Cep telefonu şarjı, telefon şarjdayken ortalama 2W ila 6W elektrik harcar.
Yani telefonumuzun şarjı 3 saatte doluyorsa cebimizden yaklaşık 12 kuruş çıkıyor. Her gün şarj ettiğimizi düşünürsek aylık 30 x 12kr = 3,6 TL şarj maliyetimiz oluyor.
Şarj Aletini Prizde Bırakmak Ne Kadar Elektrik Harcatır? Prize şarj aleti bırakmak yapılan araştırmalar doğrultusunda aylık 135W güç kullanımına sebep oluyor. Yıllık bu miktar 1,6 kWh'ye karşılık geliyor. Bu veri maliyet açısından değerlendiğinde prizde takılı iPhone şarj cihazı aylık olarak 12 kuruşa mal oluyor.
Evet, prizde şarj aleti bırakmak elektrik tüketir. Ancak bu durum her cihaz için geçerli değil. Bazı cihazlar, şarj aletini prizde bıraktığınızda kendilerini beklemeye alır. Bu durumda şarj aleti, cihazın pil seviyesini izler ve pilin tamamen dolması durumunda enerji akışını keser.
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
İlgili 22 soru bulundu
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir.
Fişe takılı olan cihazlar kapalıyken de elektrik harcıyor. Bunların başında uydu alıcıları, televizyon, bilgisayar, ketıl, çay ve kahve makinası, çamaşır ve bulaşık makinası, klima ve sinema ses sistemleri geliyor. Ayrıca cep telefonu şarj aletleri de fişe takılı olduğu anlarda elektrik tüketiyor.
Televizyon kapalıyken fişe takılı ne kadar elektrik harcar
Bir televizyon kapalıykende fişe takılı olduğu için elektrik tüketmeye devam eder. Bir yıl içinde çalışmadığı zamanlarda tükettiği elektrik miktarı da 7.7 KW civarında olur.
50 watt maksimum güç tüketimidir. Elektrik kilowatt ücreti 1.9 küsur lira.
Eğer “Prizde şarj aleti bırakmak elektrik harcar mı?” ya da “Prize takılı şarj cihazı elektrik tüketiyor mu?” sorusunun yanıtını merak ediyorsanız hemen verelim. Evet elektrik harcar.
Şarj cihazının arızalı olması tehlikeli hale gelir. Daha sonra aşırı ısınabilir ve yangın riski olabilir. Ucuz isimsiz ürünlere özellikle dikkat etmelisiniz. Cihaz ne kadar uzun süre bağlı kalırsa, bir şey olma ve hasar görme riski o kadar yüksek olur.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
USB-C 18 Watt Apple Uyumlu Şarj Başlığı. iPhone 11 ve 12 Cihazlar İle Uyumludur : iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 12 Mini.
Televizyonun günlük aylık elektrik masrafı
Bazı araştırmalara göre, televizyonun günlük elektrik tüketimi ortalama bir kişi için yaklaşık 10-15 kilovatsaat (kWh) dur. Bu rakam, ailelerde birden fazla televizyon bulunması durumunda daha da artabilir. Tüm vergiler dahildir.
Çoğu kişi az sayıda çamaşır için bile makinesini çalıştırmaktadır. Çamaşır yıkarken en önemli tasarruf yöntemlerinden biri de makinenizi kısa programda çalıştırmaktadır. Uzun programlar hem makinenizin ömrünü kısaltmakta hem de gereğinden fazla elektrik harcamaktadır.
Klimayı sürekli açıp kapatmak doğru değil
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor.
Termosifonların çalışma mantığına göre hep açık kalmalı, aç kapa yaparsan daha fazla elektrik yakar. Termosifonlar içindeki suyu bir kere ısıttıktan sonra sıcaklığı sabit tutmak için sadece ısı kaybı kadar çalışır. Bu durumda da fazla bir elektrik yakmaz.
Makinelerinizi kapasitesinden ne az, ne de çok giysi ile çalıştırın. A+++ enerji sınıfı bulaşık makinası saatte 840 Watt yani 0,84 kW elektrik tüketir. A++ bulaşık makinası ise saatte 890 Watt yani 0,89 kW elektrik harcar. A+ bulaşık makinasına gelecek olursak, saatte 900 Watt yani 0,90 Watt elektrik tüketir.
tv nin fisini cekmek zarar vermez kapaliyken düsük miktarda da olsa kullandigi elektrikten tasarruf etmenizi saglar. yeni model tv lerde aradigin tuslar tv nin altinda oluyor.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Ancak, genel olarak uzmanlar, telefonun şarjını yüzde 20 ila 80 arasında tutmanın en uygun olduğunu belirtmektedir. Bu aralık, bataryanın ömrünü uzatırken aşırı ısınma riskini de azaltmaktadır. Sürekli olarak telefonu yüzde 0'a düşürmek veya yüzde 100 doluluğunda tutmak, batarya performansını olumsuz etkileyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri