Birni düşündüğümüzde karşı tarafta bizi düşünüyor olabilir mi? Hayır, böyle bir beyinsel bağ kurma durumu yok. Örneğin eski cumhurbaşkanımız sayın Ahmet Necdet Sezer'i düşündüğünüzde o sizi düşünmez ya da karşınızdaki kişiyi düşündüğünüzde o sizi düşünmez.
hayır anlama gelmez. birini düşünüyorsunuz diye o kişi de sürekli sizi düşünecek diye bir kural yok. genelde hiç tanımadığımız insanları bile bazen etkilendiğimiz için düşünürüz ama onlar bizi tanımıyor bile. bilimsel olarak bu tarz telapati gibi şeyler yoktur bunlara inanmayın.
Düşündüğün kişide seni düşünüyor.
Zaten bu duyguyu, bu kadar yoğun hissetmenin nedeni de onun da seni düşünmesi. Birbirinize, karşı konulamaz bir enerjiniz ve çekimizin var. Yani sizin birlikte olmanızdan başka çareniz yok. Sen duyguları tarafından yönlendirilen ve aslında duygularına, hislerine çok önem veren birisin.
Eğer erkek seninle konuşurken sana doğru eğilir, göz teması kurar ve gülümserse, seni düşündüğünün bir işaretidir. Tabii ki her insan farklıdır ve herkes farklı şekillerde sevgisini gösterir. Bu nedenle, bir erkeğin seni düşündüğünü anlamak için en iyi yol, onun davranışlarını ve sözlerini dikkatlice izlemektir.
Psikolojik araştırmalara göre, birini sürekli düşünüyorsanız ve bunu engelleyemiyorsanız. Psikolojik araştırmalara göre, birini sürekli düşünüyorsanız ve bunu engelleyemiyorsanız, sebebi düşündüğünüz kişinin de sizi düşünmesidir.
İlgili 39 soru bulundu
Psikolojide sürekli birini düşünmek durumu genellikle güçlü duygusal bir bağın sonucudur. Ancak bu durum her zaman olumlu bir durum olmayabilir. İstemsizce sürekli birini düşünmek, bazen rahatsız edici olabilir ve kişinin normal yaşamını olumsuz yönde etkileyebilir.
Birini düşünmek ya da birinin yerine koyduğumuz “şey”i düşünmek, zihnimizin rutin işidir demiştim bir önceki yazımda. Ancak “birini sürekli düşünmek” hem çevre tarafından hem kişinin kendisi tarafından yargılanan bir eylemdir. Anormal, hastalıklı bir durum gibi algılanır.
Aşırı düşünerek aslında negatif duygular canlı tutulur. Negatif duygular, psikolojik rahatsızlıkları, depresyonu, anksiyeteyi ve kaygı bozukluklarını beraberinde getirir. Kaygı bozukluğunun en net göstergesi düşüncelerin saplantılı olarak birbirini takip etmesidir.
Refleksif düşünce, düşüncenin kendine yönelmesi, yani kendini konu alarak başka bir düşünceyi ortaya çıkarmasıdır. Bu süreçte, kişi elde ettiği bilgiler üzerine tekrar düşünür, eleştirir ve değerlendirir. Felsefede, düşünce üzerine düşünce üretmek ve bu düşünceler üzerinden sorular sormak temel amaçtır.
Fazla düşündüğünüzde, zihninizi başka herhangi bir şeye odaklamakta zorlanabilirsiniz. Düşündüğünüz tek şey tarafından tüketilir. Bazı insanlar, bir konuya veya soruna neredeyse her açıdan bakmayı ve gelecekteki olayları tahmin etmeyi içerdiğinden, fazla düşünmenin yararlı olabileceğine inanırken, bunun tersi doğrudur.
Her insan sürekli düşünür ancak herkes aynı şeyi düşünmez. Herkesin aklında bir düşünce filtresi bulunur. Bu filtre geçmişten gelen, çevreden, aileden, yetiştirilme tarzından ve aldığınız eğitime kadar çeşitli unsurlardan etkilenir.
Ruminasyon; istemsiz şekilde ortaya çıkan ve kontrol edilmesi zor, bastırmak için çaba gerektiren çeşitli tekrarlayıcı düşüncelere sahip olmaktır. Bu tür düşünceler kişinin zihnini sıklıkla meşgul eder fakat problemin çözümüne dönük bir sonuç oluşturmaz.
Fazla düşünmek hem psikolojik hem de fiziksel sorunlara yol açabilir. Örnek olarak, bu bölgenin yerlileri fazla düşünmenin sadece depresyon ve endişeye yol açmayıp, aynı zamanda yorgunluk ve baş ağrısı gibi fiziksel sorunlara da yol açtığına inanıyor.
Takıntılı düşünce ve dürtüler anlamına gelen obsesyon ile yineleyici zihinsel eylemler ve davranışlar anlamına gelen kompulsiyon davranışları bir araya gelerek hastalığı oluşturur. Obsesyon, yani kişinin zihninde uzaklaştıramadığı fikir, düşünce ve dürtüler, kişinin isteği dışında gelişir.
Obsesif kompulsif bozukluk (OKB), insanların obsesyon adı verilen sürekli tekrar eden düşüncelere sahip olması ve bu düşüncenin kendisini rahatsız etmesinden ötürü, genellikle rahatlamak amacıyla ritüel veya kompulsiyon adı verilen sürekli tekrar eden davranışlarda bulunmasıyla karakterize bir durumdur.
Ayrılıktan sonraki doğal süreç nasıl olmalı? Ölüm de dahil olmak üzere tüm ilişki kayıplarında yaşanan bir yas süreci oluyor. Bu sürenin yaklaşık altı-sekiz ay sürmesini bekliyoruz. Bu dönemde kadın ve erkek davranışları farklılık gösterebiliyor.
Eğer bir kişiyi sürekli düşünüyorsanız ve buna engel olamıyorsanız nedeni o kişinin de sizi düşünmesidir...! Psikolojik bir arastırmaya göre bu durumunun kuantum ve telepatik bağlantısı oldugu yönünde. Kuantum dolanıklık nedeniyle tüm zihinler daimi bir enerji alışverişi içindedirler.
Dilimize İngilizce'den geçen overthinking kavramı “fazla düşünmek” anlamına gelmektedir. Geçmişe dair yaşadıklarınız ya da geleceğe yönelik bir konu hakkında gereğinden fazla ve uzun süre düşünmektir. Düşünme, sürekli tekrar ettiği için “düşünce gevişi” olarak da tanımlanır.
Negatif düşüncelerden kurtulup, pozitif düşünce yapısına sahip olduğumuzda iç huzuru yakalamak ve başarılı olmak kolaylaşacaktır. Koşul tanımaksızın alternatif üretebilen, bizi sınırlayan kalıpların ötesine geçebilen, değişime ayak uyduran, çözüme yönelik, gerçekçi, uzlaşmacı düşünceler pozitif düşüncedir.
Karamsar kişiler, gelecekte onları bekleyen olumsuz deneyimlerin varlığını sıklıkla düşündükleri için çaresizlik, umutsuzluk, endişe duygularını yoğun olarak yaşar, üstesinden gelmek için yetersiz olduğunu düşünür.
Önemsiz ayrıntıları aşarak düşünmek ve önemli olana konsantre olmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri