Birlikten kuvvet doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların bir araya geldiğinde ve birlik içinde hareket ettiğinde daha güçlü ve başarılı olacağını ifade eder.
Birlikten Kuvvet Doğar atasözünün TDK'ya göre anlamı, toplu veya beraber hareket etmek, daha büyük güç sağlar. Manasına gelen bir sözdür.
İnsan yaşamı boyunca bir çok şeyi tek başına yapabilir ama hayatı boyunca başkaları ile işbirliği içinde olmadan ve birlikte hareket etmeden tam anlamıyla başarıya ulaşamaz.
Birlikten Kuvvet Doğar ile Eş Anlamlı Atasözleri
1- Bir elin nesi var iki elin sesi var. 2- Bir taş ile duvar olmaz. 3- Komşu komşunun külüne muhtaçtır. 4- Ev alma komşu al.
Gün doğmadan neler doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir olayın ya da durumun sonucunu önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtir. Geleceğin belirsiz olduğunu ve beklenmedik şeylerin olabileceğini ifade eder.
İlgili 33 soru bulundu
Gün doğmadan neler doğar atasözü, aslında en umutsuz görünen zamanlarda bile beklenmedik bir şekilde olumlu gelişmelerin yaşanabileceğini bildiren bir atasözüdür. Hiç umutsuzluğa kapılmamak gerekir öyle ki her an olumlu bir olay ile karşılaşılabilir.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
Bir Çiçekle Bahar (Yaz) Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: 1) küçük, güzel bir belirti ile doyurucu sonuca ulaşılmaz 2) çapkın kimseler için kullanılan bir söz.
Birlikten Kuvvet Doğar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: toplu veya beraber davranmak daha büyük güç sağlar.
Atasözü Bugün yapılması gereken bir işi ertesi güne bırakmanın türlü sakıncaları vardır. Yarın daha önemli bir iş çıkabilir ve bugünkü işten önce onun yapılması gerekir, bugünkü iş yine gecikecek ve başka işler bugünküne ekleneceğinden hepsini yapmaya vakit yetmez.
Sakla samanı, gelir zamanı Atasözünün Anlamı: Bir şeyi ihtiyaç olmadığında dahi saklamak, ihtiyaç anında kullanmak için faydalıdır. Önceden tedbir almanın, zor zamanlarda avantaj sağlayacağını vurgular.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
"Ak akçe kara gün içindir" Atasözünün Anlamı: Biriktirilen paranın, zor zamanlar için saklanması gerektiğini vurgular.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
"Nerde birlik, orda dirlik" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir arada bulunan ve birlik içinde hareket eden insanların daha güçlü ve başarılı olacaklarını ifade eder.
Cevap: nasıl bir tek taş ile duvar örülmezse insan da tek başına önemli bir işi başaramaz, başkalarıyla ilişki kurmak, işbirliği yapmak zorundadır.
Bu hususta en çok bilinenlerden biri de 'el elden üstündür' atasözüdür. 'El elden üstündür' atasözünün halk arasındaki anlamı; 'bir işte ne kadar iyi iseniz veya kendinize aşırı bir güveniniz var ise unutmayınız ki her zaman sizden daha iyi birileri vardır' anlamına gelmektedir.
Cevap: yaşayabilmek, harcayabilmek için çalışıp kazanmak gerekir.
"Ne verirsen elinle, o gider seninle" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların yaptıkları iyiliklerin, verdikleri sadakaların ve hayırların onların ruhlarıyla birlikte ahirete gideceğini ve bu dünyada bırakılan mal, mülk ve servetin kişiye fayda sağlamayacağını ifade eder.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
Atasözü "iyi veya güzel olan her şeyin az çok sıkıntı veren bir yanı da bulunur" anlamında kullanılan bir söz.
"İğneyi evvel kendine batır, sonra çuvaldızı başkasına." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, kişinin başkalarını eleştirmeden veya yargılamadan önce kendi hatalarını ve eksiklerini gözden geçirmesi gerektiğini belirtir.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
"Ağaç yaprağıyla gürler " Atasözünün Anlamı: Bu atasözü de, ağaçların yaprakları sayesinde güzellik kazandığını ve insanların da çevresi, dostları sayesinde daha değerli olduklarını ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri