeliyiz. Bu projeyi neden yaptığımızı bilmezsek başarılı bir proje ortaya çıkaramayız. Daha sonra bilgi edinmeliyiz. Bu bilgileri bu konuda uzman olan kişilere danışarak, internette araştırarak veya konuyla ilgili kitaplardan alabiliriz.
Kesin Proje: Avan proje üzerindeki inceleme ve kararlara göre düzenlenen projedir. Bu projenin ölçeği genellikle 1:100 olup bu ölçek çok büyük veya çok küçük yapılarda değiştirilebilir. Kesin projeye dayanılarak aşağıdaki proje ve hesaplar düzenlenir. Strüktüre ilişkin avan proje ile statik(betonarme, ahşap çelik vb.)
Süreç 1: Proje başlatma
Bu süreçte gerçekleştirilmesi gereken bazı faaliyetler arasında proje hedefinin tanımlanması, proje kapsamının tanımlanması, proje yöneticisini ve kilit paydaşları belirlemek, potansiyel riskleri belirlemek ve tahmini bir bütçe ve zaman çizelgesi oluşturmak gibi aşamalar vardır.
Proje, bir soruna çözüm bulma, elde bulunan bir imkanı değerlendirme ya da bir eksiği gidermeye yönelik ve sınırlı bir süre ve sınırlı kaynaklar dahilinde gerçekleştirilen işlerin ya da çalışmaların tamamıdır. Proje Nedir? Proje, daha önce benzeri yapılmamış bir ürün, hizmet, sonuç ya da servis ortaya çıkarabilirsiniz.
Uygulama geliştirme süreci genellikle şu aşamaları içerir: uygulama fikri, planlama, tasarım, geliştirme, test etme, devreye alma ve bakım.
İzleme ve değerlendirme, proje ile değiştirmek istediğimiz sorunu değiştirmekte nerede olduğumuzu gösterir. İzleme ve değerlendirme bir faaliyettir ve mutlaka proje planlanırken düşünülmeli, projeye dahil edilmelidir. İzleme, yapılan işlerle ilgili çıktı, etkiler ve tepkilerin gözlendiği, sürekliliği olan bir süreçtir.
PMBOK'un Proje yönetimi dünyasında, bir proje yönetimi süreci, bir süreç, maliyet, kapsam veya risk gibi bir projenin belirli bir yönünü yönetmek için ve önceden belirlenmiş bir ürün, sonuç veya hizmeti elde etmek için gerçekleştirilen bir dizi ilişkili eylem ve faaliyettir.
Proje Özeti, okuyucu ve değerlendirici için projeyle ilgili bir fikir sahibi olmaları adına en önemli bölümüdür. Projenin uygulanmasının tüm bileşenlerini özetleyiniz. Planlanan faaliyetlerin nasıl ve bu faaliyetlerin projenin uygulanması ve yerine getirilmesi için neden önemli olduklarını kısaca açıklayın.
Proje amacı, projenin uygulanması ile sağlanacak ve projeden daha uzun ömürlü olması beklenen hedeftir. Amaç, temel problemi tamamen çözmek ve hedef gruplar için sürdürülebilir faydalar sağlamaktır. Her proje için yalnızca bir proje amacı olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri