eleman.net verilerine göre, Uçak Mühendisi 2023 yılında ortalama 56.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uçak Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 46.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 28.820 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Uçak Bakım Mühendisleri, uçakların motorlarını, kanatlarını, hidrolik sistemlerini, oksijen sistemlerini ve diğer birçok parçasını inceler ve bakım ve tamir ihtiyaçlarını belirlerler. Ayrıca uçakların test uçuşlarına katılırlar ve bakım ve onarım işlemlerinin doğru bir şekilde tamamlandığından emin olurlar.
Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir.
Uçak mühendisi, bir uçağın sorunsuz bir şekilde seyahat edebilmesi için tüm uçuş aygıtlarını denetleyen, bakım ve onarımını yapan, yeni uçuş tasarımları geliştiren kişiye verilen mesleki unvandır.
Bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin matematik ve fizik derslerinin çok iyi olması gerekir. Aynı zamanda yüksek puanlı ve zor bir bölümdür. Uçak mühendisliği, uçakların tasarlanması, geliştirilmesi, bakım ve onarımının yapılması, projelenmesi gibi çok geniş konuları kapsayan bir bölümdür.
İlgili 25 soru bulundu
Uçak Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 326,46435, en yüksek 519,29122'dir. Uçak Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 197555, en yüksek 5987'dir.
2.Fiziki Koşullar: Boy uzunluğunun en az 165 cm. en çok 190 cm. olması, vücut kitle indeksinin (VKİ) en fazla 30 olması (VKİ=Vücut Ağırlığı (kg) / Boy uzunluğunun karesi (m2)); dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluk bulunmaması gerekir.
Uçak mühendisliği, anılanların yanısıra kara taşıtları gibi diğer endüstri dallarını ilgilendiren konularda da araştırma-geliştirme ve tasarım etkinliklerine katkıda bulunur. Dolayısıyla uçak mühendislerinin savunma ve uçak endüstrisinden otomotiv endüstrisine kadar uzanan geniş bir alanda iş bulma olanağı vardır.
Uçak mühendisi olan Aybike Molbay, Türkiye'de henüz uçak mühendisliğinin ne kadar geçerli bir meslek olduğunun sorgulanabileceği bir dönemde, kadın uçak mühendisi olarak kariyerine başladı.
Uçak Teknolojisi 2 yıllık eğitim veren bölümler arasındadır. Bölümde öğrenim görmekte olan öğrenciler toplam 4 dönemde eğitimlerini tamamlarlar.
Üniversite Sayısı: Uçak Mühendisliği bölümü toplam 9 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir.
Hem sivil havacılık alanında hem de savunma sanayiinde istihdam edilebilirler. Uçak yapım ve tasarım şirketlerinde, helikopter yapım ve tasarım şirketlerinde ve uçak şirketlerinde çalışma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, Aselsan, Roketsan ve Uzay Sanayii gibi kurumlar da istihdam fırsatı sunar.
eleman.net verilerine göre, Uçak Mühendisi 2023 yılında ortalama 56.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uçak Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 46.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 28.820 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
En düşük yardımcı pilot maaşı 40.000 TL ve en yüksek yardımcı pilot maaş 60.000 TL olarak bilinmektedir. Kaptan pilot maaşları ise 60.000 TL ve 100.000 TL arasında olduğu tahmin edilmektedir. Ancak bu miktarlar kesin olmamakla birlikte sektör ortalamasıdır.
Uçak mühendisi olmak isteyen kişiler üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Uçak Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesi ile mezun olmalılardır. Başta devlet olmak üzere bazı kurumlarda bu mesleğe kabul edilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma zorunluğu ve cezai yükümlülüğü olmaması şartı da aranabiliyor.
Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir ve 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca 6 üniversitede toplamda 12 farklı eğitim seçeneğiyle faaliyet göstermektedir.
Base maintenance denilen hangar bakımı çalışmalarında genelde iki vardiya uygulanırken, hat bakım çalışmalarında ise üçlü vardiya uygulanır. Hat bakımda çalışmalar kesintisiz 24 saat sürdürülür. Kişi bazlı çalışma saatlerine bakıldığı zaman ise haftalık 40-45 saat arası çalışmaktadır.
En az 17 yaşında olmak, Havacılık Tıp Merkezlerinden alınmış 2. sınıf sağlık sertifikasına sahip olmak, Adli Sicil Kaydı bulunmamak. Havayolu pilotu olmak ya da özel jetler gibi ticari uçaklarda pilot olup para kazanmak istiyorsanız ATPL, Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı kurslarına katılmanız gerekecektir.
Okulun, havacılık ve uzay teknolojisi alanında ülkemizdeki ilk meslek lisesi olduğuna vurgu yapan Bakan Özer, Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje okulu kapsamında eğitim verecek.
Pilot Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Hem kadınlarda hem de erkeklerde pilot olabilmek için belirlenmiş bir boy ve kilo sınırı bulunmaktadır. Pilot olmak isteyen erkek ve kadın adayların boylarının en az 1.57 en fazla ise 1.95 olması gerekmekte; beden kitle indekslerinin ise 20 ila 30 arasında olması istenmektedir.
Kullanıcılar tarafından belirtilen en düşük maaşlar göz önüne alındığında, petrol ve doğal gaz mühendisliği tüm mühendislik dalları arasında yine en üst sırada yer alıyor. En yüksek maaşlar sıralamasında ise, uçak mühendisliğinin hemen arkasında 2. sırasında yer alıyor.
2023 yılı itibari ile 98 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Savcı maaşları 54240 TL'dir. En düşük Savcı maaşı 43390 TL iken, en yüksek Savcı maaşı 102830 TL'dir. Güncel Savcı maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
eleman.net verilerine göre, Yapay Zeka Mühendisi 2023 yılında ortalama 23.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yapay Zeka Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 18.040 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 11.132 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri