"Günümüzde çok sık bir şekilde kullanılan ve genel olarak kadın giyiminin üretiminde kullanılan bir kumaş türü olan kaşkorse kumaş, kış aylarının vazgeçilmeyen kumaşları içerisinde yer almaktadır. Boyuna uzun olup, lastik biçiminde olan bu kumaşlar, elbise kıyafetlerinde çok fazla kullanılmaktadır.
Kaşkorse atlet günlük kullanım için mükemmel bir üründür. Nefes alabilen kumaş dokusu nem transferini hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Yumuşak bir kumaş dokusu vardır. Kıyafetlerinizin altında rahatlıkla kullanabileceğiniz bir üründür.
KAŞKORSE KUMAŞ - SİYAH
Sonbahar ve kış mevsimlerinin vazgeçilmez ürünlerinden olan kaşkorse kumaşlar, çeşitli renklerde de üretilmektedir. - İki örgünün arasında hava tutulmasından dolayı sıcak tutan bir yapıya sahiptir. - Vücudu sarabilen bir yapıya sahiptir. - Sonbahar ve kış mevsimlerinin vazgeçilmez ürünleridir.
Kaşkorse kumaş yazlık mı sorusuna tam tersi bir cevap verilebilir. Kaşkorse kumaşlar soğuk havalarda sıcak kalabilmeyi mümkün kılan kumaş türleri arasında yer almaktadır.
Kaşkorse Kumaş Özellikleri
Genellikle pamuk esaslı olan bu ürünler, pamuk hammaddesinin yanı sıra saten ya da ipek ipliklerden de üretilebiliyor. Bunların dışında streç kumaşlar olarak da bilinen likra veya naylondan da üretilmesi mümkündür.
İlgili 26 soru bulundu
Kaşkorse kumaşın şekli kolayca bozulmaz Kaşkorse kumaş enine ve boyuna esneme özelliğine sahiptir. Kaşkorse kumaşlarda likra kullanılsa da kullanılmasa da esner. Kaşkorse kumaş, dayanıklı bir kumaş türüdür. Bununla beraber kumaş özellikleri, ribana kumaş ile benzerlik gösterir.
Kaşkorse. Kadın iç ve dış giyimde oldukça sık kullanılan kaşkorse kumaşlar, sonbahar ve kış mevsimlerinin adeta vazgeçilmezi! Aşırı ince ipliklerle örgü yapılmadığından iç göstermeyen bir yapıya sahip olan bu kumaşlar vücudu sarıyor.
Özelliklerine gelindiğinde olumlu birçok yanı bulunan kaşkorse kumaşların tüm özellikleri aşağıdaki gibidir; Boyuna ve enine esneme özelliğine sahiptir. İki örgü arasında hava tutulumunu sağladığından vücudu sıcak tutar. Çizgi efektleri belirgindir, birbirinden farklı iç giyim ürünlerinde kullanılır.
Bir çeşit ribana olan kaşkorse, enine uzama özelliğine sahiptir. Bazı elbiselerin kemerlerinde, uzama özelliğine sahip oldukları için kaşkorse kumaş kullanılır. Son yıllarda mikrofiber ürünlerde kaşkorse kumaş çeşitleri kullanılmaya başlamıştır. Genelde kazaklarda, kemerlerde ve iç çamaşırlarında kullanılırlar.
Kaşkorse Kumaş Terletir mi? Kışlık kıyafetlerde kullanılmasından ötürü kaşkorse kumaşlar, terletme yapmazlar. Kaşkorse kumaşların, yaz mevsiminde kullanılması uygun değildir. Kaşkorse kumaş, kış mevsiminde tercih edilmesi gereken bir kumaş çeşididir.
Ribana kumaş kullanımı ile üretilen ve üst iç giyim kategorisinde yer alan tüm atlet modelleri, ribana atlet olarak adlandırılmaktadır. Teri emme ve nefes alabilir özellikleri sayesinde bu atletler, hem yaz hem de kış aylarında sıkça tercih edilmektedir.
Polyester, naylon ve akrilik gibi sentetik malzemeler genellikle polar kumaşların üretiminde kullanılan ana malzemelerdir. Bu kumaş sıcak tutma özelliğiyle bilinir ve bu nedenle soğuk havalarda dış giyim için sıkça tercih edilir. Bunun yanında ince ama sıcak tutan giysiler arasında da yer almaktadır.
%100 pamuk. Hacimli ve yumuşak bir yapıya sahip.Yumuşak dokunuş isteneni tüm giyim eşyalarında tercih ediliyor. Ön ve arka yüzü pürüzsüz. Tüylenme riski alternatiflere göre düşük.
Üç İplik Penye Kumaş iki ipliğe oranla ve normal penye kumaşlara oranla oldukça kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahip insanlar tarafından sıkça tercih edilen bir kumaş türüdür. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir.
Açıklama. Kaşkorse kumaş çift en eni 120 cm'dir.
Eğer iki sıra düz, iki sıra ters ilmek sırayla kumaşın iki tarafında görülüyorsa buna 2x2 ve 2x1 Ribana/Kaşkorse denir.
Şardonlu kumaş yapısı, kalın yapıya yani ipliğe sahip kumaş türlerinin üzerinde tüylendirme yapıldığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bu yapının ortaya çıkabilmesi içinde kumaş içinde liflerin çekilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kumaş türleri daha tüylü yani şardonlu bir yapıya sahip olmaktadır.
Pamuk doğal bir elyaf olduğu için özellikle iç giyimde daha sağlıklı bir tercihtir. Diğer yandan polyesterin pamuktan daha sık tercih edildiği alanlar da tabi ki vardır. Örneğin dış giyim ve spor giyimde sıkça polyester kumaş tercih edilir. Bunun nedenleri de leke tutmaması ve daha dayanıklı olmasıdır.
%100 pamuklu kumaş en sağlıklı kumaşlardandır. İnsan cildine zarar vermez, terletmez, nefes aldırır, vücudumuzda statik elektrik oluşturmaz.
%50 pamuk 50 polyester kumaş nasıldır? Sorunun yanıtı ise yine benzer şekilde kullanım amacına göre değişir. Önemli olan polyester oranının yüksekliğinden dolayı bu karışımın yaz aylarında tercih edilmemesidir. Çünkü polyester kumaşlar, terlemeyi önlemez ve teri emme özelliğine sahip değildir.
Terletmez kumaş denildiği zaman bahsedilebilecek kumaşlardan bir tanesi de tülbent kumaştır. Yinelenmesinden anlaşılabileceği gibi bu kumaş türü aslında tülbentlerin üretimi için kullanılan bir çeşittir. Ancak yazlık kıyafetlerde genel olarak elbise ve etek gibi giyim ürünlerinde tülbent kumaşlar kullanılabilmektedir.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Süprem Kumaş
Cildinize nefes aldırır. Esneme oranı düşüktür bu nedenle vücudu sarmaz, dökümlü durur. Yapısı sayesinde rahat bir kullanım sağlar. Tüp şeklinde üretilen, ancak kesilerek açık en şeklinde de kullanılabilen kumaşlardır.
Modal, kayın ağacından üretilmiş ve tamamıyla doğal bir lif çeşitidir. Bu nedenle modal ipliklerle dokunan kumaşlar yıpranmaya karşı dayanıklı olması ve nem transfer özelliği nedeniyle özellikle iç giyimde tercih edilen bir kumaş türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri